Skocz do zawartości

Zestaw PZL-37 Łoś 1,49m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja się zapytam, czy Łoś przedprodukcyjny jest już wykończony finalnie - wytłoczki na swoich miejscach, pomalowane owiewki kabin, ślady eksploatacyjne itd... :wink:

Jakieś zdjęcie dla zaostrzenia apetytów by się przydały. :mrgreen:

• Odpowiedzi 383
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No inaczej się nie dało.

Ultimat podczas budowy zajmował tyle miejsca ,że musiałem go dokończyć .

Inaczej bym poległ w tym bałaganie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trochę temat odświeżę :mrgreen:

Tomku nie chciało by Ci się pokazać na zdjęciach jak rozwiązałeś cięgna sterujące klapkami otworów podwozia?

Opublikowano

Będzie z tym mały kłopot bo po zdjęciu B-25 już rozłożyłem Ultimata na stole , ale może się znajdzie gdzieś kawałek miejsca ,a jak nie to za 2-3 dni jak będzie Ultek w malarni to się będę mógł na chwile Łosiem zająć.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolejny Łosiek powoli nabiera kształtów.

album_pic.php?pic_id=2333

album_pic.php?pic_id=2334

Teraz męczę mechanikę poruszającą sterem kierunku i powiem, że pot z czoła się leje :crazy:

Opublikowano

To zostaw na stałe .

I tak różnicowanie ciągów daje lepszy skręt niż te stery kierunku . :D

Luki17

To tajemnica , on tak już ma . ;D

Opublikowano
To zostaw na stałe.

Tylko w takim przypadku jak stracę silnik to 100% pewne, że jest po modelu. A jak ster kierunku będzie działać cokolwiek to mam jakiekolwiek szanse na korektę lotu.

Przynajmniej tak mi się zdaje. Dotychczas z wielosilnikowych latałem tylko Twin Starem.

Luki17. Co jest dokładne zdjęcie czy model? :lol:

Opublikowano

Przy spalinie tak ,a w elektryku zdejmujesz gaz i sadzasz model ..

Może łoś to nie szybowiec ,ale bez silników da się latać i to całkiem nieźle szybuje , o ile pamiętasz coby utrzymywać prędkość bo wiadomo ,jak przeciągniesz to się zwali i nie ma "zlituj się ". :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koniec wakacji więc można było wrócić do sklejania modelu. :crazy:

Na ten ster kierunku uparłem się okropnie i zrobione jest to na dwóch serwach.

album_pic.php?pic_id=2519

album_pic.php?pic_id=2518

I drugie moje rozwiązanie, ułatwiające sklejenie plastikowych gondoli w jedną całość.

Do największej wręgi dokleiłem balsowe pierścienie, dzięki temu powierzchnia klejenia jest większa, a i łatwiej to razem ze sobą połączyć.

album_pic.php?pic_id=2517

U mnie też inaczej niż u Tomka zamocowane są silniki :faja:

Opublikowano

W przybliżeniu to między 100 a 900 zeta.

Czy wyszukiwarka padła, czy co? Mi znalezienie tej informacji zajęło 5 sek., ale nie mam czasu, żeby mądrze odpisać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Piękna robota Tomek, z sentymentem oglądam budowe tego modelu i będę tu często zaglądał. Aż pomyśleć że ten samolot był na ówczesne czasy nowoczesnym bombowcem, szkoda że nie zachował się żaden orginał.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Jestem zainteresowany Łosiem lecz nie wiem jaka jest cena z instrukcją i innymi dodatkami.

Pozdrawiam

Michał :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.