Skocz do zawartości

FW- 190 D 9 w skali 1:5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe, ale przepraszam za może naiwne pytanie, ale jaka jest wyższość, o ile jest nad takim "łączonym " rozwiązaniem, a bezpośrednim umiejscowieniem serwa w rzucie klapy i bezpośrednim jej poruszaniem za pomocą jednego popychacza? Z góry dziekuję za odpowiedź

Opublikowano

I elegancko, taki ,,old school" rozwiązanie z dawnych lat co nie oznacza że nie będzie spełniać swojej roli, w dobie 21 wieku kiedy możemy mieć w aparaturze mnóstwo kanałów do dyspozycji.

Opublikowano

Stosowanie jednego mocnego  serwa do napędu klap  jest dużo bezpieczniejsze .   W przypadku  napędu dwoma serwami  , w sytuacji  gdy jedno

serwo ulegnie  awarii  i zblokuje jedną klapę  możemy nie zdążyć zareagować  i model  runie na ziemię . ( przed wielu laty miałem taką  " przygodę ".

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Lucjan napisał:

Stosowanie jednego mocnego  serwa do napędu klap  jest dużo bezpieczniejsze .   W przypadku  napędu dwoma serwami  , w sytuacji  gdy jedno

serwo ulegnie  awarii  i zblokuje jedną klapę  możemy nie zdążyć zareagować  i model  runie na ziemię . ( przed wielu laty miałem taką  " przygodę ".

Ja tez 🙃

20220603_072936.jpg

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.