Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ZAPRASZAMY NA „WARBIRDS 2022”!
Do kolejnej,  już szóstej edycji Zlotu Modelarzy Redukcyjnych WARBIRDS 2022 organizowanego na naszym lotnisku w Bobrownikach w dniach 21 - 23 lipca 2022 r. pozostało kilkanaście dni.
Zatem najwyższy czas szykować modele i zgłosić chęć uczestnictwa w zlocie na naszej stronie internetowej:
https://www.skm-bobrowniki.pl/war-2022.html.
Nie masz modelu, a chciałbyś uczestniczyć w zlocie, a może Twój model to "nielot", ale chciałbyś zaprezentować go na wystawie stacjonarnej  – tak jak w latach ubiegłych nie ma problemu. Dopełniasz formalności, dostajesz identyfikator i jesteś pełnoprawnym uczestnikiem zlotu!
Na zlot zapraszamy wszystkich modelarzy którym bliskie jest modelarstwo redukcyjne. Szczególnie serdecznie zapraszamy wszystkich posiadających modele samolotów wykorzystywanych w lotnictwie wojskowym.
Będzie miło spotkać się ze starymi znajomymi, oraz poznać nowych pasjonatów modelarstwa redukcyjnego. A jak jest na zlocie – o to pytajcie Tych, którzy przyjeżdżają do nas corocznie!
Więcej informacji o zlocie, w tym ramowy program, informacje o położeniu naszego lotniska i dojeździe do niego itp. przeczytasz w naszej witrynie internetowej w menu „AKTUALNOŚĆI”:
https://www.skm-bobrowniki.pl/aktualnosci.html
Główna część zlotu planowana jest na 22 - 23 lipca 2022 r., jednak możecie jak w latach poprzednich, przyjechać do nas dużo wcześniej i wyjechać dużo później!!!
Zgłoszenie chęci uczestnictwa w zlocie poprzez naszą stronę, w znaczący sposób uprości i skróci czas dopełniania formalności przy rejestracji na zlocie.
Wszelkie kolejne informacje, zamieszczać będziemy na naszej stronie internetowej, zatem prosimy o jej śledzenie.
Główne założenia pozostaną niezmienne, ale w szczegółach coś może ulec zmianie!
Członkowie
Sportowego Klubu Modelarskiego
w Bobrownikach

Prosimy o rozpowszechnianie informacji o zlocie do wszystkich zainteresowanych!

Plakat 2022a.jpg

• Tytuł został zmieniony na WARBIRDS 2022
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Warbirds 2022 

Ramowy plan zlotu.

Jak kolega Staszek powyżej już co nieco napisał ja opiszę inne aspekty imprezy.

Latanie zaczynamy w czwartek 21.07 i kończymy faktycznie 23.07  wieczorem rozdaniem nagród.

Codziennie 0 9.00 będzie miała miejsce odprawa dla pilotów.

Rejestrować można się w biurze imprezy.

Wpisowe w tym roku to 120 zł od uczestnika latającego i 60 od osoby towarzyszącej na całe 3 dni.

W programie dwa spotkania wieczorne i 23.07  ok godziny 11.00 pokazy w locie Jak 3 i Piper Cub.

Loty można będzie wykonywać tylko z plakietką uczestnika zlotu.

Opublikowano

Wybieram się na zawody ale na razie chciałbym zaprezentować model tylko na wystawie statycznej gdyż do lotu jeszcze gotowy nie będzie.

Będę jechał z okolic Warszawy dużym blaszakiem więc mogę zabrać większy model lub modele i jedno miejsce dla modelarza tez może się jeszcze znajdzie...

Opublikowano
W dniu 27.06.2022 o 21:18, pawkar napisał:

Wpisowe 120 zł ??? Powariowaliscie ...

No kolego nie przesadzaj. To wcale nie tak dużo w obecnych realiach cenowych…

Opublikowano

Mój kolega chce przyjechać z synem który nie ma skończone 14lat.

W Finansowej Chacie żeby się ubezpieczyć musi mieć ukończone 14 lat.

Jak to wygląda z uczestnictwem w zlocie?

Może są inne ubezpieczenia które nie są tak restrykcyjne jeśli chodzi o wiek?

Darek

Opublikowano

Może łatwiej będzie ubezpieczyć syna poprzez zapisanie go do stowarzyszenia modelarskiego, które powinno mieć wykupione ubezpieczenie dla swoich członków. Oczywiście przed zapisaniem trzeba by było sprawdzić warunki ubezpieczenia i kwotę (często jest to nieduża kwota na całe stowarzyszenie).

Opublikowano

Niestety koszty takiej imprezy nie są małe. Fundujemy jednak dwa grile wieczorem z " małym piwem" w miłym i wesołym towarzystwie.

Z czternastolatkiem raczej damy rade, jeśli z nim będzie dorosły..

Zapraszamy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajny film, brawo :), z ciekawości czym kręcone?

Gratuluję wszystkim wykonawcom pięknych lotów i modeli.

Jeśli Autorzy przeglądają ten wątek to mam dwa pytania:

1) F 15 - piękna maszyna i lot, jak się robi flary, to są jakieś gotowe moduły, czy własna koncepcja, a jeśli tak, to czy mogę poprosić o zdradzenie tajników?

2) Zero - to model Black Horse, czy własna budowa, a jeśli tak to na podstawie jakichś szczególnych planów?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Opublikowano
2 godziny temu, Viper napisał:

2) Zero - to model Black Horse, czy własna budowa, a jeśli tak to na podstawie jakichś szczególnych planów?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

To mocno waloryzowany model z zestawu firmy Top Rc.

Opublikowano

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Może i ta kamera leciwa, ale z doświadczenia wiem, że łapanie ostrości na niebie przy ładnej pogodzie proste nie jest i niejeden sprzęt się wykłada. Oczywiście tak jak w fotografii najważniejsza w całym przedsięwzięciu jest inteligentna przystawka do sprzętu, więc brawo Pani Aniu :)

Fajny ten zero, to jeden z moich ulubionych warbirdów, intensywnie przyglądałem się zestawowi Black Horse`a, wydał mi się podobny, kawał dobrej roboty, gratuluję :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.