zbjanik Opublikowano 9 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Wiem, wiem, nie wszystkim Wilga się podoba. No to może wersja turbo przekona malkontentów swoim niepowtarzalnym wdziękiem ? Załączony opis zdjęcia jest taki: 1986 PZL 104 (Turbine conv.) for sale in (KGF) Karaganda, Kazakhstan => www.AirplaneMart.com/aircraft-for-sale/Single-Engine-TurboProp/1986-PZL-104-Turbine-conv/13074/ Oprócz wszystkich różnic warto zwrócić uwagę na obecność zastrzałów! 2 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Wilga jest śliczna i znana na całym świecie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 9 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 49 minut temu, zbjanik napisał: .... Oprócz wszystkich różnic warto zwrócić uwagę na obecność zastrzałów! No ale tyl kadluba to im tak sobie wyszedl ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 10 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 Ochyctwo,obrzydlistwo.Sliczna jest klasyczna 104 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrku Opublikowano 10 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 14 godzin temu, Andrzej Klos napisał: No ale tyl kadluba to im tak sobie wyszedl ? Namiot ? rozłożony w pośpiechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 10 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 No to jest taka bardziej ciekawostka niż jakiś wzór estetyczny, choć o gustach, to...itd. Ale to pokazuje, że Wilga miała i ma duży potencjał, podatność na adaptacje i różne pomysły, weźmy choć wersję Draco. Zresztą ma to chyba w genach, bo przecież ta klasyczna 104, jeśli Grzegorzu masz na myśli warianty napędzane AI-14, to też właściwie trochę improwizowana przeróbka z wersji z silnikiem płaskim. Ale my, Polacy, jesteśmy w tej konkurencji dobrzy- chodzi mi tu improwizacje i prowizorki, i to akurat myślę nie jest akurat wada, bardziej zaleta, zwłaszcza w działaniu w trudnych, kryzysowych warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 10 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 18 godzin temu, Marek_Spy napisał: Wilga jest śliczna ta jest śliczna inaczej...ale o gustach nie dyskutuje się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 10 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 7 godzin temu, zbjanik napisał: klasyczna 104, jeśli Grzegorzu masz na myśli warianty napędzane AI-14 Dokładnie o tą mi chodzi. Jest piękna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 26 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 (edytowane) Brnę dalej w temat "Wilga niekonwencjonalna". Tym razem model na forum zachodnich naszych sąsiadów. Model super lekki, trochę kanciasty, ma "zastrzały", ale w locie i dalszej odległości nie widać. Jest nawet wersja na pływakach! Link do relacji tu: https://www.rc-network.de/threads/bauplan-indoor-wilga.730345/ Edytowane 26 Listopada 2023 przez zbjanik bład w wyświetlaniu odnośnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi