Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Andrzej Klos Opublikowano 27 Stycznia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 27 Stycznia 2023 Henryk Wicki, wlasciciel zakladow TZL w Swidniku, buduje kolejna latajaca replike Polskiego samolotu przedwojennego! Po zbudowaniu RWD-8 (piekne video): zabral sie za RWD-6. https://dlapilota.pl/wiadomosci/polska/odbudowa-samolotu-rwd-6-w-zakladach-tzl-geneza-i-cel Kadlub w znacznym stopniu zbudowany a oblot jest przewidziany na przyszly rok. Piekny tekst, ktory mam nadzieje zacheci kolegow do budowania modeli Polskich samolotow. 9
jarek996 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Opublikowano 28 Stycznia 2023 11 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Piekny tekst, ktory mam nadzieje zacheci kolegow do budowania modeli Polskich samolotow. Dobrze ze polskie samoloty byly troszke ciekawsze jak polska reprezentacja. Wielu zacheca do jej ogladania , ale ja sie od wielu lat WYLAMUJE , bo ogladanie jej mnie najzwyczajniej boli. Model polskiego samolotu pewnie kiedys popelnie, ale bedzie to raczej cos sportowego.
Andrzej Klos Opublikowano 28 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2023 5 minut temu, jarek996 napisał: Dobrze ze polskie samoloty byly troszke ciekawsze jak polska reprezentacja. Wielu zacheca do jej ogladania , ale ja sie od wielu lat WYLAMUJE , bo ogladanie jej mnie najzwyczajniej boli. Model polskiego samolotu pewnie kiedys popelnie, ale bedzie to raczej cos sportowego. O jakiej reprezentacji mowisz. Pilka nozna? 1
jarek996 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Opublikowano 28 Stycznia 2023 19 minut temu, Andrzej Klos napisał: O jakiej reprezentacji mowisz. Pilka nozna? Tak .
merlin71 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Godzinę temu, jarek996 napisał: Dobrze ze polskie samoloty byly troszke ciekawsze jak polska reprezentacja. Wielu zacheca do jej ogladania , ale ja sie od wielu lat WYLAMUJE , bo ogladanie jej mnie najzwyczajniej boli. Model polskiego samolotu pewnie kiedys popelnie, ale bedzie to raczej cos sportowego. Ale właśnie RWD-6 to samolot sportowy. Startował w zawodach... No może sportowo-turystyczny...
jarek996 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Opublikowano 28 Stycznia 2023 4 godziny temu, merlin71 napisał: Ale właśnie RWD-6 to samolot sportowy. Startował w zawodach... No może sportowo-turystyczny... Jasne, masz 100% racje ! Zasugerowalewm sie zalaczonym filmem ? Erwudziaki uwielbiam, szczegolnie te z gwiazdkami.
Grifon Opublikowano 28 Stycznia 2023 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Super z silnikiem gwiazdowym nie ma problemów z dostępnością, aż nie chce się wierzyć że rządowych się nie produkuje, W. Wicki chciał nawet przerabiać silnik chyba z WV Golfa, ale pewnie się nie opłacało.
micro Opublikowano 28 Stycznia 2023 Opublikowano 28 Stycznia 2023 34 minuty temu, Grifon napisał: aż nie chce się wierzyć że rządowych Raczej rzędowych ? .
Grifon Opublikowano 28 Stycznia 2023 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Cholerny poprawiacz w telefonie, od rządu to samo zło, w RWD dobrze o tym wiedzieli.
pietrku Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 W dniu 27.01.2023 o 21:34, Andrzej Klos napisał: RWD-8 W tym malowaniu i z tym silnikiem trochę przypomina Kanie. Z daleka i pod słońce, ale takie pierwsze skojrzenie miałem. Mam nadzieję, że pokazów wznowią więcej w tym roku. To może będzie i RWD, by sobie pooglądał na żywo.
zbjanik Opublikowano 19 Lutego 2023 Opublikowano 19 Lutego 2023 W dniu 17.02.2023 o 07:21, pietrku napisał: W tym malowaniu i z tym silnikiem trochę przypomina Kanie. Z daleka i pod słońce, ale takie pierwsze skojrzenie miałem. Mam nadzieję, że pokazów wznowią więcej w tym roku. To może będzie i RWD, by sobie pooglądał na żywo. Grzegorz- podobieństwo do Kani jest uzasadnione, ale należy podkreślić, że konstrukcja Kani była wzorowana na RWD-8, czyli wiadomo co było jajkiem, a co kurą ?
pietrku Opublikowano 19 Lutego 2023 Opublikowano 19 Lutego 2023 Tak, tak wiem. Zaraz po obejrzeniu filmu sobie tą informację znalazłem
Rekomendowane odpowiedzi