jacekplacek Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Znalazłem w internecie opis DLG 1,5 do samodzielnej budowy z balsy i rurek węglowych. Są nawet pliki dwg do wycięcia laserem, tylko nie wiem gdzie pomysłodawca kupił strzały do łuku z których wykonał dźwigary skrzydeł. Na filmie z budowy widać je w 1,17 minucie. Tylk gdzie kupić te strzały do łuku na te rurki ? Możę k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Podobne strzały kupowałem w dechatlonie. Były lekkie z rurek i tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 33 minuty temu, jacekplacek napisał: Tylk gdzie kupić te strzały do łuku na te rurki ? Może lepiej po prostu kupiś w modelarskim? Parę groszy drożej a dobierzez sobie potrzebną średnicę . Pamiętaj tylko ,że takim DLG nie rzucisz za wysoko i nie polatasz zbyt długo. Modele tego typu to tylko do nauki techniki rzucania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 5 minut temu, Ares napisał: Modele tego typu to tylko do nauki techniki rzucania . Jeśli po rzucie taki model leci w trzy strony na raz to znaczy, że umiesz rzucać 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 3 godziny temu, Patryk Sokol napisał: Jeśli po rzucie taki model leci w trzy strony na raz to znaczy, że umiesz rzucać Tak właśnie przypuszczałem ale nie chciałem za bardzo zniechęcać kolegi dlatego napisałem tak delikatnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 14 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Ten projekt Jacek jest też gdzieś w necie w wersji elektro. Pod mały silnik i 3S 1000mha. Ewentualnie możesz skrzydła wykorzystać z tego projektu są one fajnie przemyślane na tych rurkach. W cadzie łatwo przerobisz sobie skalę pod normalne średnice (musisz powiększyć skale) tam są jakieś w tej chwili chyba połówki średnicy. Kadłub można wydrukować są fajne drukowane kadłuby do elektro DLG, leciutkie robione w trybie wazy. Pod takie lekkie skrzydełka idealne. Mam taki wydrukowany nawet bodajże pod rurkę ogonową fi 6 albo fi 8. Będzie to wtedy nie dlg a taki elektro-"dlg" nawet kiedyś go ważyłem nie wiem czy tam 350g mi wyszło? nie pamiętam już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 14 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 10 godzin temu, jacekplacek napisał: ... Tylk gdzie kupić te strzały do łuku na te r A probowales w sklepie z lukami? Powinni miec tez strzaly?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 14 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 6 minut temu, Andrzej Klos napisał: A probowales w sklepie z lukami? Powinni miec tez strzaly?. no tak, sklep z łukami, że też sam na to nie wpadłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 12 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 Podejrzewam że w sklepie gdzie będziesz kupował balsę , będą mieć takie rurki .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 11 Marca Udostępnij Opublikowano 11 Marca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi