Amadi Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 19 minut temu, micro napisał: Można szpachlować+ farba , albo wydrukować w ABS, potrzymać trochę w oparach acetonu i jest gładkie jak d... niemowlęcia ? . Tak, po lekkiej obróbce można uzyskać fajny efekt, ale ja się w takie rzeczy nie bawiłem. Wszystko zależy od skali. W większych modelach, aż tak tego nie widać, a w mniejszych już bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Drukowana tablica uzupełni kokpit. Druk 3D to świetna sprawa w modelarstwie. Tutaj kokpit wstępnie pomalowany wraz ze zmodyfikowaną tablicą i załogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Piloci są również na drukarce 3d? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 4 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Tak druk 3d. Tablica projekt własny. Piloci i oparcia foteli znalezieni na thingverse. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 10 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Wstępnie poskładany do ustawienia nadajnika, wychyleń i kierunków. Teraz mocowanie baterii, ważenie i oblot testowy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Dobrze że do łączenia skrzydeł nie użyłeś czegoś takiego 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 14 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 7 godzin temu, Łukasz1 napisał: Dobrze że do łączenia skrzydeł nie użyłeś czegoś takiego Spoko do wyważania zastosuję to: 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Trochę finezji dodaj do tego co robisz. Taki piękny samolot a Ty mu łączysz skrzydła jakimś ordynarnym płaskownikiem skręcanym na blachowkręty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 26 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 Gotowy do oblotu. Waga 2.3kg. Trzymajcie kciuki. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 26 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 Najpierw mały wstęp. Niestety muszę rozczarować tych co twierdzili, że model będzie latał jak cegła. Tak nie jest. Wiatr do lotu 5mph w porywach do max 9mph, czyli prawie żaden. Wykonałem dwa dłuższe loty testując śmigła 13x6 i 12x6. Przy 13x6 silnik był gorący. 12x6 ledwo ciepły. Model lata bardzo szybko już na 60-70% mocy ale też mimo swojej masy 2.3kg potrafi lecieć powoli. Widać to przy lądowaniu oraz w momencie gdy testuję klapy w locie, na filmie 5:25. Jestem zadowolony. Teraz czas na wykończenie malowania o dodatki. Pewnie jeszcze przytyje. https://m.youtube.com/watch?v=KT83nElt4vA&t=193s 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 Taki biały trochę goło wygląda, ale zapewne jak go pomalujesz, to już będzie rasowy model. Gratulację pomyślnego oblotu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 Świetnie lata 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micsur Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 Fajnie lata. Lotnisko też fajne, chociaż przy starcie nierówne 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 28 minut temu, ToMarkov napisał: Świetnie lata Bo pilot do dobry ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 29 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 No to kleimy. Taśma aluminiowa samoprzylepna izolacyjna. Szeroka na 50mm więc nawet wpasowała się w szerokość pasów poszycia 48mm w tej skali i nie muszę docinać. Najpierw ją matowię gąbką ścierną i nakładam na model. Powoli do przodu. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Witam Fajnie Ci to wychodzi , dla motywacji fotki Mojego "prawie skończonego" remontu PZL-26 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 30 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Piękny. Czerwony kolor to folia czy farba? Ja nadal myślę nad numerem. Widzę ty masz "Pomorze" to chyba zrobię "Społem" tak jak miałem poprzednio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 39 minut temu, Vesla napisał: Piękny. Czerwony kolor to folia czy farba? Ja nadal myślę nad numerem. Widzę ty masz "Pomorze" to chyba zrobię "Społem" tak jak miałem poprzednio. Folia samoprzylepna Oracal 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Paweł, a Ty wcześniej nie sprzedawałeś tego modelu na Alle? Chyba, że ten to już inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 28 minut temu, robas69 napisał: Paweł, a Ty wcześniej nie sprzedawałeś tego modelu na Alle? Chyba, że ten to już inny. Tak ale był brak chętnych więc wrócił do eskadry ,w tym roku z powodu głupiego błędu ( podczas ładowania pakietów w modelu pakiet odbiornika zamiast naładować rozładowałem ) Będąc pewny że mam prąd wystartowałem i po wykonaniu polowy okrążenia nad lotniskiem brakło prądu i model zaliczył efektownego korka , uszkodzeniu uległa kabina ,śmigło i jedna końcówka płata .Więc po sezonie trafił do remontu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi