robas69 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Cześć. Macie sposoby na to żeby zdjąć i nie zgubić pierścień blokujący sworzeń piasty, który mocuje w niej składaną łopatę śmigła? Średnica segera to ok 4 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Ja kupiłem sobie zestaw rożnych małych rozmiarów. Inne metody za bardzo nie działały, ta jest skuteczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Ale jak je zdjąć że sworznia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 u Używam szpikulca, takiej grubej igły w ilości dwie. Ale to powoduje że "pstryk" i pierścień najczęściej znika, leci nie wiadomo gdzie. Dlatego biorę nowy z zestawu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 33 minuty temu, zbjanik napisał: u Używam szpikulca, takiej grubej igły w ilości dwie. Ale to powoduje że "pstryk" i pierścień najczęściej znika, leci nie wiadomo gdzie. Dlatego biorę nowy z zestawu... Ja takie rzeczy, sprężyste robię we worku przezroczystym wtedy nigdzie daleko nie odskoczy. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Do maleńkich pierścieni z oczkami używam małych nożyczek kosmetycznych z zapiłowanymi końcami by weszły w oczka końcami, lub małych szczypczyków okrągłych są też za parę groszy na Alle.. https://allegro.pl/oferta/zestaw-mini-szczypiec-do-pierscieni-segera-neo-12260176096 A pierścienie bez oczek wyciągam za pomocą takiego zestawu za 25PLN https://allegro.pl/oferta/haczyki-szpikulce-do-pierscieni-oringow-zestaw-9el-12297904482 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 W dniu 27.06.2023 o 11:15, robas69 napisał: Ale jak je zdjąć że sworznia? Zaatakować pierścień od strony "skrzydełek" odpowiednio grubym, płaskim śrubokrętem. Pierścień się rozchyli, lekko wysunie, a czoło śrubokręta oprze na sworzniu, wiec całość nie poleci w nieznane. Następnie drobnym, płaskim śrubokrętem od drugiej strony, gdzie powstała luka między pierścieniem, a sworzniem podważyć i zdjąć całkowicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 W dniu 27.06.2023 o 11:07, robas69 napisał: Macie sposoby na to żeby zdjąć i nie zgubić pierścień blokujący sworzeń piasty, który mocuje w niej składaną łopatę śmigła? Średnica segera to ok 4 mm. Ja robię tak jak napisał Czarek i nie mam problemu z pierścieniami zabezpieczającymi łopaty śmigieł. Z dużymi średnicami pierścieni nie mam zaś doświadczenia. Tylko trzeba robić to z wyczuciem : najlepiej kadłub z piastą położyć sobie na kolanach i nawet jak coś strzeli to spadnie na ciuchy i się nie zgubi. Zakładać można też śrubokrętem bez problemu. Oby nie był tylko bardzo ostry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Dziękuję Wam wszystkim. Zawsze można na Was liczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi