Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. japim Opublikowano 17 Listopada Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Listopada Ostatnio na FB w temacie drukowanych odrzutowców szaleje niejaki Kyle Wypuszcza nowy model srednio co tydzień. Modele ma bardzo uproszczone i bazują na druku z wypełnieniem. Nowoczesne drukarki typu Bambu lub inne o bardzo dużych przyspieszeniach i prędkościach druku radzą sobie z tego typu konstrukcjami bardzo dobrze. Postanowiłem sprawdzić jak to jest zrobić taki projekt. Bez zbędnego konstruowania skomplikowanych wewnętrznych wzmocnień, ani kanałów węgle, ani zawiasów itp. Pozostawiłem tylko przykręcany a nie wklejany osprzęt aby nie trzeba było ciąć wyposażenia w przypadku katastrofy. I tak powstała TS-11 Iskra. Skala 1/12. Rozp 820mm Napęd EDF FMS 50mm na 4s Pakiet 1300 - 1800 4s Druk z lw-pla od 3d lab. 3 serwa 9g Trochę drutu na popychacze I zawiasy z tpu lub wklejane arkusze na CA Film z budowy: I z lotu: 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Listopada Udostępnij Opublikowano 17 Listopada Masz rację, obserwuję go na YT (BUILT FAST). Wypuszcza nowe modele jak wściekły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. japim Opublikowano Sobota o 21:39 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:39 Pierwszy lot Iskra wykonała u Przemka. Ja moja oblatałem dzisiaj. Powiem tak : miód malina. Przez swoją smukłą sylwetkę model lata na 25 - 30% gazu i to całkiem żwawo. Miałem poważny problem z wylądowaniem bo nie chciała zwolnić nawet idąc pod wiatr. Razem z Iskra oblatalem mini A10 na dwóch edf 40mm. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano wczoraj o 08:11 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:11 Sciagnolem files do druku. Bedzie w kolejce bo Polski samolot, ale wpierw Wilk! Czy lotki czasem nie sa troche przydlugawe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano wczoraj o 09:50 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:50 Czy to jest ta grupa : https://www.facebook.com/groups/384918717530863/discussion/preview ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano wczoraj o 09:54 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:54 1 minutę temu, RobRoy napisał: Czy to jest ta grupa : https://www.facebook.com/groups/384918717530863/discussion/preview ??? Tak - to grupa Kyle'a . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano wczoraj o 11:57 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:57 3 godziny temu, Andrzej Klos napisał: Sciagnolem files do druku. Bedzie w kolejce bo Polski samolot, ale wpierw Wilk! Czy lotki czasem nie sa troche przydlugawe? W sensie, że zrobiłem je na całej rozpiętości skrzydła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 9 godzin temu, japim napisał: W sensie, że zrobiłem je na całej rozpiętości skrzydła? Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 14 minut temu Autor Udostępnij Opublikowano 14 minut temu Tak wyszlo. Teraz gdy wiadomo ze Iskra lata i to calkiem niezle mozna dodawac szczegoly. Klapy, dzialka, anteny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi