dukeroger Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 jak ja zazdroszczę wam takiego lotniska :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Camo robi robotę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Fajne ujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Dzięki uprzejmości ekipy z Raciborza zrobiliśmy w sobotę sesję zdjęciową z wybuchami. Efektem współpracy jest to zdjęcie A tak wyglądała cała akcja 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Nieźle się tam bawicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Zmieniłem EDF na FMS70 na 6S z Inrunnerem i dałem większy ESC 100A, chociaż pobór prądu na stole nie przekraczał 75A w piku. Wyważa się pakietem 6S 3000mAh prawie w tym samym miejscu. Model wazy teraz ok 2400g, tam w pojedyncze gramy już się nie będziemy bawić ? Czekam na okoliczności aby go oblatać. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 27 Maja 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Oblot na 6S udany. Jestem bardzo zadowolony 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Z wizytą w Turleju i start z naziemnej katapulty. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Gdzie miales umieszczony hak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Tutaj jest hak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Kiepsko widac na zdjeciu od przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Z boku tak wygląda 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Na pikniku w Raciborzu atakowałem most, co może potwierdzić Tomek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 12 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Krymski ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Dzisiaj spróbowaliśmy go wyrzucić z ręki. Okazało się, że moje obawy były zupełnie bezzasadne. Poszedł z ręki elegancko. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Taki film w wolnym czasie zrobiłem podsumowujący budowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Proszę, oto plany, z których zbudowałem swojego A-10. Jak zwykle zwracam uwagę, że nie uwzględniają grubości materiału z którego buduję. Trymuję na bieżąco. Miejcie to na uwadze. a-10-centralwing-eng.pdf a-10-fuselage1-eng.pdf a-10-fuselage2-eng.pdf a-10-boots-eng.pdf a-10-tail-eng.pdf a-10-wing-transition-eng.pdf a-10-sidewing-eng.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marnod2 Opublikowano 29 Lutego Udostępnij Opublikowano 29 Lutego Witam. Mam do kolegi gorącą prośbe. Czy ze chciałbyś wrzucić te plany z początku relacji. Mam na myśli te niebieskie. Najlepiej jako PDF. Już wyjaśniam. Mam rysunki z monografii wydane wydane w Polsce, teraz zdobyłem Detail & Scale autorstwa Amerykańskiego pilota i zasadniczo się różnią wymiata mi, chociaż teoretycznie są w tej samej skali. Chciałabym porównać trzecie źródło aby mieć większą pewność o umieszczeniu skrzydła i statecznikow, oraz odległości między nimi. O wzajemnym ustawieniu w osi Y też. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lutego Udostępnij Opublikowano 29 Lutego Godzinę temu, marnod2 napisał: Witam. Mam do kolegi gorącą prośbe. Czy ze chciałbyś wrzucić te plany z początku relacji. Mam na myśli te niebieskie. Najlepiej jako PDF. Już wyjaśniam. Mam rysunki z monografii wydane wydane w Polsce, teraz zdobyłem Detail & Scale autorstwa Amerykańskiego pilota i zasadniczo się różnią wymiata mi, chociaż teoretycznie są w tej samej skali. Chciałabym porównać trzecie źródło aby mieć większą pewność o umieszczeniu skrzydła i statecznikow, oraz odległości między nimi. O wzajemnym ustawieniu w osi Y też. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Marku, powielane (kopiowane/skanowane) plany generalnie beda obarczone pewnymi, czasem nawet sporymi niedokladnosciami, co wynika z niedokladnosci samego procesu powielania. Najczesciej owe niedokladnosci nie sa liniowe, a wiec rozniace sie w kierunkach x i y, a dodatkowo owe roznice rozlozone nierownomiernie na powierzchni rysunku. To jest calkowicie normalne. Nawet w publikacjach drukowanych takowe niedokladnosci wystepuja. Jezeli wiec model ma wymiarowo mozliwie dokladnie odpowiadac (oczywiscie w skali) oryginalowi, kazdy rysunek trzeba konfrontowac z wymiarami oryginalu i odpowiednio korygowac. Dopiero jesli rozbieznosci sa mocno razace, mozna spodziewac sie bledow powstalych juz podczas kreslenia planow. Jesli wiec ma byc naprawde dobrze, bez chocby minimalnego korygowania raczej sie nie obejdzie, choc w modelach piankowych, ktore z racji konstrukcji i tak sa uproszczone, krancowa dokladnosc wymiarow i ksztaltow wielkiej roli odgrywac nie powinna, moim zdaniem. Model ma w miare przypominac oryginal i przede wszystkim jak najlepiej latac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marnod2 Opublikowano 29 Lutego Udostępnij Opublikowano 29 Lutego Witam. Dzięki za wyjaśnienia. Błędy to krótsze skrzydła po 15mm na stronę, tyleż samo na długości kadłuba. Pozostałe wymiary zbliżone. Obstawiam kreslenie. Ponawiam prośbę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi