Skocz do zawartości

Ludzie listy piszą zwykłe, polecone....... Czyli o tym, kto nie lubi Skaldów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poczta Polska najwyraźniej Skaldów nie cierpi. List polecony priorytetowy, wysłany na warszawskim Wawrzyszewie 3 marca dotarł na warszawski Dolny Mokotów wczoraj. Na wysłany tego samego dnia list zwykły - dalej czekam i pewnie jeszcze poczekam, bo wysłany został również 3 marca, tyle że z Mokotowa i na Mokotów ma dojść . Ja rozumiem, że skoro list został wysłany z Górnego Mokotowa, a ja mieszkam na Dolnym Mokotowie, to wiadomo, że z górki na dół, za bardzo pędzić nie można, bo pomimo, że mamy połowę marca, to miejscami jeszcze ślisko. Ciekawe, czy w innych miastach i miasteczkach też tak z pocztą macie ?

• Haha 1
Opublikowano

Paweł,jak kilka lat temu mieszkałem w Legionowie to wysłany list z ulicy Piłsudskiego na koniec tejże ulicy tj. ok 1,5 km "szedł"  12 dni..... naprawdę...Lepiej było by ślimakowi do muszli przykleić -na pewno szybciej by dopełzł na miejsce ?

Nie pytaj czemu tak, po prostu pewna instytucja życzyła sobie pewne dokumenty pocztą i tyle.?

Opublikowano

W Pruszkowie Poczta Polska już wiele lat temu sięgnęła dna , a właściwie jest poniżej.

Noszą same awiza,  a jak się ma awizo to nie potrafią tego u siebie znaleźć. 

Raz się uparłem że jak nie wydadzą nie wyjadę z budynku !!!

Regulamin którzy sami napisali mają totalnie w d... arogancja dla klienta. Etc dlatego całkowicie zrezygnowałem (nie wszędzie można) z usług. Wolę drożej ale z poszanowaniem. 

Mam szacunek dla ludzi w okienkach, ale mają źle zorganizowaną pracę przez Szefów.

Usługi typu 48 idą kilkakrotnie dłużej.

Ale jak byłem dzieckiem na 2 tyg obozie w lesie to mój list docierał do rodziców a z powrotem kolejny list z pieniążkami jakoś wtedy potrafili i nie było komputerów. Wtedy był do nich szacunek.

Opublikowano
7 minut temu, young napisał:

Noszą same awiza,  a jak się ma awizo to nie potrafią tego u siebie znaleźć. 

U mnie jest podobnie ........

Choć nie zawsze ?

W poniedziałek wysłałem list polecony do Berlina i w czwartek był już u adresata

Dane przesyłki

Data nadania 2023-03-13
Rodzaj przesyłki List polecony priorytetowy
Kraj nadania Polska
Kraj przeznaczenia Niemcy
Urząd nadania UP Olsztyn 3 (ul. BOLESŁAWA LIMANOWSKIEGO 48, 10-344 Olsztyn)
Masa 0.063 kg

Status przesyłki

Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa
Nadanie 2023-03-13 12:02:42 UP Olsztyn 3
Przesyłka w transporcie 2023-03-13 15:00:00 -
Wysłano z Polski 2023-03-14 05:32:15 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2023-03-15 01:09:22 Terminal Przeładunkowy
Przyjęto w kraju przeznaczenia 2023-03-15 15:56:00 LEIPZIG BZ 04
Wysłanie przesyłki 2023-03-15 19:40:00 International Postal System
Doręczono 2023-03-16 12:59:00 International Postal System

Opublikowano

No cóż, "na Poczcie można kupić wszystko oprócz znaczków"... I to nie wina pani z okienka.

Za to Pocztex działa w miarę sprawnie... bo to szybka kasa dla operatora...

Opublikowano
5 minut temu, Marek_Spy napisał:

Pewnie dlatego ze to wawa ja problemu nie mam jeden dzień i jest na miejscu.

Wiesz, że to może być niezły patent. Wysyłam list z Warszawy do znajomego w Warszawie, ale wkładam w drugą kopertę z adresem do kuzyna w Katowicach. Kuzyn wyrzuca pierwszą kopertę a następnie nadaje list do Warszawy.

Będzie szybciej ? Bardzo możliwe.

• Haha 1
Opublikowano

Paczcie to:

Schowek-2.jpg.71211ab4131dfbf0c60a133fbbed5e1d.jpg

Kto mi powie co się odpimpkowało na tej poczcie pomiędzy 6.03 9:00 a 8.03 18:31? :D Pomijając, że przesyłka polecona jechała 6 dni do Warszawy. Chłopak nadawał list przed południem. I mu wierzę.

A na poczcie kłamią w żywe oczy. Na metr od domu nie odszedłem bo miałem homeoffice tego dnia. 

Opublikowano
58 minut temu, Swift napisał:

Wiesz, że to może być niezły patent. Wysyłam list z Warszawy do znajomego w Warszawie, ale wkładam w drugą kopertę z adresem do kuzyna w Katowicach. Kuzyn wyrzuca pierwszą kopertę a następnie nadaje list do Warszawy.

Będzie szybciej ? Bardzo możliwe.

Mnie już nic nie dziwi, wysyłam listami poleconymi i zawsze trafia na drugi dzień jak rano na pocztę zaniosę a wysyłam po całym kraju nie pamiętam kiedy do wawy  wysyłałem ale taka poczta jak jej pracownicy wiec ...

Opublikowano

Poczta polska-komentarza nie trzeba, nawet firmy kurierskie działają lepiej i dostarczają prędzej. A przy paczkach jeszcze gorzej-nawet ich nie dostarczają, w najlepszym wypadku dostarczą awizo, chociaż nawet awizo potrafią zgubić...
Dla porównania Inpost paczkomaty-mam już kilkaset przesyłek na koncie i tylko z jedną był problem, większość dociera w ciągu <24h od wysłania.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.