d9Jacek Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 3 minuty temu, robertus napisał: Nie będzie planu C z dwoma EDF, podwoziem itd. szkoda wielka, poważnie mówię a co z kulomiotem ? odpuściłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Byłby jeszcze plan D, 2x64, a nie 1x 70, trzeba by przeliczyć, ale coś mi się wydaje, że mogłoby być dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Mam 2x 50mm EDF na 4S, te co latały w IŁ-28 one razem miały 1650g ciągu te byłyby lepsze bo szły z jednego pakietu 4S, ale jak one by wyglądały w takich wielkich gondolach, ha ha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 2 minuty temu, Viper napisał: Byłby jeszcze plan D, 2x64, a nie 1x 70, trzeba by przeliczyć, ale coś mi się wydaje, że mogłoby być dobrze sądzę , ze nalezy ambicjonalnie podejśc do tego i może się uda bo kto inny jak nie Robert? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Tak traktuję ten projekt od początku. Dla przypomnienia model A-10 Freewinga 2x80mm waży do lotu 5,6kg i ma obciążenia skrzydła 129g/dm2. Mój będzie ważył mniej niż 2kg z obciążeniem skrzydła 32g/dm3 Będzie dobrze, a jak nie będzie to i tak będzie dobrze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 17 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 I znowu jestem zaskoczony ! Tylko jedna turbina ....hmmmm? Zastanawiam się czy wymiar lotek jest odpowiedni...nie powinny być dłuższe na boki a węższe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Oryginał ma takie wielki łopaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Wykombinowałem sobie takie silniki w A-10. Mam nadzieję, że nie będą stawiały dużo oporu bo zupełnych dziur na wylot nie chcę mieć. Jest też i kabinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 55 minut temu, robertus napisał: Mam nadzieję, że nie będą stawiały dużo oporu bo zupełnych dziur na wylot nie chcę mieć. Będą... jak koniecznie chcesz mieć taką atrapę to przynajmniej dodaj jakiś stożek/kołpaczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Jest, to jest półkula tyle, że nie widać bo jest wszystko białe. A może lepiej by było zaślepić? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Robert, Tak mi przyszło do głowy podziwiając twoje bardzo ładne "silniki" w A-10, może warto byłoby zrobić oblot bez nich, wszak opór stawiać będą znaczący, a kiedy okaże się, że guziec dobrze sobie będzie (w co nie wątpię) radził w locie, wówczas zamontować "silniki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Tak myślałem na początku, ale po chwili, nie, głupio by wyglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Znalezione dzisiaj na insta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 29 Maja 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Maluje się Teraz waży ok 2100g 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 29 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Piękny Makietę działka zamontowałbym na magnesach, żeby przy lądowaniu nie zostały "wyprute" z kawałkiem kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Już to zrobiłem, działko jest na rzepa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Było zamówienie na paszczę, to paszcza jest 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Jakis taki... chudy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Podtuczy się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zdecydowanie, bez paszczy nie zaliczony byłby To teraz niech poleci, trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi