e-mir Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia Obejrzałem tylko pierwszy filmik, na resztę szkoda czasu. Wyjaśnienie jest banalne: dmuchawa poza kadrem, nawet słychać jej szum.
Saspl Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia jaka dmuchawa ruszy stalowe koła ? Poza tym to niespecjalne "perpetum mobile" bo najpierw dostarczasz energii, którą potem odbierasz ...
e-mir Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia 2 godziny temu, Saspl napisał: jaka dmuchawa ruszy stalowe koła ? Poza tym to niespecjalne "perpetum mobile" bo najpierw dostarczasz energii, którą potem odbierasz ... Przecież napisałem że obejrzałam tylko pierwszy filmik i tam śmigło działa jak wiatrak napędzany dmuchawą spoza kadru. Czytaj ze zrozumieniem.
Patryk Sokol Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Darmowa energia istnieje. Ja tak np. zasilam wszystkie urządzenia w domu: 2 1
a74BACK Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Ja mam rozwinięty kabel od przedłużacza, żeby prąd na zakręcie nie wypadł 👍
ahaweto Opublikowano 15 Stycznia Autor Opublikowano 15 Stycznia Dawno temu czytałem jak przed wiekami coś takiego próbowano zrobić. Była zamknięta komnata w której wcześniej uruchomiono jakieś "cudowne" urządzenie, było ukryte wejście do niej przez które wchodził zaufany sługa aby po jakimś określonym czasie uruchomić to i pokazać że dalej pracuje. Pomysłowy wynalazca inkasował nagrode od naiwniaków i się ulatniał. Na YT jest tych filmów sporo, nawet pokazane jak to budują. Tylko po co to robią ? Zastanawia mnie to koło pasowe wielorowkowe za tym kołem zamachowym. 🙂 Na jednym z filmów to nawet słychać jak włącza się silnik choć pasków klinowych nie widać 🙂 Może liczą na Nobla w dziedzinie mechaniki lub energetyki.😉 Ja zawsze zasilam urządzenia elektryczne z góry żeby prąd płynąc pod górę nie tracił na mocy.
Andrzej Klos Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Nie jest Wam szkoda czasu na te glupoty?
ahaweto Opublikowano 16 Stycznia Autor Opublikowano 16 Stycznia No i wszystko jasne. Andrzeju dlaczego głupoty, to świadczy że ludzie nadal poszukują. Chociaż już bardzo dawno temu stwierdzono że to niemożliwe. Jeden przypadek na razie trwa. Wielki Wybuch bardzo dawno temu wprowadził Ziemię w ruch obrotowy i nadal się kręci 🙂
Saspl Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Kręci, ale __podobno__ coraz wolniej i w czasie ostatnich 100 lat zwolniła o mniej niż 1/10000 sekundy ... Więc istnieje szansa że 'kiedyś' się zatrzyma ..... I to nie są głupoty ludzie od zawsze poszukiwali 'darmowej" energii. Wielu naukowców chciało by dobrać się do notatek Tesli, ale "wszyscy wiedzą" że Amerykanie zabrali te notatki żeby nikt ich nigdy nie przeczytał. - Na ile to prawda? Nie wiem.
FockeWulf Opublikowano Czwartek o 16:04 Opublikowano Czwartek o 16:04 ... A receptura Coca Coli i Pepsi jest nieznana publiczności i przez chowywana w sejfie...
Patryk Sokol Opublikowano Czwartek o 16:10 Opublikowano Czwartek o 16:10 14 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Nie jest Wam szkoda czasu na te glupoty? Ej, mnie takie bzdury bawią. Nie wiem czemu, od dzieciaka dobrze się bawię analizując teorię spiskowe. 5 minut temu, FockeWulf napisał: ... A receptura Coca Coli i Pepsi jest nieznana publiczności i przez chowywana w sejfie... No i Walt Disney leży zamrożony, a profile HQ są dobre do makiet szybowców.
Rekomendowane odpowiedzi