Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. f-150 Opublikowano 11 Września 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Dziś druga rama ,ale jeszcze bez zawiasów. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 11 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Ramka jest sosnowa? Jak ją wyginasz do krzywizny kadłuba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 11 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Tak sosnowa. Listwy gięte na wzorniku który używałem do gięcia żeber przykadłubowych. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. f-150 Opublikowano 23 Września 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Dziś mechanizm otwierania okien. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. f-150 Opublikowano 24 Września 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Nie satysfakcjonowało mnie działanie tego układu a zdjęć jest praktycznie zero . Jedyny rysunek jest trochę nie precyzyjny. Ale po analizie doszedłem do wniosku że tak to powinno wyglądać i działać. I działa jak należy. To mnie całkowicie satysfakcjonuje tym bardziej , że samoistnie się blokuje i haczyk który jest w oryginale będzie tylko dla ozdoby. Na końcu filmik z działania. 20230924_125219.mp4 20230924_125219_001.mp4 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. f-150 Opublikowano 22 Października 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 Miesiąc minął a postępy niewielkie. Oklejone drzwi i zrobiona "skórzana " tapicerka od wewnątrz. 10 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 28 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2023 Świetne detale. Klamka chodzi rewelacyjnie podglądam na bieżąco Twoje postępy bo będę niedługo próbował zasiąść do 6tki. Z czego wykonałeś ta skórzaną tapicerkę ? Myślisz na drzwiach od wew strony zrobić kieszenie na mapy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 29 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 10 godzin temu, wother napisał: Myślisz na drzwiach od wew strony zrobić kieszenie na mapy ? Kieszenie na mapy? Alez oczywiscie ! Wojtek wlasnie teraz kresli mapy z tamtego okresu (z pamieci !!!) ? 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 10 godzin temu, wother napisał: Świetne detale. Klamka chodzi rewelacyjnie podglądam na bieżąco Twoje postępy bo będę niedługo próbował zasiąść do 6tki. Z czego wykonałeś ta skórzaną tapicerkę ? Myślisz na drzwiach od wew strony zrobić kieszenie na mapy ? Tapicerka to folia samoprzylepna, przypomina bardziej zamsz w dotyku. Kieszenie oczywiście będą. Na razie robię przegrodę bagażnika za tylną kanapą i oklejam wnętrze. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. f-150 Opublikowano 29 Października 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Rzeczone wnętrze. 15 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. f-150 Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Dziś przymiarka silnika. Kolektor wydechowy do przeróbki , musi być mniejszej średnicy aby schować się pod maską ale to wiedziałem już wcześniej. Zważyłem całość 4250g czyli nie jest tragicznie. 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. f-150 Opublikowano 15 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia Dawno nic nie zamieszczałem. Dziś przód kadłuba oklejony blachą. 16 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 15 Stycznia Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia Pięknie to wygląda, gratulacje. Ale jest pytanie, RDW9 miał silnik gwiazdowy z reduktorem więc oś obrotu śmigła była wyżej niż oś obrotu wału silnika, jak to będzie wyglądać w tym modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia Były dwa rodzaje silników. Polski silnik miał reduktor a Walter oś centralnie. Nie da się zrobić reduktora ze względu na brak miejsca , będzie udawał Waltera. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia W dniu 1.11.2023 o 18:12, f-150 napisał: Dziś przymiarka silnika. Kolektor wydechowy do przeróbki , musi być mniejszej średnicy aby schować się pod maską ale to wiedziałem już wcześniej. Zważyłem całość 4250g czyli nie jest tragicznie. Cześć Wojtek. Ja mam dziwne wrażenie, że ten silnik jest mocno przewymiarowany do tego modelu. Dajesz silnik 50ccm do RWD-9 o rozp. niecałe 2,4m. To prawie model 3D.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 7 godzin temu, kesto napisał: Dajesz silnik 50ccm do RWD-9 o rozp. niecałe 2,4m. To prawie model 3D.? No a jak sie plywaki zamontuje, to nie trzeba troszke mocniejszego? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 18 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 10 godzin temu, kesto napisał: Cześć Wojtek. Ja mam dziwne wrażenie, że ten silnik jest mocno przewymiarowany do tego modelu. Dajesz silnik 50ccm do RWD-9 o rozp. niecałe 2,4m. To prawie model 3D.? Ale moc jest mała pomimo dużej pojemności, poza tym średnica . To najmniesza benzyna o 7 cylindrach. Wolałbym 9 cyl jak w oryginale ale najmniejszy pojemnościowo to 77 cc i to żarowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrku Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia A nawet gdyby miał za dużo mocy, to dobrze. Bo lepiej będzie nad bramką przeskakiwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Znajac Wojtka, on raczej ZAWSZE trafia w bramke ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. f-150 Opublikowano 12 Marca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Marca Wydech ogarnięty. Dokończyłem też dół maski 13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi