madrian Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 A ja się zapytam, czy Łoś przedprodukcyjny jest już wykończony finalnie - wytłoczki na swoich miejscach, pomalowane owiewki kabin, ślady eksploatacyjne itd... :wink: Jakieś zdjęcie dla zaostrzenia apetytów by się przydały. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Czeka biedny aż skończę Ultimata :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 No właśnie widziałem go biedaka (na jednej z ostatnich fotek Ultka), rzucony w kąt, tak sobie leży i patrzy jak Ultimata robisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 No inaczej się nie dało. Ultimat podczas budowy zajmował tyle miejsca ,że musiałem go dokończyć . Inaczej bym poległ w tym bałaganie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Trochę temat odświeżę :mrgreen: Tomku nie chciało by Ci się pokazać na zdjęciach jak rozwiązałeś cięgna sterujące klapkami otworów podwozia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Będzie z tym mały kłopot bo po zdjęciu B-25 już rozłożyłem Ultimata na stole , ale może się znajdzie gdzieś kawałek miejsca ,a jak nie to za 2-3 dni jak będzie Ultek w malarni to się będę mógł na chwile Łosiem zająć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 OK nie pali się :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Kolejny Łosiek powoli nabiera kształtów. Teraz męczę mechanikę poruszającą sterem kierunku i powiem, że pot z czoła się leje :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki17 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Coś pięknego. Jak to robisz że ten model tak dokładnie wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 To zostaw na stałe . I tak różnicowanie ciągów daje lepszy skręt niż te stery kierunku . Luki17 To tajemnica , on tak już ma . ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 To zostaw na stałe. Tylko w takim przypadku jak stracę silnik to 100% pewne, że jest po modelu. A jak ster kierunku będzie działać cokolwiek to mam jakiekolwiek szanse na korektę lotu. Przynajmniej tak mi się zdaje. Dotychczas z wielosilnikowych latałem tylko Twin Starem. Luki17. Co jest dokładne zdjęcie czy model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Przy spalinie tak ,a w elektryku zdejmujesz gaz i sadzasz model .. Może łoś to nie szybowiec ,ale bez silników da się latać i to całkiem nieźle szybuje , o ile pamiętasz coby utrzymywać prędkość bo wiadomo ,jak przeciągniesz to się zwali i nie ma "zlituj się ". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 CACUSZKO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Koniec wakacji więc można było wrócić do sklejania modelu. :crazy: Na ten ster kierunku uparłem się okropnie i zrobione jest to na dwóch serwach. I drugie moje rozwiązanie, ułatwiające sklejenie plastikowych gondoli w jedną całość. Do największej wręgi dokleiłem balsowe pierścienie, dzięki temu powierzchnia klejenia jest większa, a i łatwiej to razem ze sobą połączyć. U mnie też inaczej niż u Tomka zamocowane są silniki :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Poleci szybciej niż mój. :shock: Dobra robota . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Przepraszam że zboczę z tematu ale nie mam czasu na uważne przeglądnięcie całości-jaki jest przybliżony koszt zestawu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 W przybliżeniu to między 100 a 900 zeta. Czy wyszukiwarka padła, czy co? Mi znalezienie tej informacji zajęło 5 sek., ale nie mam czasu, żeby mądrze odpisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Witam. Co z Łośkiem Panie Tomku? Taki piękny model a Pan go zaniedbuje... Oj oj :evil: Gerald, masz kibica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byczek Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Piękna robota Tomek, z sentymentem oglądam budowe tego modelu i będę tu często zaglądał. Aż pomyśleć że ten samolot był na ówczesne czasy nowoczesnym bombowcem, szkoda że nie zachował się żaden orginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-712 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Witam! Jestem zainteresowany Łosiem lecz nie wiem jaka jest cena z instrukcją i innymi dodatkami. Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.