robloz Opublikowano 21 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Nie ma za co przepraszać. Każda informacja się przyda, nie tylko mnie. Gdy ruszy odbodowa i tak będzie nowa relacja. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 21 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 21 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Ale mozecie tez podzielic sie wiadomosciami ze wszystkimi na forum, ku ogolnej edukacji ? Andrzeju tak jak napisał Amadeusz aby nie zaśmiecać wątku. Dopytywałem się kilka szczegółów odnośnie Jantara STD głównie o profil skrzydeł. Wracając do tematu budowy którą przedstawił Wojciech Wiatr on z kolei zastosował Profil HQ 3-13% na skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 21 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2 godziny temu, sbogdan1 napisał: ... Dopytywałem się kilka szczegółów odnośnie Jantara STD głównie o profil skrzydeł. Wracając do tematu budowy którą przedstawił Wojciech Wiatr on z kolei zastosował Profil HQ 3-13% na skrzydła Udalo mi sie namowic Wojtka na zmiane profili z HQ na moje przerobione z rodziny LSK. Analiza wykazala duza poprawe osiagow. O profilach HQ wspominal tz niedawno Patryk. Ja nie mam az tak drastycznej o nich opini ale LSK sa lepsze. Wojtek mowil, ze model jest duzo szybszy i nie boi sie latac pod wiatr. Ale lepiej spytaj sie jego samego. Jantar Standard w skali 1:5 ma bardzo mala koncowke skrzydla i pewnie teraz dalbym ktorys z profili Patryka. Zastosowalem 0.5deg zwichrzenia bo prawdziwy Jantar ma tendencje do wpadania w korek przy nizszych predkosciach. Z pewnoscia profil Patryka i/lub 1deg zwichrzenia zalatwi ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 22 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Dzięki Andrzej za info... no i wypadało by też Patryka poprosić o pomoc, bo widzę temat rozwojowy. Szkoda tylko że Jantar tak po macoszemu pozostawiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi