paweln7 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia 57 minut temu, mirolek napisał: tak, to coś bardzo podobnego. Z historii moich zakupów: https://pl.aliexpress.com/item/1005006889498182.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.24.11cf1c243sDFS3&gatewayAdapt=glo2pol Mam nadzieję, że sie sprawdzą. ms Jeśli zmieścisz się w zakładanej wadze +-1 kg będzie OK wadą tych retraków jest słabość alminio-podobno odlewu w którym mocujesz goleń ,przy zamocowaniu jakie będziesz miał w RWD 11 ( składanie do tyłu ) przy mocnym przyziemieniu krzywią się lub pękają w tym kierunku są najsłabsze . przetestowane przez Mnie i kolegów z lotniska tyle że przy cięższych modelach 9-17 kg . W Zerze 1800mm 7kg do lotu z prętami mocującymi Fi 8mm zamiast 10mm (pręt fi 8 +tulejka fi 8/10mm ) wytrzymały już kilka sezonów i drugie skrzydła , Zobacz jak rozwaliłem taki retrak podczas lądowania prawa strona rozleciała się kostka mocowania goleni i pokrzywiła cały środek ,śrubę mechanizmu składania ,usprawiedliwieniem waga modelu 14,6kg do lotu. PS w poniedziałek oczekuje na Twój wpis bardziej niż na poranną kawe
mirolek Opublikowano 15 Kwietnia Autor Opublikowano 15 Kwietnia Cytat Jeśli zmieścisz się w zakładanej wadze +-1 kg będzie OK Miałem to właśnie na uwadze przy zamówieniu, że jak w opisie podają wagę modelu do 10kg ... to do 5kg powinno wytrzymać 😂 Podobnie jest z innymi zamówieniami, że opis sobie a rzeczywistość sobie i dobrze traktować opisane możliwości z dużą rezerwą. Cytat w poniedziałek oczekuje na Twój wpis bardziej niż na poranną kawe dziękuję 😀 że mając taką wiedzę i dokonania spoglądasz na moje wpisy i naprawdę się nie spodziewałem, że może to być interesujące 😉 W najbliższy świąteczny poranek raczej nic się nie pojawi ale mocno mnie zmotywowałeś do kontynuacji tematu 👍 ms
jarek996 Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia W dniu 7.04.2025 o 13:25, merlin71 napisał: Świetnie wygląda! Mój ulubiony moment w budowie jak już widać w całej okazałości konstrukcję. Długi czas robi się poszczególne elementy i jak wreszcie złoży się to w całość to jest ten wyczekiwany efekt WOW! 😃👍 Rzadko dochodze do tego momentu 🤣
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mirolek Opublikowano Piątek o 19:00 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Piątek o 19:00 Minęły 4 miesiące jak przerwałem budowę modelu. Jeszcze przed długim weekendem majowym wycięte zostały elementy domków pod silniki oraz elementy gondol silników ale na sklejeniu domków temat się zatrzymał. Zająłem się budowa kombata w wersji elektrycznej i wykonałem kilka laminowanych próżniowo skrzydeł a RWD-11 musiał poczekać na swój czas. Wykorzystując długi weekend wracam do budowy modelu i relacji z postępów prac. Domki zostały dopasowane do osłony silników, ustawione i wklejone... a od zewnętrznej strony połączenia dodatkowo wzmocniłem tkaniną szklaną. c.d.n. 8
RyżyKoń Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu No i w końcu doczekałem się kontynuacji 👏
Rekomendowane odpowiedzi