Atomizer Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Witam Gdzie obecnie w Polsce kupujecie balsę? Albo można kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 1 godzinę temu, Atomizer napisał: Witam Gdzie obecnie w Polsce kupujecie balsę? Albo można kupić. tam gdzie maja dobrą i w dobrej cenie ja np w Riku ale i w Hobby-model , mają dobrą cene na listwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 10 minut temu, d9Jacek napisał: tam gdzie maja dobrą i w dobrej cenie ja np w Riku ale i w Hobby-model , mają dobrą cene na listwy No to sprawdzamy czy jest dostępna ? Niestety braki, duże braki na magazynach, szczególnie gr. 10-12mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Polecam Modelemax.pl,ceny przyzwoite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 OK, udało mi się znaleźć balsę średnio-twardą gr. 10mm w GIMMIK w dobrej cenie 23,90zł, a w Modelemax.pl maja fajne pianki Graupner do małych modeli i nie tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 balsa w modelemax to jest porażka. Wiele jej brakuje do porządnej balsy. Jak chcesz budować coś lekkiego albo z drugiej strony potrzebujesz twardej balsy to poszukaj jakiegoś sklepu/hurtowni gdzie będziesz mógł sam sobie wybrać. W sklepach mam wrażenie dzisiaj biorą to co jest i nie jest to najlepszej jakości, zarówno balsa jak i sklejka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 1 godzinę temu, mar_io napisał: balsa w modelemax to jest porażka. Wiele jej brakuje do porządnej balsy. Jak chcesz budować coś lekkiego albo z drugiej strony potrzebujesz twardej balsy to poszukaj jakiegoś sklepu/hurtowni gdzie będziesz mógł sam sobie wybrać. W sklepach mam wrażenie dzisiaj biorą to co jest i nie jest to najlepszej jakości, zarówno balsa jak i sklejka. Zobaczę co mi przyjdzie z gimmik. U mnie w okolicy nie ma sklepu modelarskiego, jak mieszkałem w Bydgoszczy to tam był jeden sklepik z artykułami i podzespołami do budowy modeli i też kupowałem tam bslse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Ogolnie to już nigdzie nie ma balsy.Swiat modelarski się kończy.Brak balsy,silnikow żarowych,paliw żarowych.Jak za komuny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 27 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Z tymi brakami balsy to dziwna sprawa ? Może jest jakieś inne drzewo rosnące w Polsce co zastąpi nam brakującą balsę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 27 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 3 godziny temu, Atomizer napisał: Z tymi brakami balsy to dziwna sprawa no nie taka znowu dziwna.....już o tym pisałem....eko koko, ...... zielona energia zabiera nam balsę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 27 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 http://e-balsa.pl/?gclid=EAIaIQobChMIxYaRoeXp8AIVVJ_VCh39GgZREAAYASAAEgK2tfD_BwE Popytaj tutaj , nie kupowałem u nich ,więc nie wiem jak z jakością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 27 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 4 godziny temu, Atomizer napisał: Z tymi brakami balsy to dziwna sprawa ? Może jest jakieś inne drzewo rosnące w Polsce co zastąpi nam brakującą balsę ? z krajowych to tylko dykta i paździerz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 27 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Ja zakupiłem balsę w gimmik.pl , więc na razie mam, ale się zastanawiam nad lipą, wiem że są różnego rodzaju listwy lipowe z selekcjonowanego drewna gatunek II. Na pewno można by było wykorzystać do budowy modeli. Zastanawiam się gdzie można kupić np. deskę z lipy gatunek I, bez sęków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 27 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 A mi sie wydaje ze sprawa wyglada troche inaczej.Silniki małych pojemnosci wyparly elektryki.Moda na benzyne i kupowanie a nie budowanie modeli,więc sklepy nie będą mrozić kasy w czymś co nie schodzi.Jeszcze troche to będzie sam filament do druku i podkłady pod panele.Bo to też wypiera prawdziwe modelarstwo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 12 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Jak tam ! Ruszyło coś na rynku z balsą ? Ktoś coś wie? Szukam surowca , ale ceny kosmiczne deseczka gr. 10mm do 34zł! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Godzinę temu, Atomizer napisał: Ktoś coś wie wszystko idzie w śmigła elektrowni wiatrowych...nie czytałeś o tzw "zielonym ładzie " ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 12 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 2 minuty temu, d9Jacek napisał: wszystko idzie w śmigła elektrowni wiatrowych...nie czytałeś o tzw "zielonym ładzie " ? chyba nie wszystko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 6 minut temu, Atomizer napisał: chyba nie wszystko no pewnie że nie wszystko, część mozęsz kupić ,płacąć za deskę balsy # 10mm 34 złote modelarstwo to dogie hobby a jeszcze parę lat i będzie całkowicie zakazane??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Atomizer napisał: chyba nie wszystko ? zawsze można dać zamiennik dla balsy & nasza polską Lipe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 12 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 8 minut temu, Artur Lis napisał: zawsze można dać zamiennik dla balsy & nasza polską Lipe Też tak myślałem, ale najlepiej to było by samemu iść do lasu , poszukać dobrego materiału ściąć i wysuszyć! Bo w sprzedaży to listeweczki z lipy można spotkać po cenie większej niż balsa! Pozostaje jeszcze zakup tarcicy, ale jakość materiału niepewna. Najlepiej było by osobiście wstąpić do tartaku i przebrać elementy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi