Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robert,

A gdyby tak zastosować zbiornik z sypkim materiałem do zrzucenia?

Tak sobie myślę, że może był ze szlifowania drewna, zrobić zbiornik, podczas symulacji oprysku otwierasz otwory/dysze zbiornika, a żeby wydmuchać trociny, możesz wykorzystać część ciągu z napędu, zrobiłbym coś w rodzaju kanału pozwalającego odprowadzić troszkę "nadciśnienia" z dyszy.

Pomysł może z gatunku sen wariata, ale może zadziała?

Na forum pojawił się już ten temat 

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, zbjanik napisał:

Albo jakaś po prostu mąka? Pyły napowietrzone zachowują się jak ciecz, da się je przesyłać rurami itd.- może to jest droga...

Gdzieś mi się przewinęła informacja, że mąka ma skłonność do zbrylania się na skutek drgań, ale może chodziło o model z napędem spalinowym, gdzie drgania chyba są większe.

Opublikowano

Z ziemi nie było nic widać, ale coś tam udało się złapać z góry. Dzieki Jarkowi

Może być zdjęciem przedstawiającym mgła, horyzont i trawa

jakiś film, link do FB

https://www.facebook.com/100001391129038/videos/pcb.2134293640826144/1770475250953229

Panowie doceniam Waszą wyobraźnię, ale skupie sie jednak na świecach rożnej maści.

Proszki, rury rozprowadzające, systemy napowietrzania...toż to jak oryginał byłby, aż takiej makiety to nie chcę robić 😉 

Opublikowano

Po kolorze widać że ten oprysk  to musi być ... jakaś "zaraza amerkancka", albo co najmniej inna  stonka .... 😉 

Ten model nie ląduje ...on po prost siada na lotnisku. Lata lepiej niż oryginał.

• Haha 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.