Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Andrzej Klos Opublikowano 27 Stycznia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Henryk Wicki, wlasciciel zakladow TZL w Swidniku, buduje kolejna latajaca replike Polskiego samolotu przedwojennego! Po zbudowaniu RWD-8 (piekne video): zabral sie za RWD-6. https://dlapilota.pl/wiadomosci/polska/odbudowa-samolotu-rwd-6-w-zakladach-tzl-geneza-i-cel Kadlub w znacznym stopniu zbudowany a oblot jest przewidziany na przyszly rok. Piekny tekst, ktory mam nadzieje zacheci kolegow do budowania modeli Polskich samolotow. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 11 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Piekny tekst, ktory mam nadzieje zacheci kolegow do budowania modeli Polskich samolotow. Dobrze ze polskie samoloty byly troszke ciekawsze jak polska reprezentacja. Wielu zacheca do jej ogladania , ale ja sie od wielu lat WYLAMUJE , bo ogladanie jej mnie najzwyczajniej boli. Model polskiego samolotu pewnie kiedys popelnie, ale bedzie to raczej cos sportowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 28 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 5 minut temu, jarek996 napisał: Dobrze ze polskie samoloty byly troszke ciekawsze jak polska reprezentacja. Wielu zacheca do jej ogladania , ale ja sie od wielu lat WYLAMUJE , bo ogladanie jej mnie najzwyczajniej boli. Model polskiego samolotu pewnie kiedys popelnie, ale bedzie to raczej cos sportowego. O jakiej reprezentacji mowisz. Pilka nozna? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 19 minut temu, Andrzej Klos napisał: O jakiej reprezentacji mowisz. Pilka nozna? Tak . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Godzinę temu, jarek996 napisał: Dobrze ze polskie samoloty byly troszke ciekawsze jak polska reprezentacja. Wielu zacheca do jej ogladania , ale ja sie od wielu lat WYLAMUJE , bo ogladanie jej mnie najzwyczajniej boli. Model polskiego samolotu pewnie kiedys popelnie, ale bedzie to raczej cos sportowego. Ale właśnie RWD-6 to samolot sportowy. Startował w zawodach... No może sportowo-turystyczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 4 godziny temu, merlin71 napisał: Ale właśnie RWD-6 to samolot sportowy. Startował w zawodach... No może sportowo-turystyczny... Jasne, masz 100% racje ! Zasugerowalewm sie zalaczonym filmem ? Erwudziaki uwielbiam, szczegolnie te z gwiazdkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Super z silnikiem gwiazdowym nie ma problemów z dostępnością, aż nie chce się wierzyć że rządowych się nie produkuje, W. Wicki chciał nawet przerabiać silnik chyba z WV Golfa, ale pewnie się nie opłacało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 34 minuty temu, Grifon napisał: aż nie chce się wierzyć że rządowych Raczej rzędowych ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Cholerny poprawiacz w telefonie, od rządu to samo zło, w RWD dobrze o tym wiedzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrku Opublikowano 17 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 W dniu 27.01.2023 o 21:34, Andrzej Klos napisał: RWD-8 W tym malowaniu i z tym silnikiem trochę przypomina Kanie. Z daleka i pod słońce, ale takie pierwsze skojrzenie miałem. Mam nadzieję, że pokazów wznowią więcej w tym roku. To może będzie i RWD, by sobie pooglądał na żywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 W dniu 17.02.2023 o 07:21, pietrku napisał: W tym malowaniu i z tym silnikiem trochę przypomina Kanie. Z daleka i pod słońce, ale takie pierwsze skojrzenie miałem. Mam nadzieję, że pokazów wznowią więcej w tym roku. To może będzie i RWD, by sobie pooglądał na żywo. Grzegorz- podobieństwo do Kani jest uzasadnione, ale należy podkreślić, że konstrukcja Kani była wzorowana na RWD-8, czyli wiadomo co było jajkiem, a co kurą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrku Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Tak, tak wiem. Zaraz po obejrzeniu filmu sobie tą informację znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi