paweln7 Opublikowano Poniedziałek o 13:08 Opublikowano Poniedziałek o 13:08 57 minut temu, mirolek napisał: tak, to coś bardzo podobnego. Z historii moich zakupów: https://pl.aliexpress.com/item/1005006889498182.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.24.11cf1c243sDFS3&gatewayAdapt=glo2pol Mam nadzieję, że sie sprawdzą. ms Jeśli zmieścisz się w zakładanej wadze +-1 kg będzie OK wadą tych retraków jest słabość alminio-podobno odlewu w którym mocujesz goleń ,przy zamocowaniu jakie będziesz miał w RWD 11 ( składanie do tyłu ) przy mocnym przyziemieniu krzywią się lub pękają w tym kierunku są najsłabsze . przetestowane przez Mnie i kolegów z lotniska tyle że przy cięższych modelach 9-17 kg . W Zerze 1800mm 7kg do lotu z prętami mocującymi Fi 8mm zamiast 10mm (pręt fi 8 +tulejka fi 8/10mm ) wytrzymały już kilka sezonów i drugie skrzydła , Zobacz jak rozwaliłem taki retrak podczas lądowania prawa strona rozleciała się kostka mocowania goleni i pokrzywiła cały środek ,śrubę mechanizmu składania ,usprawiedliwieniem waga modelu 14,6kg do lotu. PS w poniedziałek oczekuje na Twój wpis bardziej niż na poranną kawe
mirolek Opublikowano wczoraj o 05:35 Autor Opublikowano wczoraj o 05:35 Cytat Jeśli zmieścisz się w zakładanej wadze +-1 kg będzie OK Miałem to właśnie na uwadze przy zamówieniu, że jak w opisie podają wagę modelu do 10kg ... to do 5kg powinno wytrzymać 😂 Podobnie jest z innymi zamówieniami, że opis sobie a rzeczywistość sobie i dobrze traktować opisane możliwości z dużą rezerwą. Cytat w poniedziałek oczekuje na Twój wpis bardziej niż na poranną kawe dziękuję 😀 że mając taką wiedzę i dokonania spoglądasz na moje wpisy i naprawdę się nie spodziewałem, że może to być interesujące 😉 W najbliższy świąteczny poranek raczej nic się nie pojawi ale mocno mnie zmotywowałeś do kontynuacji tematu 👍 ms
jarek996 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu W dniu 7.04.2025 o 13:25, merlin71 napisał: Świetnie wygląda! Mój ulubiony moment w budowie jak już widać w całej okazałości konstrukcję. Długi czas robi się poszczególne elementy i jak wreszcie złoży się to w całość to jest ten wyczekiwany efekt WOW! 😃👍 Rzadko dochodze do tego momentu 🤣
Rekomendowane odpowiedzi