Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

39 minut temu, zbjanik napisał:

Hubert- ale wiesz: czapka z daszkiem, smartfon itp.- czyli film musi być! Gratulacje!

Film mam ale ma 2:30min wiec za duzy plik... wrzuce gdzies napewno moze na yt i podesle link 

• Lubię to 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Znalazlem cos nie ciekawego okazalo sie ze ktos postanowił sobie wkleic klejem białym kavan ten plastikowy element do popychacza i on pp byl wbity a nie przyklejony cud ze nie wypadl a byl juz poluzowany! Poprawiłem popychacz ma mniej luzów i zakleilem to zywica + model dostał klapolotki 

20260809_171723.jpg

20260809_163806.jpg

20260809_171723.jpg

20260809_163806.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, Patryk Sokol napisał:

Jeśli tak, to był to błąd.

CA dużo lepiej klei tego typu tworzywa, od żywicy bardzo łatwo one odchodzą.

W sumie to ciekawe doświadczenie , bo ja zawsze kleiłem na epidan dwuskładnikowy .

Opublikowano

Wszystko zależy z jakiego tworzywa jest wykonana dźwignia. Ja również używam CA i uważam ,że ten klej najlepiej klei takie rzeczy jednak nie odważyłbym się w modelu silnikowym tylko wkleić dźwigni: zawsze stosuje choć jedną śrubkę  z nakrętką a jak nie ma jak zakręcić nakrętki to chociaż robię tak że wkręcam samą śrubkę smarując wcześniej gęstym CA. Licho nie śpi lepiej dmuchać na zimne.

Propo żywicy to jest ona z natury krucha i do klejenia takich elementów się nie bardzo nadaje. Już szybciej Poxipol ale to też nie każdy plastik sklei.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.