Swift Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Poczta Polska najwyraźniej Skaldów nie cierpi. List polecony priorytetowy, wysłany na warszawskim Wawrzyszewie 3 marca dotarł na warszawski Dolny Mokotów wczoraj. Na wysłany tego samego dnia list zwykły - dalej czekam i pewnie jeszcze poczekam, bo wysłany został również 3 marca, tyle że z Mokotowa i na Mokotów ma dojść . Ja rozumiem, że skoro list został wysłany z Górnego Mokotowa, a ja mieszkam na Dolnym Mokotowie, to wiadomo, że z górki na dół, za bardzo pędzić nie można, bo pomimo, że mamy połowę marca, to miejscami jeszcze ślisko. Ciekawe, czy w innych miastach i miasteczkach też tak z pocztą macie ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr28 Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Paweł,jak kilka lat temu mieszkałem w Legionowie to wysłany list z ulicy Piłsudskiego na koniec tejże ulicy tj. ok 1,5 km "szedł" 12 dni..... naprawdę...Lepiej było by ślimakowi do muszli przykleić -na pewno szybciej by dopełzł na miejsce ? Nie pytaj czemu tak, po prostu pewna instytucja życzyła sobie pewne dokumenty pocztą i tyle.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 W Pruszkowie Poczta Polska już wiele lat temu sięgnęła dna , a właściwie jest poniżej. Noszą same awiza, a jak się ma awizo to nie potrafią tego u siebie znaleźć. Raz się uparłem że jak nie wydadzą nie wyjadę z budynku !!! Regulamin którzy sami napisali mają totalnie w d... arogancja dla klienta. Etc dlatego całkowicie zrezygnowałem (nie wszędzie można) z usług. Wolę drożej ale z poszanowaniem. Mam szacunek dla ludzi w okienkach, ale mają źle zorganizowaną pracę przez Szefów. Usługi typu 48 idą kilkakrotnie dłużej. Ale jak byłem dzieckiem na 2 tyg obozie w lesie to mój list docierał do rodziców a z powrotem kolejny list z pieniążkami jakoś wtedy potrafili i nie było komputerów. Wtedy był do nich szacunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 7 minut temu, young napisał: Noszą same awiza, a jak się ma awizo to nie potrafią tego u siebie znaleźć. U mnie jest podobnie ........ Choć nie zawsze ? W poniedziałek wysłałem list polecony do Berlina i w czwartek był już u adresata Dane przesyłki Data nadania 2023-03-13 Rodzaj przesyłki List polecony priorytetowy Kraj nadania Polska Kraj przeznaczenia Niemcy Urząd nadania UP Olsztyn 3 (ul. BOLESŁAWA LIMANOWSKIEGO 48, 10-344 Olsztyn) Masa 0.063 kg Status przesyłki Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa Nadanie 2023-03-13 12:02:42 UP Olsztyn 3 Przesyłka w transporcie 2023-03-13 15:00:00 - Wysłano z Polski 2023-03-14 05:32:15 WER Warszawa Wysłanie przesyłki 2023-03-15 01:09:22 Terminal Przeładunkowy Przyjęto w kraju przeznaczenia 2023-03-15 15:56:00 LEIPZIG BZ 04 Wysłanie przesyłki 2023-03-15 19:40:00 International Postal System Doręczono 2023-03-16 12:59:00 International Postal System Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 No cóż, "na Poczcie można kupić wszystko oprócz znaczków"... I to nie wina pani z okienka. Za to Pocztex działa w miarę sprawnie... bo to szybka kasa dla operatora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Pewnie dlatego ze to wawa ja problemu nie mam jeden dzień i jest na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 17 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 5 minut temu, Marek_Spy napisał: Pewnie dlatego ze to wawa ja problemu nie mam jeden dzień i jest na miejscu. Wiesz, że to może być niezły patent. Wysyłam list z Warszawy do znajomego w Warszawie, ale wkładam w drugą kopertę z adresem do kuzyna w Katowicach. Kuzyn wyrzuca pierwszą kopertę a następnie nadaje list do Warszawy. Będzie szybciej ? Bardzo możliwe. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Paczcie to: Kto mi powie co się odpimpkowało na tej poczcie pomiędzy 6.03 9:00 a 8.03 18:31? Pomijając, że przesyłka polecona jechała 6 dni do Warszawy. Chłopak nadawał list przed południem. I mu wierzę. A na poczcie kłamią w żywe oczy. Na metr od domu nie odszedłem bo miałem homeoffice tego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 W Zielonej Górze tak samo... Rachunki przychodzą po terminie płatności, nawet 14 dni po... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 58 minut temu, Swift napisał: Wiesz, że to może być niezły patent. Wysyłam list z Warszawy do znajomego w Warszawie, ale wkładam w drugą kopertę z adresem do kuzyna w Katowicach. Kuzyn wyrzuca pierwszą kopertę a następnie nadaje list do Warszawy. Będzie szybciej ? Bardzo możliwe. Mnie już nic nie dziwi, wysyłam listami poleconymi i zawsze trafia na drugi dzień jak rano na pocztę zaniosę a wysyłam po całym kraju nie pamiętam kiedy do wawy wysyłałem ale taka poczta jak jej pracownicy wiec ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 Ej, tam marudzicie. Ostatnio było na wyspach wesoło jak podali, że Royal Mail dostarczyło do adresata list wysłany w 1916roku ?? Royal Mail się tłumaczyło, że list się zawieruszył.ale jak by nie patrzeć: dostarczyli. https://www.google.com/amp/s/www.insider.com/a-mysterious-letter-lost-post-1916-finally-delivered-london-home-2023-2%3famp 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 Poczta polska-komentarza nie trzeba, nawet firmy kurierskie działają lepiej i dostarczają prędzej. A przy paczkach jeszcze gorzej-nawet ich nie dostarczają, w najlepszym wypadku dostarczą awizo, chociaż nawet awizo potrafią zgubić... Dla porównania Inpost paczkomaty-mam już kilkaset przesyłek na koncie i tylko z jedną był problem, większość dociera w ciągu <24h od wysłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi