kulfon250 Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Ponieważ, Sinbad jest już praktycznie skończony, czekam tylko na sensowna pogodę i wiatr do oblotu. Postanowiłem zbudować lekkiego termika, do latania wieczorami, a przy okazji wykorzystać różne tanie i lezące w szufladzie graty. Jak zwykle będzie to tartak :), po to budowałem ploter CNC, by stał i się kurzył. Zaczyna się jak zawsze od wycinki i gromadzenia gratów cdn... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 A moze zastanowic by sie mozna nad jakims bardziej nowoczesnym profilem niz ten Wicherkowaty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 36 minut temu, Andrzej Klos napisał: A moze zastanowic by sie mozna nad jakims bardziej nowoczesnym profilem niz ten Wicherkowaty... Ja latam tylko dla przyjemności, dlatego te "wicherkowate rozwiązania" lubię A tak poważnie, mam gotowe pliki z tym profilem, nie chce mi się tego przerabiać. Ta budowa to taki wakacyjny relax połączony z wyciągnięciem z szuflad różnych leżących tam gratów 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 6 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 No ten to nie usiedzi na jednym miejscu ! Kolejny projekt , fajny pomysł na coś do relaksu szybko i tanio . Jak znajdę chwilę wproszę się na oględziny Sinbada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 14 minut temu, young napisał: No ten to nie usiedzi na jednym miejscu ! Kolejny projekt , fajny pomysł na coś do relaksu szybko i tanio . Jak znajdę chwilę wproszę się na oględziny Sinbada. Życie jest zbyt krótkie, by w jednym miejscu siedzieć Daj tylko wcześniej znać, bo Sinbad, teraz mieszka w samochodzie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Pogoda taka sobie, to podganiam wycinanie klocków lego Dziś na pierwszy ogień poszła wręga silnika i powoli klei się gondola kadłuba. A ploter zabrał się za ster kierunku i wysokości. cdn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Klocków Lego cd. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 To raczej jak puzzle , bo ma takie śliczne i fantazyjne łączenia! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 2 godziny temu, young napisał: To raczej jak puzzle , bo ma takie śliczne i fantazyjne łączenia! Mariusz specjalnie dla Ciebie puzzle nr 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 W nocy skleiła się gondola kadłuba, dziś koniec klejenia poziomego i zaczynamy oklejanie kadłuba. A potem czas na żeberka tym razem nie z grila, tylko z plotera CNC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Pada, to walczymy dalej - Wklejona wręga silnika (sklejka 3mm) - Zacząłem oklejać balsą 3mm boki I wywierciłem otwory pod kołki i śrubę mocującą usterzenie (będzie zdejmowane, co ułatwi transport i przechowywanie) Bardzo pomocny przy tym był, mały przyrządzik Mocowanie na rurze będzie wyglądać tak Test mocowania usterzenia pierwsze luzem, drugie z tulejkami prowadzącymi (do wklejenia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Moim zdaniem walczysz aby tył był lekki co by to nie znaczyło. Tak duże prawie jak w F5J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Fajnie to wygląda. Wysłane z mojego M2103K19G przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Godzinę temu, young napisał: Moim zdaniem walczysz aby tył był lekki co by to nie znaczyło. Tak duże prawie jak w F5J. Tak, go zaprojektowano ja tylko jestem rzemieślnikiem co go buduje, dodając kilkanascie zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 9 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Nocka i chwila spokoju, pozwoliły zrobić próbę z silnikiem, przy okazji wkleiłem wzmocnienia przodu, które potem pozwolą zaokrąglić nos. Na koniec przykleiłem spód komory. Pojawiła się też rura bagnetu skrzydła. Listewki trójkątne zrobiły robotę. A do ich wykonania mam taki własnego pomysłu drukowany przyrząd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Pomysłowy ten przyrząd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 10 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Pogoda gra w kulki, no to tniemy i kleimy skrzydełka, do termika dla ubogich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Fabryka skrzydeł pracuje pełną parą 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Jak na linii produkcyjnej, widać wdrożone ISO, SAP, Iris itd. No i ten rozmiar skrzydła rozłożony na 2 dużych stołach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 13 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Zaczyna być widać skrzydełko, na końcu ucha będzie winglecik, w na spływie końcówki lotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi