Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, mirolek napisał:

tak, to coś bardzo podobnego.

Z historii moich zakupów: https://pl.aliexpress.com/item/1005006889498182.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.24.11cf1c243sDFS3&gatewayAdapt=glo2pol

Mam nadzieję, że sie sprawdzą.

ms

Jeśli zmieścisz się w zakładanej wadze +-1 kg będzie OK

wadą tych retraków jest słabość alminio-podobno odlewu w którym mocujesz goleń ,przy zamocowaniu jakie będziesz miał w RWD 11 ( składanie do tyłu ) przy mocnym przyziemieniu krzywią się lub pękają  w tym kierunku są najsłabsze .

przetestowane przez Mnie i kolegów z lotniska tyle że przy cięższych modelach 9-17 kg . W Zerze 1800mm 7kg do lotu z prętami mocującymi Fi 8mm zamiast 10mm (pręt fi 8 +tulejka fi 8/10mm ) wytrzymały już kilka sezonów i drugie skrzydła ,

Zobacz jak rozwaliłem taki retrak podczas lądowania prawa strona rozleciała się kostka mocowania goleni i pokrzywiła cały środek ,śrubę mechanizmu składania ,usprawiedliwieniem waga modelu 14,6kg do lotu.

PS w poniedziałek oczekuje na Twój wpis bardziej niż na poranną kawe

Opublikowano
Cytat

Jeśli zmieścisz się w zakładanej wadze +-1 kg będzie OK

Miałem to właśnie na uwadze przy zamówieniu, że jak w opisie podają wagę modelu do 10kg ... to do 5kg powinno wytrzymać 😂

Podobnie jest z innymi zamówieniami, że opis sobie a rzeczywistość sobie i dobrze traktować opisane możliwości z dużą rezerwą.

Cytat

w poniedziałek oczekuje na Twój wpis bardziej niż na poranną kawe

dziękuję 😀 że mając taką wiedzę i dokonania spoglądasz na moje wpisy i naprawdę się nie spodziewałem, że może to być interesujące 😉

W najbliższy świąteczny poranek raczej nic się nie pojawi ale mocno mnie zmotywowałeś do kontynuacji tematu 👍

ms

Opublikowano
W dniu 7.04.2025 o 13:25, merlin71 napisał:

Świetnie wygląda!

Mój ulubiony moment w budowie jak już widać w całej okazałości konstrukcję.

Długi czas robi się poszczególne elementy i jak wreszcie złoży się to w całość to jest ten wyczekiwany efekt WOW!

😃👍

Rzadko dochodze do tego momentu 🤣

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.