Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To Leprechaun - Pichlera

Sam się nad nim zastanawiałem , bo ma i fajny wymiar i fajnie lata. A brak lotek w takich modelach niczego nie zmienia :)

Opublikowano
12 minut temu, robas69 napisał:

Właśnie wymiar fajny. Ja się boje przedlużania metrowych listew i ich gięcia w łuk w płatach i stateczniku.

Nie przesadzaj, łączenie listew to żaden problem.

Gdyby tak było, kto by robił modele pow. 2 metrów ;)

Większość moich ma przedłużane listwy i nie ma z tym żadnych problemów.

A gięcie na mokro, szczególnie balsy idzie spoko.

A jakby co to można robić to z kilku cienkich giętych listewek, sklejonych razem :)

Opublikowano

Ja też zaczołem Leprechaun około rok temu i robię go z przerwami .

W między czasie, robie inne modele , to jest mój etap z budowy  kadłub , skrzydła ! planuje go skonczyć w tym roku jak się uda .

IMG_20231206_151433[1].jpg

IMG_20240621_164156[1].jpg

IMG_20240621_164058[1].jpg

• Lubię to 4
Opublikowano

Niedawno stałem się posiadaczem tego zestawu. Ze względu na zwirowania zdrowotne budowy jeszcze nie rozpocząłem. Niebawem z nią  ruszę. Zdecydowałem się na ten model między innymi po obejrzeniu tego filmiku. Takie majestatyczne latanie to moja bajka. Dla dziadka akurat.

😀

• Lubię to 1
Opublikowano

Fachowa robota Artur!

Mirek, nie boisz się że jak muszka siądzie na modelu to model spadnie? :P Lata wolniej od starego Easy Stara którym dało się latać "przy nodze" na sterach kierunku i wysokości.

Opublikowano
W dniu 15.03.2025 o 14:35, samolocik napisał:

Fachowa robota Artur!

Dzięki Piotrze !

Do osób piszących do mnie na PW.

Model zbudowałem na podstawie planów z powiększeniem do rozpiętośći do 2,6m  z internetu od podstaw .

Dopiero po jakimś czasie zobaczyłem taki zetaw w modelemax , ale i tak bym go nie kupił .

Bo wolę, sobie sam wycinać włośnicą takie modele! "Wtedy wiem ze się narobiłem "

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 15.03.2025 o 14:27, pepcio napisał:

Niedawno stałem się posiadaczem tego zestawu.

Cześć, możesz pokazać jak wyglądają części w zestawie?

Opublikowano

Dziękuję, możesz zobaczyć na planie czy listwy na krawędzi płatów i statecznika są płaskie, wypalone w balsie czy trzeba je laminować?

Opublikowano

Takie latające "dziadki" też mnie chwytają za serce. Może w  w końcu się skusze kupić ...  albo zrobię .

Czy jest gdzieś informacja jaki tam jest profil ?... albo można go jakoś zidentyfikować.? Może ktoś ...  coś ....  wie ?

Opublikowano

Skoro lata tak, jak w filmie, to może też się skuszę. Ale budowa samodzielna - od podstaw.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.