robas69 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Po remoncie jeszcze ładniejszy. Osłona silnika odpowiada oryginałowi. W modelu M. Rokowskiego w widoku z boku jest prostokątna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 30 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 13 minut temu, robas69 napisał: Po remoncie jeszcze ładniejszy. Osłona silnika odpowiada oryginałowi. W modelu M. Rokowskiego w widoku z boku jest prostokątna. Dlatego w moim będzie jeszcze maska silnika osobno. Już się robi kopyto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 30 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Efekt dzisiejszej pracy. Jeszcze trochę i przyjdzie czas na czerwony oracover. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Witam Wprawdzie rok spóźnienia ( powinien być gotowy w zeszłym roku) ale remont skończony,teraz czekać tylko na pogodę i lecimy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 1 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 24 minuty temu, paweln7 napisał: Witam Wprawdzie rok spóźnienia ( powinien być gotowy w zeszłym roku) ale remont skończony,teraz czekać tylko na pogodę i lecimy. Piękny, gratulacje. Ładnie leży ta folia. Na piance niestety nie jest tak idealnie. Przepraszam, ale znak Aeroklubu masz w złą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 6 minut temu, Vesla napisał: znak Aeroklubu masz w złą stronę. Wiem kapnąłem się po naklejeniu kiedyś się poprawi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 1 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Jak je drukowałeś na folii czy papierze? Ja drukuję na papierze i kładę kilka warst lakieru. Dają rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Napisy na stateczniku l logo PZL to kalkomania ,rejestracje i logo Aeroklubu to folia Oracol cięta skalpelem (drukuję na papierze i naklejam na papier na foli i wycinam ,stąd pomyłka w logo AP bo trzeba drukować lewe odbicie ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 1 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Zastanawiam się nad malowaniem natryskowym znaków rejestracji. Farba lubi zaciekać pod taśmą na tej foli aluminiowej. Efekt braku gładkiej powierzchni na piance. Myślę czy nie będzie lepiej dać podkład z lakieru bezbarwnego i wtedy prysnąć farbą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Mam Ki-43 1750mm oklejone foliom AL i malowane aerografem akrylem samochodowym ,folia zmatowiona wcześniej a tak farba odchodzi płatami -po japońsku ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 7 godzin temu, Vesla napisał: lepiej dać podkład z lakieru bezbarwnego i wtedy prysnąć farbą. to nic nie da...lakier b.barwny zlezie z tego AL-u. powinienes dać specjalny podklad na aluminium, niestety nie jest on bezbarwny tylko lekko szary..Ja bym, zmatowił i na to zmatowienie nakleił znaki wycięte z folii samoprzylepnej 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 7 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Dzisiaj spokojnie za namową Pawła okleiłem śmigło. Wygląda mniam. ? Oczywiście zbalansowałem je. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 7 Stycznia Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Ładnie, ja bym może pomyślał jednak nad pomalowaniem. Mi się nie podoba czarna część, aczkolwiek pewnie tam będzie kołpak więc nie będzie widać. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 7 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 7 minut temu, Amadeusz_Modelarz napisał: Ładnie, ja bym może pomyślał jednak nad pomalowaniem. Mi się nie podoba czarna część, aczkolwiek pewnie tam będzie kołpak więc nie będzie widać. ? Oczywiście, że będzie kołpak. Co do malowania to popatrz na film i powiedz czy farbą uzyskasz taki efekt? https://m.youtube.com/watch?v=xtFVOczmI_o 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Jak chcesz super błysk to jest taka taśma do sklejania paroizolacji na poddaszu i ona jest jeszce bardziej "chromowa" i do tego cieniutka. https://www.facebook.com/robert.hes.52/videos/3004148979641443/?idorvanity=249844642604396 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 8 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 22 minuty temu, robertus napisał: Jak chcesz super błysk to jest taka taśma do sklejania paroizolacji na poddaszu i ona jest jeszce bardziej "chromowa" i do tego cieniutka. https://www.facebook.com/robert.hes.52/videos/3004148979641443/?idorvanity=249844642604396 To jest taka taśma. Cienka bardzo bo to jest aluminium takie jak te stosowane w kuchni do gotowania bardzo klejąca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 13 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Dziennik postępu prac. Na obecną chwile zostały mi znaki i naklejki. Orle portki i owiewki na koła oraz cała maska silnika. I będzie PZL 26 gotowy. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 17 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Dzisiaj doszło podwozie wraz z owiewkami i orlimi portkami. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 24 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Wykańczania ciąg dalszy. Znaki naklejone czas na dodatki. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 26 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Oklejony i pomalowany. Teraz sprawdzić CG i oblot nr.2 I błyszczące śmigiełko. ? 20240126_192659.mp4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi