Grzesiek Opublikowano 31 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2025 Panowie to juz nie ma najmniejszego znaczenia.Orczyk zamontowany jak Patryk wskazał w pierwszym poscie.No chyba ze chcemy poruszyć tematyke mechaniki to proszę bardzo.Mile widziane rysynki-szkice. 3
Grzesiek Opublikowano Czwartek o 11:26 Autor Opublikowano Czwartek o 11:26 Z racji tego że sylwester nie był zakrapiany i można funkcjonować to dalej do przodu. Dzwignie sterów narysowane i wycięte. 2
Grzesiek Opublikowano Czwartek o 16:50 Autor Opublikowano Czwartek o 16:50 Pólka na serwa, muszą być tutaj z racji problemu z wyważeniem jak pisałem wcześniej. W 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grzesiek Opublikowano Sobota o 16:22 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Sobota o 16:22 Poszedł w ruch koveral, kapon i celon. Kwintesensja modelarstwa.Druknołem też zawiasy do maski, te czarne pierdułki.Jak by ktoś poszukiwał celonu to na ebay-u niemieckim jest pod nazwą SPANNLACK. Panowie widzę światełko w tunelu ze niebawem koniec. 6 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grzesiek Opublikowano Niedziela o 19:18 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Niedziela o 19:18 Taka niedzielna dłubanina, ale zawsze do przodu. 4 1
pacyfic_77 Opublikowano Niedziela o 19:47 Opublikowano Niedziela o 19:47 Niektórzy bąki zbijają a niektórzy z budową modelu cały czas do przoduWysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka 1
Grzesiek Opublikowano wczoraj o 08:31 Autor Opublikowano wczoraj o 08:31 Panowie, koledzy mam do was pytanie.Mianowicie potrzebuje osadzić 4szt nito nakrętek takich jak na zdięciu,ale nie mam nitownicy jak to można wykonać bez stosownej maszynki?
Grzesiek Opublikowano wczoraj o 08:39 Autor Opublikowano wczoraj o 08:39 Dzięki Kuba jest to jakiś sposób ale jak zablokować nitonakrętke przed obracaniem?
Grzesiek Opublikowano wczoraj o 09:11 Autor Opublikowano wczoraj o 09:11 Dural,wyglada na to że sie udało 3
Patryk Sokol Opublikowano wczoraj o 11:05 Opublikowano wczoraj o 11:05 A tak jeszcze wracając do kwestii linek, ale już ze szkicami. Tutaj mamy sytuację dwóch dźwigienek równoległych, ale nie prostopadłych do linek: Czyli mamy dwie dźwignie, połączone stałą odległością między punktami skrajnymi (czyli naszymi cięgnami). I teraz ciągniemy w jedną stronę: I to jest już mniej więcej kąt graniczny wychylenia, idąc dalej nie przenosimy napędu, mamy tutaj 77st max wychylenie A w drugą stronę: Mamy pełne 90st wychylenia. Ergo - jak punkt neutralny jest nieprostopadle do linek to mamy nierównomierne maksymalne wychylenia. A różnica tym większa im większe jest przełożenie na linkach (aczkolwiek - RWD-10 ma akurat 1:1). I teraz czy to ma znaczenie? Niekoniecznie, chyba że mamy wychylenia w stylu akrobatów 3D. Ale przy przełożeniach innych niż 1:1 ma to większe znaczenie. 2 2
stan_m Opublikowano wczoraj o 11:50 Opublikowano wczoraj o 11:50 46 minut temu, Patryk Sokol napisał: (...) Ergo - jak punkt neutralny jest nieprostopadle do linek to mamy nierównomierne maksymalne wychylenia. A różnica tym większa im większe jest przełożenie na linkach (aczkolwiek - RWD-10 ma akurat 1:1). I teraz czy to ma znaczenie? Niekoniecznie, chyba że mamy wychylenia w stylu akrobatów 3D. Ale przy przełożeniach innych niż 1:1 ma to większe znaczenie. I właśnie po to, aby uzyskać równomierne wychylenie steru wysokości (cecha konieczna zwłaszcza przy samolotach akrobacyjnych) w samolocie RWD-10 ( i innych też) zastosowano orczyk steru wysokości w kształcie rogala a oś obrotu steru wyprzedza prostą przechodzącą przez punkty uwiązania linek do orczyka. Rysunek samolotu ale też i dostępne fotki pokazują, że prosta przechodząca przez punkty uwiązania linek zarówno przy orczyku drążka sterowego jak też prosta przechodząca przez punkty uwiązania linek w orczyku steru wysokości są do siebie równoległe I PROSTOPADŁE DO LINEK co daje równomierne wychylenie steru wysokości w dół i w górę. 2
Patryk Sokol Opublikowano wczoraj o 11:54 Opublikowano wczoraj o 11:54 W dniu 30.12.2025 o 09:16, Patryk Sokol napisał: W pozycji neutralnej orczyk powinien być prostopadle do linki* Wtedy masz równe wychylenie w obie strony. *tzn. Jak poprowadzisz linię od punktu zaczepienia linki, do osi obrotu, to ta linia powinna być prostopadła do linki Już w zeszłym roku to napisałem.
Grzesiek Opublikowano wczoraj o 12:24 Autor Opublikowano wczoraj o 12:24 Dziękuję za poruszenie tego tematu i poparcia teorji szkicami.Może sie komuś przyda ta informacja, ja już mam to za sobą. Panowie macie po punkciku i dziękuję.
Grzesiek Opublikowano wczoraj o 17:40 Autor Opublikowano wczoraj o 17:40 Ciąg dalszy.Koveral stery,a w miedzyczasie powstał pas laminatu na ramki pod klapy maski.Bedzie pociety na paseczki i podklejony do maski. 2
Grzesiek Opublikowano wczoraj o 20:01 Autor Opublikowano wczoraj o 20:01 Zbliża sie powoli ten czas że trzeba będzie odwiedzić sklep z lakierami samochodowymi. I teraz czy ktoś z was dysponuje wzorami malowań z różnych aeroklubów? Wiem że były malowane na srebrno i czerwono, fajnie jak by ktoś podał chociaż przybliżony RAL. Wiem jedno że bede malował lakierem dwuwarstwowym przyczym klar pójdzie w półmacie,połysk jakoś mi sie nie widzi tak do końca.
Patryk Sokol Opublikowano wczoraj o 20:15 Opublikowano wczoraj o 20:15 Szczęśliwie już to rozgryźliśmy na forum Tutaj masz kolory wg Lucjana: (stąd: ) A jeśli chodzi o sam dobór lakieru, to jak najbardziej polecam lakier samochodowy. Ale - lakierujesz samą bazą. Tzn. Zamiast bazy z rozcieńczalnikiem, a na to glazury z utwardzaczem, to używasz samej bazy, do której dodajesz utwardzacz. To co powstaje, jest w efekcie matowe oraz elastyczne, więc fantastycznie pracuje z Koverallem. Efekty takiego lakierowania możesz zobaczyć u mnie: 1 1
Rekomendowane odpowiedzi