Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 7 Stycznia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 Stycznia Witam, od wakacji chodził mi po głowie pomysł na nowy projekt. Chciałem żeby to nie był model zbyt często widywany na naszych lotniskach, ale był choć trochę bardziej praktyczny od Airco dh2 eksploatacji. Wybór padł na Siemensa Schuckerta d3. Po wielodniowych pertraktacjach kupiłem zestaw kit z firmy one3rckits. Powiem tak, pierwsze wrażenie? dużo drewna, bardzo dużo nie będę wrzucał szczegółów, bo to już historia na ten moment model wygląda tak. Jeszcze trochę stolarki przede mną ale światełko w tunelu już widać 11
paulusr Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Widziałem model na żywo i przygotowanie tego drewna przez Arka i pasowanie trochę onieśmiela. Bezbłędna robota choć zestaw miał kilka zagwozdek.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 9 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 9 Stycznia ostatnie elementy wycięte z formatek trochę tego było, nawet bardzo dużo 6
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 26 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 Stycznia oklejania kadłuba ciąg dalszy, na dzisiaj mam już dość 8
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pacek Opublikowano 30 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 Stycznia do oklejania będę używał tkaniny diacov 1000, tkanina poliestrowa z własnym klejem. Po pierwszych próbach wygląda obiecująco. Przykleja sie genialnie. A i z opisu nie trzeba impregnować, można od razu malować ma jeszcze tą zaletę, że jest symetryczna tzn ciągnie się jednakowo w każdą stronę i szerokość rolki to 150 cm 5
milo Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Super robota. Możesz napisać coś bliżej o tej tkaninie, tzn gdzie kupiłeś, cena itd. Czytałem na RP o niej.
pacek Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia tkaninę kupiłem razem z zestawem od firmy one3rckit, koszt to coś około 24 euro za metr bieżący, ale biorąc pod uwagę jej szerokość 150 cm to nie ma dramatu. wygląda jak koverall ale nie jest pognieciona bo na rolce od spodu pokryta jest klejem kanalikowo. Bardzo ładnie się układa i bardzo dobrze przykleja, w porównaniu z oratexem dużo bardziej plastyczna, dużo lepsze trzymanie powierzchni klejonej i niższa temperatura żelazka, nie powinno przekraczać sie 170 stopni. Teraz szukam firmy która mi ją pomaluje w lozenge, bo by mi sporo roboty odeszło. Są gotowe tkaniny z lozengą ale ceny troche przewracają
dyra63 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Cześć. Super to wszystko wygląda, tempo też wysokie ( chociaż do Piotra Ci jeszcze trochę brakuje 🙂 ).Arku, odnośnie malowania Diacov-a ,to zalecają malowanie lakierami na bazie PUR bo są elastyczniejsze od innych farb. Pozdrawiam i kibicuję.
Rekomendowane odpowiedzi