robas69 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Po remoncie jeszcze ładniejszy. Osłona silnika odpowiada oryginałowi. W modelu M. Rokowskiego w widoku z boku jest prostokątna.
Vesla Opublikowano 30 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2023 13 minut temu, robas69 napisał: Po remoncie jeszcze ładniejszy. Osłona silnika odpowiada oryginałowi. W modelu M. Rokowskiego w widoku z boku jest prostokątna. Dlatego w moim będzie jeszcze maska silnika osobno. Już się robi kopyto.
Vesla Opublikowano 30 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2023 Efekt dzisiejszej pracy. Jeszcze trochę i przyjdzie czas na czerwony oracover.
paweln7 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Witam Wprawdzie rok spóźnienia ( powinien być gotowy w zeszłym roku) ale remont skończony,teraz czekać tylko na pogodę i lecimy. 1
Vesla Opublikowano 1 Stycznia Autor Opublikowano 1 Stycznia 24 minuty temu, paweln7 napisał: Witam Wprawdzie rok spóźnienia ( powinien być gotowy w zeszłym roku) ale remont skończony,teraz czekać tylko na pogodę i lecimy. Piękny, gratulacje. Ładnie leży ta folia. Na piance niestety nie jest tak idealnie. Przepraszam, ale znak Aeroklubu masz w złą stronę.
paweln7 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia 6 minut temu, Vesla napisał: znak Aeroklubu masz w złą stronę. Wiem kapnąłem się po naklejeniu kiedyś się poprawi ?
Vesla Opublikowano 1 Stycznia Autor Opublikowano 1 Stycznia Jak je drukowałeś na folii czy papierze? Ja drukuję na papierze i kładę kilka warst lakieru. Dają rade.
paweln7 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Napisy na stateczniku l logo PZL to kalkomania ,rejestracje i logo Aeroklubu to folia Oracol cięta skalpelem (drukuję na papierze i naklejam na papier na foli i wycinam ,stąd pomyłka w logo AP bo trzeba drukować lewe odbicie ) 1
Vesla Opublikowano 1 Stycznia Autor Opublikowano 1 Stycznia Zastanawiam się nad malowaniem natryskowym znaków rejestracji. Farba lubi zaciekać pod taśmą na tej foli aluminiowej. Efekt braku gładkiej powierzchni na piance. Myślę czy nie będzie lepiej dać podkład z lakieru bezbarwnego i wtedy prysnąć farbą.
paweln7 Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia Mam Ki-43 1750mm oklejone foliom AL i malowane aerografem akrylem samochodowym ,folia zmatowiona wcześniej a tak farba odchodzi płatami -po japońsku ? 1
d9Jacek Opublikowano 1 Stycznia Opublikowano 1 Stycznia 7 godzin temu, Vesla napisał: lepiej dać podkład z lakieru bezbarwnego i wtedy prysnąć farbą. to nic nie da...lakier b.barwny zlezie z tego AL-u. powinienes dać specjalny podklad na aluminium, niestety nie jest on bezbarwny tylko lekko szary..Ja bym, zmatowił i na to zmatowienie nakleił znaki wycięte z folii samoprzylepnej 2
Vesla Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia Dzisiaj spokojnie za namową Pawła okleiłem śmigło. Wygląda mniam. ? Oczywiście zbalansowałem je. 1
Amadi Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Ładnie, ja bym może pomyślał jednak nad pomalowaniem. Mi się nie podoba czarna część, aczkolwiek pewnie tam będzie kołpak więc nie będzie widać. ?
Vesla Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia 7 minut temu, Amadeusz_Modelarz napisał: Ładnie, ja bym może pomyślał jednak nad pomalowaniem. Mi się nie podoba czarna część, aczkolwiek pewnie tam będzie kołpak więc nie będzie widać. ? Oczywiście, że będzie kołpak. Co do malowania to popatrz na film i powiedz czy farbą uzyskasz taki efekt? https://m.youtube.com/watch?v=xtFVOczmI_o 1
robertus Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Jak chcesz super błysk to jest taka taśma do sklejania paroizolacji na poddaszu i ona jest jeszce bardziej "chromowa" i do tego cieniutka. https://www.facebook.com/robert.hes.52/videos/3004148979641443/?idorvanity=249844642604396
Vesla Opublikowano 8 Stycznia Autor Opublikowano 8 Stycznia 22 minuty temu, robertus napisał: Jak chcesz super błysk to jest taka taśma do sklejania paroizolacji na poddaszu i ona jest jeszce bardziej "chromowa" i do tego cieniutka. https://www.facebook.com/robert.hes.52/videos/3004148979641443/?idorvanity=249844642604396 To jest taka taśma. Cienka bardzo bo to jest aluminium takie jak te stosowane w kuchni do gotowania bardzo klejąca.
Vesla Opublikowano 13 Stycznia Autor Opublikowano 13 Stycznia Dziennik postępu prac. Na obecną chwile zostały mi znaki i naklejki. Orle portki i owiewki na koła oraz cała maska silnika. I będzie PZL 26 gotowy. 3
Vesla Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia Dzisiaj doszło podwozie wraz z owiewkami i orlimi portkami. 1 1
Vesla Opublikowano 24 Stycznia Autor Opublikowano 24 Stycznia Wykańczania ciąg dalszy. Znaki naklejone czas na dodatki. 4
Vesla Opublikowano 26 Stycznia Autor Opublikowano 26 Stycznia Oklejony i pomalowany. Teraz sprawdzić CG i oblot nr.2 I błyszczące śmigiełko. ? 20240126_192659.mp4 2
Rekomendowane odpowiedzi