Atomizer Opublikowano 21 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 Trzeba było jechać w niedziele do Orzysza na poligon ! Tam było widowisko... jak dwa Polskie F-16 bawiły się w berka z dwoma Su-22. Było sporo sprzętu do podziwiania nie tylko w akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 21 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 I też nad głowami latali ? https://tvn24.pl/olsztyn/orzysz-black-hawk-nad-glowami-publicznosci-niedopuszczalnie-niski-przelot-7350818 https://twitter.com/i/status/1703785525419622628 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 Końcówka faktycznie nie ciekawa. Byłem dawno temu w Michałkowie gdzie było demo 2x Mi-24. Mieli program, każdy wiedział co ma robić i gdzie ma być, wszystko w strefie, dość blisko widowni, ale bezpieczniej niż to co widać na tym filmie.Te ostatnie incydenty to takie głupie są jakby je dzieci robiły. Jak ostatnio lataliśmy pierwszy raz modelami w grupie to omawialiśmy w którą stronę będziemy latać choćby, jaka strefa, a tu taki przypał? I potem się dziwią że prasa ich jedzie. Nie działa już powiedzenie że instrukcje w lotnictwie są napisane krwią pilotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 21 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 Wszystko można produkować ale najpierw trzeba wyłożyć kasę i czekać bo to nie budowa modelu ( czasem i ta trwa dość długo ). Strasznie na wszystko narzekacie i dajecie się zmanipulować ja zawsze jak coś tam słyszę to staram się zweryfikować i nie myślcie ze uważam ze wszystko jest idealnie bo nie jest ale tez widzę plusy nie tylko minusy, powołujecie sie na 39r wtedy Polska istniała az 20 lat a obecnie to nie wiem od którego momentu należy liczyć bo na pewno nie od 45. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Market Opublikowano 22 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 W dniu 20.09.2023 o 22:53, Viper napisał: prowadzący wymienili nazwisko polskiego pilota instruktora, który tym samolotem leciał i dał bardzo fajny pokaz. I teraz pytanie, czy prowadzący, a idąc dalej organizatorzy pokazów "się pomylili", aby nie użyć bardziej dosadnego sformułowania celowo mataczyli, czy też w dobie bardzo agresywnej kampanii wyborczej skoro jedna strona chwali sie zakupami nowoczesnego uzbrojenia, a druga nie może się w tym zakresie niczym pochwalić, no to obśmiewa, dewaluuje całą imprezę Ani się nie pomylili, ani nie mataczyli, bo powiedzieli coś innego. Prowadzący powiedzieli dosłownie: "za sterami samolotu FA-50 [...] zasiadają dwaj piloci: polski pilot Bartłomiej Guła w towarzystwie instruktora koreańskiego". Doczytałem, że pierwsza czwórka pilotów wróciła z Korei z podstawowego szkolenia na FA-50 w lipcu, więc nie ma szans, żeby do sierpnia któryś z nich miał na defiladzie i na pokazach uprawnienia do samodzielnego wykonania lotu pokazowego. Tak więc prawda leży pośrodku - są obecnie polscy piloci przeszkoleni na FA-50, ale z drugiej strony nie mają uprawnień do pełnego samodzielnego pilotowania, stąd na defiladzie i na pokazach musieli latać w "towarzystwie pilotów/instruktorów koreańskich". Tak samo było na NATO Days w Ostrawie. I ciekawostka - w drugiej czwórce w Korei ma się szkolić jedna pilotka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 23 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Ha, zabiłeś mi ćwieka Tak usiłuję sobie przypomnieć i nie jestem pewien, ale skoro pamiętasz i jesteś pewien to nie będę się upierał. No cóż upał był niemiłosierny, więc może mnie nadmiernie przypaliło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Jeśli chodzi o Radom toakurat to łatwo potwierdzić 10 godzin temu, Market napisał: na pokazach uprawnienia do samodzielnego wykonania lotu pokazowego. Tak więc prawda leży pośrodku - są obecnie polscy piloci przeszkoleni na FA-50, ale z drugiej strony nie mają uprawnień do pełnego samodzielnego pilotowania Dokładnie tak jak piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 26 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Czyżbyśmy "szli" w pociągi pancerne - Fabryka Wagonów w Gniewczynie przechodzi w ręce polskiego wojska! (msn.com) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 A myślisz ze tylko wagony mogą produkować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Tam nic nie produkują ,to jest pustostan od lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi