Janekm Opublikowano Czwartek o 06:22 Opublikowano Czwartek o 06:22 Robert, A gdyby tak zastosować zbiornik z sypkim materiałem do zrzucenia? Tak sobie myślę, że może był ze szlifowania drewna, zrobić zbiornik, podczas symulacji oprysku otwierasz otwory/dysze zbiornika, a żeby wydmuchać trociny, możesz wykorzystać część ciągu z napędu, zrobiłbym coś w rodzaju kanału pozwalającego odprowadzić troszkę "nadciśnienia" z dyszy. Pomysł może z gatunku sen wariata, ale może zadziała? Na forum pojawił się już ten temat 1
zbjanik Opublikowano Czwartek o 08:52 Opublikowano Czwartek o 08:52 Albo jakaś po prostu mąka? Pyły napowietrzone zachowują się jak ciecz, da się je przesyłać rurami itd.- może to jest droga...
Janekm Opublikowano Czwartek o 11:26 Opublikowano Czwartek o 11:26 2 godziny temu, zbjanik napisał: Albo jakaś po prostu mąka? Pyły napowietrzone zachowują się jak ciecz, da się je przesyłać rurami itd.- może to jest droga... Gdzieś mi się przewinęła informacja, że mąka ma skłonność do zbrylania się na skutek drgań, ale może chodziło o model z napędem spalinowym, gdzie drgania chyba są większe.
robertus Opublikowano Sobota o 19:11 Autor Opublikowano Sobota o 19:11 Z ziemi nie było nic widać, ale coś tam udało się złapać z góry. Dzieki Jarkowi jakiś film, link do FB https://www.facebook.com/100001391129038/videos/pcb.2134293640826144/1770475250953229 Panowie doceniam Waszą wyobraźnię, ale skupie sie jednak na świecach rożnej maści. Proszki, rury rozprowadzające, systemy napowietrzania...toż to jak oryginał byłby, aż takiej makiety to nie chcę robić 😉
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 11 godzin temu Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 11 godzin temu Dobra teraz to już na pewno koniec projektu. Jestem zadowolony. 🙂 Ostateczne rozwiązanie na mocowanie świecy. Najprostsze najlepiej działa 6
RobRoy Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Po kolorze widać że ten oprysk to musi być ... jakaś "zaraza amerkancka", albo co najmniej inna stonka .... 😉 Ten model nie ląduje ...on po prost siada na lotnisku. Lata lepiej niż oryginał. 1
Rekomendowane odpowiedzi