kulfon250 Opublikowano 6 Lipca 2022 Opublikowano 6 Lipca 2022 Ponieważ, Sinbad jest już praktycznie skończony, czekam tylko na sensowna pogodę i wiatr do oblotu. Postanowiłem zbudować lekkiego termika, do latania wieczorami, a przy okazji wykorzystać różne tanie i lezące w szufladzie graty. Jak zwykle będzie to tartak :), po to budowałem ploter CNC, by stał i się kurzył. Zaczyna się jak zawsze od wycinki i gromadzenia gratów cdn... 1
Andrzej Klos Opublikowano 6 Lipca 2022 Opublikowano 6 Lipca 2022 A moze zastanowic by sie mozna nad jakims bardziej nowoczesnym profilem niz ten Wicherkowaty...
kulfon250 Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Opublikowano 6 Lipca 2022 36 minut temu, Andrzej Klos napisał: A moze zastanowic by sie mozna nad jakims bardziej nowoczesnym profilem niz ten Wicherkowaty... Ja latam tylko dla przyjemności, dlatego te "wicherkowate rozwiązania" lubię A tak poważnie, mam gotowe pliki z tym profilem, nie chce mi się tego przerabiać. Ta budowa to taki wakacyjny relax połączony z wyciągnięciem z szuflad różnych leżących tam gratów 1
young Opublikowano 6 Lipca 2022 Opublikowano 6 Lipca 2022 No ten to nie usiedzi na jednym miejscu ! Kolejny projekt , fajny pomysł na coś do relaksu szybko i tanio . Jak znajdę chwilę wproszę się na oględziny Sinbada.
kulfon250 Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Opublikowano 6 Lipca 2022 14 minut temu, young napisał: No ten to nie usiedzi na jednym miejscu ! Kolejny projekt , fajny pomysł na coś do relaksu szybko i tanio . Jak znajdę chwilę wproszę się na oględziny Sinbada. Życie jest zbyt krótkie, by w jednym miejscu siedzieć Daj tylko wcześniej znać, bo Sinbad, teraz mieszka w samochodzie 1
kulfon250 Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Opublikowano 7 Lipca 2022 Pogoda taka sobie, to podganiam wycinanie klocków lego Dziś na pierwszy ogień poszła wręga silnika i powoli klei się gondola kadłuba. A ploter zabrał się za ster kierunku i wysokości. cdn...
young Opublikowano 7 Lipca 2022 Opublikowano 7 Lipca 2022 To raczej jak puzzle , bo ma takie śliczne i fantazyjne łączenia! 1
kulfon250 Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Opublikowano 7 Lipca 2022 2 godziny temu, young napisał: To raczej jak puzzle , bo ma takie śliczne i fantazyjne łączenia! Mariusz specjalnie dla Ciebie puzzle nr 2 1
kulfon250 Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Opublikowano 8 Lipca 2022 W nocy skleiła się gondola kadłuba, dziś koniec klejenia poziomego i zaczynamy oklejanie kadłuba. A potem czas na żeberka tym razem nie z grila, tylko z plotera CNC
kulfon250 Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Opublikowano 8 Lipca 2022 Pada, to walczymy dalej - Wklejona wręga silnika (sklejka 3mm) - Zacząłem oklejać balsą 3mm boki I wywierciłem otwory pod kołki i śrubę mocującą usterzenie (będzie zdejmowane, co ułatwi transport i przechowywanie) Bardzo pomocny przy tym był, mały przyrządzik Mocowanie na rurze będzie wyglądać tak Test mocowania usterzenia pierwsze luzem, drugie z tulejkami prowadzącymi (do wklejenia)
young Opublikowano 8 Lipca 2022 Opublikowano 8 Lipca 2022 Moim zdaniem walczysz aby tył był lekki co by to nie znaczyło. Tak duże prawie jak w F5J.
Osa Opublikowano 8 Lipca 2022 Opublikowano 8 Lipca 2022 Fajnie to wygląda. Wysłane z mojego M2103K19G przy użyciu Tapatalka 1
kulfon250 Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Opublikowano 8 Lipca 2022 Godzinę temu, young napisał: Moim zdaniem walczysz aby tył był lekki co by to nie znaczyło. Tak duże prawie jak w F5J. Tak, go zaprojektowano ja tylko jestem rzemieślnikiem co go buduje, dodając kilkanascie zmian
kulfon250 Opublikowano 9 Lipca 2022 Autor Opublikowano 9 Lipca 2022 Nocka i chwila spokoju, pozwoliły zrobić próbę z silnikiem, przy okazji wkleiłem wzmocnienia przodu, które potem pozwolą zaokrąglić nos. Na koniec przykleiłem spód komory. Pojawiła się też rura bagnetu skrzydła. Listewki trójkątne zrobiły robotę. A do ich wykonania mam taki własnego pomysłu drukowany przyrząd.
kulfon250 Opublikowano 10 Lipca 2022 Autor Opublikowano 10 Lipca 2022 Pogoda gra w kulki, no to tniemy i kleimy skrzydełka, do termika dla ubogich
kulfon250 Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Opublikowano 12 Lipca 2022 Fabryka skrzydeł pracuje pełną parą 2
young Opublikowano 13 Lipca 2022 Opublikowano 13 Lipca 2022 Jak na linii produkcyjnej, widać wdrożone ISO, SAP, Iris itd. No i ten rozmiar skrzydła rozłożony na 2 dużych stołach. 1
kulfon250 Opublikowano 13 Lipca 2022 Autor Opublikowano 13 Lipca 2022 Zaczyna być widać skrzydełko, na końcu ucha będzie winglecik, w na spływie końcówki lotki.
Rekomendowane odpowiedzi