radek872 Opublikowano 26 Lipca 2009 Opublikowano 26 Lipca 2009 A co do gleby, dalej się będę upierał że nie zrobię Tu już nie chodzi o rozbicie modelu, ale nawet przy idealnym lądowaniu na trawie podwozie szybko zgubisz starczy, że wjedziesz nawet w małą dziurę i tylko pstryknie cienki Chinski klocuszek.jak już chcesz na upartego latać na tym fabrycznym podwoziu to wywal te osłonki na koła przy wyrwaniu wejdą w skrzydła i narobią sporo strat.
modelpiotrek Opublikowano 26 Lipca 2009 Opublikowano 26 Lipca 2009 Chomiku kolego mój wiesz że życzę Ci jak najlepiej z niecierpliwością czekam na pierwsze loty Twojej Extry !!!
kobe24la Opublikowano 27 Lipca 2009 Opublikowano 27 Lipca 2009 Mam ten sam problem z odkręcającym się śmigłem, nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale raz na trzy, cztery odpalenia śruba na wale popuszcza (strasznie wkurzające, co chwile odkręcać i przykręcać śmigło). Jakiś felerny ten kołpak. :evil: Trzeba będzie zmienić na cuś lepszego Mam ochote na węglowy, ale ceny są zaporowe
grzegorzp Opublikowano 27 Lipca 2009 Opublikowano 27 Lipca 2009 Panowie, nie wiem jakich kołpaków używacie ale ja w moich 4taktach zawsze stosowałem nakrętkę, nakrętkę kontrującą i dopiero nakrętkę do kołpaka, czasem był problem z długością wału więc jako nakrętkę kontrującą używałem tą od kołpaka i nigdy mi się śmigło nie odkręcało :wink: .
Chomik Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Opublikowano 28 Lipca 2009 Niestety, pomimo dość mocnego przykręcenia nakrętki i nakrętki kontrującej śmigło wylata :? Doszło to już do tego stopnia że rozwaliłem kołpaczek :?
radek872 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Daj sobie spokój z kołpakiem 4 takt zawsze mocno kopie i problem bedzie cały czas chyba, że dasz podkładke z gumy i ciągle bedzie rozpierać wtedy może się to uspokoi
Chomik Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Założyłem nowy kołpaczek i jak na razie ten problem zniknął Ale pojawił się następny bo spaliłem świece :evil: ;D
pilot Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Jak latasz na trawie to prawdopodobieństwo urwania podwozia wynosi jakieś 90% Naprawiałem ostatnio podwozie w swoim Yaku 50e i widziałem jak to jest zrobione. To nie ma prawa wytrzymać, wyrwało dziurę w samej sklejce w miejscu nakrętek do podwozia. Lekkie zaczepienie i nie ma podwozia, szczególnie w modelu ważącym tyle co Twój. Osłony na koła zdejmij zgodnie z radą, wyglądają ładnie w przeciwieństwie do dziur w skrzydle, które potrafią zrobić. Wiem to z doświadczenia z innego modelu (fun-fly), na szczęście skrzydło nie miało pokrycia balsowego, jedynie folia więc łata załatwiła sprawę.
Chomik Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zdaje sobie sprawę że to podwodzie polegnie. Mam już kupione kółka fi 70 i na bank zdejmę owiewki Zastanawiam się czy jest jakiś sposób na zabezpieczenie tego podwozia ??
pilot Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zastanawiam się czy jest jakiś sposób na zabezpieczenie tego podwozia ?? Owszem - po wyrwaniu zrobienie tak, jak powinno być
Adi Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Witam Czy jest jakiś sklep w Polsce w którym można kupić ten model?
Gość kasper150 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Kiedyś była na pewno, Chomik na 99% kupił u nas.
meloow Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 z tego co mi wiadamo to kupił go w nastik'u
Boogie Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Nie wiem skad macie takie informacje. Obecnie model nie jest dostepny nigdzie w Polsce, bo nie ma polskiego dystrybutora. Wczsniej byl dostepny w rcsklepie u Macka.
Gość kasper150 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 No Chomik kupił chyba rok temu ;D
Adi Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Rok temu i ja się przymierzałem, a teraz żałuję że nie kupiłem.
Gość kasper150 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zawsze zostaje Yak, w tym rozmiarze jeden z ciekawszych modeli
Ładziak Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zawsze zostaje Yak, w tym rozmiarze jeden z ciekawszych modeli - i w ciekawszej cenie. Bardzo lubię Nastik, ale sorry Winnetou - biznes jest biznes - w Modelarnia.pl mają lepszą cenę :-) .
Adi Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Myślałem o tym Yaku. Tak w ogóle to szukam modelu do OS FS-91SII-P i obawiam się że mój silnik będzie za ciężki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.