Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Andrzej Klos napisał:

Sciagnolem files do druku.  Bedzie w kolejce bo Polski samolot, ale wpierw Wilk!

Czy lotki czasem nie sa troche przydlugawe? 

W sensie, że zrobiłem je na całej rozpiętości skrzydła?

Opublikowano

Ja mam wiele drukarek. Ale moje ulubione to wlasne reprapy z napedem bezposrednim. Drugie w kolejnosci to TwoTrees Saphire na prowadnicach liniowych, a trzece w kolejce to TEVO (endero podobne drukarki na Marlinie).

Materiał - LW-PLA od 3D LAB do lekkich modeli , a do myśliwców w skali 1:12 PLA lub PETG - najtańsze jakie są na Allegro :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki za szybką odpowiedż .Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem prusa mk3s+/ przebieg 4890 m/. i teraz co do filamentu na  rcgroups jest temat LW-PLA-HT i PLA+. Prawe same pozytywy. czy masz jakąś wiedzę w tym temacie. Czekam na info od którego zależy co kupie. modele to www.3dlabprint.com/shop/piperj3cub/ oraz jedna z tych Fok. https://3dlabprint.com/shop/focke-wulf-fw-190-a/ , https://3dlabprint.com/shop/focke-wulf-ta152h/

Opublikowano

Zaczynając od ostatniego - to FW TA 152 mogę Ci sprezentować za free - bo robię redukcję hangaru. Do sklejenia kadłub.

PLA+ jest to modeli zaprojektowanych pod PLA. I tak TA152 i FW190 polecą z PLA, z LW będą latać jeszcze lepiej.

Cub jest pod LW. Ten LW od 3Dlab wytrzymuje takie same temperatury jak zwykły PLA. Oznacza to tylko tyle że nie można zostawić go w pełnym słońcu w gorący dzień bo się zdeformuje i to nieodwracalnie. 

LW-PLA-HT podobno już dużo lepiej - ale nie próbowałem go jeszcze osobiście. Trochę drogawy i tylko dlatego. 

Opublikowano

Dzięki za info. Chętnie zaopiekuję sę twoją  foczką. Teraz walczę z przygotowaniem do wydruku piperj3cub od czechów i w między czasie uczę sie obsługiwac drukarkę. Mam rolke pla i na niej ćwiczę.. kolega po sylwestrze przywieze mi LW-PLA  i wtedy spokojnie nauki ciąg dalszy. przepraszam za literowki ale klawiatura w laptopie trąci mi mekongiem..Jezeli Ci nie przeszkadza to od 14.12 jestem na miejscu c co Foki. pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem dodawac szczegóły do Iskry, ale zostałem w pewien sposób uprzedzony. Kolega Mieczysław z FB zrobił swoja wersje mojej Iskry z dodatkami:

- powiekszona (chyba do EDF 70mm)

- dodane klapy

- dodany ster kierunku 

- dodane podwozie (nie skladane)

Pozdrawiam 

Przemek

FB_IMG_1734634091037.jpg

FB_IMG_1734634086325.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.