Skocz do zawartości

Pitts s1 - kolejny porzucony projekt sprzed 10 lat

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam pozytywnie zakręconych, też jestem na etapie budowy S1 i mi wychodzi że masa końcowa przy rozpiętości 2,68m osiągnie zwrotne 15 kg tak +,-.Przewidywany silnik: rcgf 120 ze smigłem 28x10, kilka fotek będzie na wodnosamoloty.com

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 19.02.2024 o 11:51, pawel napisał:

Troszkę późno odpowiadam (za co przepraszam?)....

Model zbudowałem na podstawie planów Toni Clark; powiększone do rozp. 3m. Zaprojektowałem go w Solidworks, konstrukcja balsa, sklejka topolowa, lotnicza,, listwy sosnowy, trochę laminatu?. Silnik Valach 210 Boxer, śmigło Fiala 36x12. Była też pompa dymu (co widać na zdjęciach) ale ją zdemontowałem; model po locie był niestety tłusty i ja przy okazji ?. Zasilanie Powerbox Mercury SR2, Lipol 2x2200mAh, serwa Hacker Ditex 24kgcm i 36kgcm, gaz Savox, zbiornik paliwa 1 litr - po 13to minutowym locie zostaje jeszcze 1/4.

Dużo danych ... słabo się  jeszcze znam na tych niuansach ....ale to co najważniejsze zachowałeś chyba dla siebie ...  Było dużo było dyskusji nt. profilu jaki zastosować . Na czym w końcu stanęło ???? Jaki zastosowałeś - bo to chyb clou problemu

Osprzęt zawsze można zmienić...ale profile .... 

Opublikowano
W dniu 26.09.2023 o 10:23, pawel napisał:

W listopadzie ubiegłego roku wrzuciłem swój projekt 3D Pittsa, dzisiaj wrzucam kilka fotek zbudowanego modelu.

IMG-20230819-WA0003.jpg

IMG-20230701-WA0010.jpg

IMG-20230730-WA0002.jpeg

IMG-20230707-WA0017.jpg

Piękny model, gratulacje!

Napisz coś o nim, może masz zdjęcia z budowy itd. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.