Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 6 Marca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Tak powstają osłony podwozia. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 6 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 podziwiam Twój warsztat i techniki jakie stosujesz w trakcie budowy, W miarę proste i skuteczne, wiele się można nauczyć podglądając Twoje relacje. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 7 Marca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 19 godzin temu, pacek napisał: podziwiam Twój warsztat i techniki jakie stosujesz w trakcie budowy, W miarę proste i skuteczne, wiele się można nauczyć podglądając Twoje relacje. Dziękuję Arku , bardzo mi miło . Wstępna przymiarka osłon podwozia. 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Mało mam ostatnio czasu , więc efekty mizerne. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Efekty jak zwykle wspaniałe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Końcówki skrzydeł wykonałem ze styroduru i zalaminowałem . zawiasy powklejane, dzwignie pomontowane. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Ha! Właśnie wczoraj robiłem to samo w stateczniku w wilku?. Powiedz, dajesz jedną warstwę tkaniny? jakiej? Czy zamykasz jeszcze drugą warstwą cieńszej tkaniny. Mam wielki sentyment do tego samolotu, bo to najlepiej latający model jaki miałem do tej pory. Przetrwał 7 sezonów, aż zalatałem silnik?. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 53 minuty temu, mecenas napisał: Ha! Właśnie wczoraj robiłem to samo w stateczniku w wilku?. Powiedz, dajesz jedną warstwę tkaniny? jakiej? Czy zamykasz jeszcze drugą warstwą cieńszej tkaniny. Mam wielki sentyment do tego samolotu, bo to najlepiej latający model jaki miałem do tej pory. Przetrwał 7 sezonów, aż zalatałem silnik?. Wojtku ! Ja na styrodur daję jedną warstwę tkaniny 80 g. Po wyschnięciu lekki szlif , a następnie cienką warstwę poliestrowej szpachlówki samochodowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Dzięki. ? No to ja "przeginam", podobnie 1 warstwa "mocniejsze"j tkaniny i na to cieńka tkanina (48g) by było mniej szpachlowania i szlifowania. (pewnie wychodzi ze mnie lenistwo?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Detale , detale , detale ... 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Kolejny etap to wykonanie formy maski silnika. 13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Dzień bez polubienia kolejnego wpisu, dniem straconym Podziwiam i warsztat i szybkość 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrku Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 A ja podziwiam też, że Japończycy na tym silniku obudowali o wiele, wiele ładniejszy sylwetkowo samolot niż ten który pierwotnie ten silnik zasilał ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 W dniu 18.04.2023 o 15:37, mecenas napisał: (pewnie wychodzi ze mnie lenistwo?) No faktycznie Wojtek, jestes znanym forumowym, modelarskim leniem. Zadnych modeli, tylko sie ciagle madruje (jak bym o SOBIE czytal) ? W dniu 26.04.2023 o 19:36, Lucjan napisał: Kolejny etap to wykonanie formy maski silnika No a pozniej ZALANIA FOREMKI! Okazuje sie, ze ZADEN wiek modelarza nie stoi na przeszkodzie, do zalewania kolejnych foremek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 51 minut temu, jarek996 napisał: No faktycznie Wojtek, jestes znanym forumowym, modelarskim leniem. Zadnych modeli, tylko sie ciagle madruje (jak bym o SOBIE czytal) ? No a pozniej ZALANIA FOREMKI! Okazuje sie, ze ZADEN wiek modelarza nie stoi na przeszkodzie, do zalewania kolejnych foremek ? Zalewanie foremek to bardzo przyjemna robota ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Lucjan napisał: Zalewanie foremek to bardzo przyjemna robota ? Ale czasem trzeba uwazac, bo moga byc "kosztowne" konsekwencje ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Laminowanie pierwszej połowy formy. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Super to wychodzi . Nie zamykasz , Corematy lantor tkaniną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Po wykonaniu drugiej połówki , forma zdjęta i skręcona może dojrzewać. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Biały żelkot to dla mnie ciężki temat do laminowania ręcznego. Zakładam że użyjesz chociażby szarego podkładu..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi