Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Fajnie wyszedł. Taka inżynieria wsteczna. Patyczak to wdzięczny model do spokojnego latania i nauki. Dobrze też lata na silniejszym wietrze. Można wtedy trochę poszaleć. 

Opublikowano

Dziękuję :) Faktycznie to jest wdzięczny samolocik. Założyłen do niego nawet kamerkę fpv AIO zasilaną wprost z odbiornika i jestem zachwycony podglądem z góry :) Mam jednak problemy z reakcją na ster kierunku, wydaje się jakby był za bardzo stateczny kierunkowo lub miał za małą powierzchnię statecznika pionowego. Niestety ze względu na małą ilość dni spędzonych na lataniu w tym sezonie nie mogę pochwalić się żadnym materiałem wideo.

20231019_212346.jpg

20231019_212338.jpg

• 7 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 19.10.2023 o 21:21, Karollo napisał:

Dziękuję :) Faktycznie to jest wdzięczny samolocik. Założyłen do niego nawet kamerkę fpv AIO zasilaną wprost z odbiornika i jestem zachwycony podglądem z góry :) Mam jednak problemy z reakcją na ster kierunku, wydaje się jakby był za bardzo stateczny kierunkowo lub miał za małą powierzchnię statecznika pionowego. Niestety ze względu na małą ilość dni spędzonych na lataniu w tym sezonie nie mogę pochwalić się żadnym materiałem wideo.

20231019_212346.jpg

20231019_212338.jpg

A ja bym chciał zapytać co to za kamerka i jakie google i reszta osprzętu do tego? Polecasz do FPV na początek? 

Opublikowano

Kamerka to AIO z wbudowanym nadajnikiem, kupiona używana, taki chiński noname, ale działa. Do tego wydrukowana obudowa, osłaniająca ją od przodu, choć lepiej by było bez niej bo te kamery z wbudowanym nadajnikiem grzeją się strasznie. Zasilanie czerpie wprost z odbiornika (wejście zasilania bez sygnału). Gogle miałem WALKERA 4 z wymienionym odbiornikiem, słaby odbiór, nie są już dostępne. Znajdziesz lepsze w niskich pieniądzach. Latam w zimie Tiny Whoopem zbudowanym z części BetaFpv i gogle mam od zestawu (BetaFPV VR02) ale obraz jest jakby dalej w porównaniu ze starą Walkerą, przyzwyczaiłem się jednak. 

Sam ten samolocik latał z kamerą całkiem nieźle, fajne uczucie. Na 100m sygnał video był jeszcze znośny, choć brakuje możliwości zmiany kąta kamery podążającego za ruchem głowy. To by było coś! :)

Do FPV takiego jak tu widzisz, najprostszego się nada, samolocik wybacza błędy i gdy lądowałem twardo to główne straty były w gumkach i śmigłach. 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.