samolocik Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Ekologia to bardzo prosta sprawa. Tylko kto zrezygnuje z przyjemności i wygody na rzecz ograniczenia zużycia zasobów? Nikt, co najwyżej biedny, ale i to tylko ten który myśli a nie utrzymuje się na koszt innych (pomijając chorych bo Ci wyjścia nie mają). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Kobiety też mają taki instynkt macierzyński tak że potrafią rzucić się w ogień za swoimi dziećmi. A dyskusja rozum instynkt ... Cóż sądzę że rozumu nie mają niektórzy ale to inna bajka. Co do DPF w jaki sposób on chroni bo w końcu te sadze są usuwane na trasie czyli raczej przenosi zanieczyszczenia na trasę, robił ktoś wymuszone wypalanie ? Silnik aż zionie gorącymi spalinami a przy okazji diesel był przeznaczony do spalania oleju chyba rzepakowego co mu doskonale idzie. Co do silników o innej konstrukcji tych rozwiązań widziałem wiele ale kto zatrzyma fabryki ? Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka A przeradzają się? A nie widzisz tego ?Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 48 minut temu, Marek_Spy napisał: A nie widzisz tego ? Skoro pyta to pewnie nie widzi. Ja też nie widzę. Więc może zamiast odpowiadać pytaniem na pytanie podaj z 5-10 przykładów. Chyba to nie problem biorąc pod uwagę, że są setki jak nie tysiące teorii spiskowych. 4 godziny temu, d9Jacek napisał: czasami, patrz zastapienie czynnika R134A wybuchowym gównem Duponta A co to za teoria spiskowa? Ja się jakoś z nią nie spotkałem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 18 minut temu, dariuszj napisał: Ja się jakoś z nią nie spotkałem to że ktoś sie z czym nie spotkał to absolutnie nie znaczy ze tego nie ma czy nie było? Aborygenów czy Pigmejów tez nie spotkałem ale nie odważę się na kwestionowanie ich istnienia bo JA nie spotkałem? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 2 godziny temu, d9Jacek napisał: to że ktoś sie z czym nie spotkał to absolutnie nie znaczy ze tego nie ma czy nie było? Aborygenów czy Pigmejów tez nie spotkałem ale nie odważę się na kwestionowanie ich istnienia bo JA nie spotkałem? Ale ja bynajmniej nie twierdzę, że takiej teorii nie było. Chciałbym tylko się dowiedzieć co to za teoria, bo się z nią nie spotkałem. Jak możesz to daj jakiegoś linka albo opisz w paru zdaniach, chętnie poczytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Ci są nieźli - taka kanapa na stojąco ?: Albo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 2 godziny temu, dariuszj napisał: daj jakiegoś linka albo opisz w paru zdaniach, chętnie poczytam. poszukam i wkleję.. .generalnie chodziło o to ,że koncern wspierał finansowo ekologów a ci prowadzili lobbiing na rzecz produktu ( R 600A ), mającego zastapić czynnik R134A.Firma DuPont miała /ma monopol na ten produkt bo to ich wynalazek.Jednocześnie DuPont miał powazne udziały w jednym znaczących koncernów samochodowych. Przegłosowano obowiązek napełniania klimatyzacji samochodowych rzeczonym czynnikiem . Afera się zrobiła , kiedy samochody biorace udział w kolizji na skutek rozszczelnienia sie instalacji klimy i wycieku gazu zaczynały sie palić link http://autokult.pl/11721,nowy-czynnik-do-klimatyzacji-cichy-zabojca https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3075541.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Nie uważacie że tylko człowiek swój główny atut wykorzystuje by sobie szkodzić? To tak jakby kobra używała swojego jadu do gryzienia własnej dupy. Podyskutujcie o mentalności gatunku homosapiens. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 5 godzin temu, d9Jacek napisał: .generalnie chodziło o to ,że koncern wspierał finansowo ekologów a ci prowadzili lobbiing na rzecz produktu ( R 600A ), mającego zastapić czynnik R134A.Firma DuPont miała /ma monopol na ten produkt bo to ich wynalazek.Jednocześnie DuPont miał powazne udziały w jednym znaczących koncernów samochodowych. Przegłosowano obowiązek napełniania klimatyzacji samochodowych rzeczonym czynnikiem . To jest po prostu jak sam napisałeś zwykły lobbing, a gdzie w tym ta teoria spiskowa? Sam temat nowego czynnika znam, ale powiązanej z nim teorii spiskowej już nie. O to więc pytałem i niestety mi nie odpowiedziałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 18 minut temu, dariuszj napisał: gdzie w tym ta teoria spiskowa ano w tym , ze nikt wtedy nie wierzył w takie możliwosci koncernu, wiedziano że jest cos na rzeczy ale n ie było dowodów bezposrednich...podobna historie mieli z teflonem ale tu już zapłacili odszkodowania 18 minut temu, dariuszj napisał: zwykły lobbing, to nie był zwykły lobbing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Echh ci naiwni co myślą że białe jest białe a czarne czarne a tym czasem to wszystko odcienie szarości. A koncerny kasę robią na czym się da naginając rzeczywistość Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi