grabek1985 Opublikowano 5 Października Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października Ładna pogoda wiec działam, syn zostawił rysunek 🤣 Papier 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek1985 Opublikowano 5 Października Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 1200 i schnięcie, następnie polerka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 6 Października Udostępnij Opublikowano 6 Października Synek fachowo zaznaczyl miejsca do przeszlifowania widac ze chcial pomoc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek1985 Opublikowano 7 Października Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października Dziś ogarniam szablon pod materiały, wcześniej robiłem to za pomocą folii aluminiowej, ale stwierdziłem że po co się męczyć W Fusionie nie mogę spłaszczyć powierzchni (konstrukcji blachowej nie mogłem utworzyć), więc poszukałem i natknąłem się na pomocny film: Całkiem fajnie działa, ciekawe czy się ładnie ułoży w realu , przy okazji zrobiłem perforację dla Herex'a, którego będę próbował ciąć wycinarką laserową: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek1985 Opublikowano 9 Października Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października Test na kartce 😎 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek1985 Opublikowano 12 Października Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października Herex wyciety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek1985 Opublikowano 12 Października Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października Po przymiarce do formy wyszło że herex jest o 3mm za krótki, zacząłem wszystko mierzyć i niestety to forma wyszła dłuższa niż powinna. Może to wina starego Chirona, postanowiłem że poczekam na nową drukarkę i porównam wydruki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 13 Października Udostępnij Opublikowano 13 Października Kalibracje zrobiłeś pod ten materiał?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 13 Października Udostępnij Opublikowano 13 Października 32 minuty temu, micro napisał: Kalibracje zrobiłeś pod ten materiał?. Kalibrację osi Z? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek1985 Opublikowano 13 Października Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 6 godzin temu, micro napisał: Kalibracje zrobiłeś pod ten materiał?. No ja nie słyszałem by robić kalibrację osi Z pod materiał, no chyba że chodzi Tobie o pierwszą warstwę, ale to nie rozwiązuje mojego problemu. Z Chironem nie chce mi się już walczyć, czekam na RatRig 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 14 Października Udostępnij Opublikowano 14 Października Gdzie ja pisałem o kalibracji osi, a tym bardziej Z. Mówię o kalibracji drukarki do użytego filamentu np. temperatura, retrakcja, kalibracja extrudera, flowrate itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 14 Października Udostępnij Opublikowano 14 Października 1 godzinę temu, micro napisał: Gdzie ja pisałem o kalibracji osi, a tym bardziej Z. Mówię o kalibracji drukarki do użytego filamentu np. temperatura, retrakcja, kalibracja extrudera, flowrate itp. Ucieklo 3mm na wysokosci. Wiec skoro nie miales na mysli kalibracji osi Z to jak jakakolwiek inna kalibracja mialaby miec wplyw na 3mm wysokosci detalu? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 15 Października Udostępnij Opublikowano 15 Października Jeśli tylko w osi Z to rzeczywiście nie mają. Być może silnik w Z gubi kroki (może poluzował się robaczek nakrętki osi Z, a może zbyt mały prąd sterownika...). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek1985 Opublikowano 15 Października Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 1 godzinę temu, micro napisał: Jeśli tylko w osi Z to rzeczywiście nie mają. Być może silnik w Z gubi kroki (może poluzował się robaczek nakrętki osi Z, a może zbyt mały prąd sterownika...). Fajnie że próbujesz pomóc, ale nie ma co na ślepo strzelać, nic z tych rzeczy co napisałeś to w sumie w żadnej osi nie wpłynie na tyle by doszło 3mm, tym bardziej jeżeli mogłeś zauważyć druk praktycznie bardzo dobry jak na takie rozmiary. Jak nic problem tkwi w samym oprogramowaniu Chirona i jego budowie, zakładam że jest mało precyzyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi