robas69 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Cześć, ma ktoś może ten model https://modelemax.pl/pl/samoloty-elektryczne-/34883-model-kobold-2600-mm-leprechaun-15270-wersja-kit-pichler-germany
kulfon250 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca To Leprechaun - Pichlera Sam się nad nim zastanawiałem , bo ma i fajny wymiar i fajnie lata. A brak lotek w takich modelach niczego nie zmienia
robas69 Opublikowano 15 Marca Autor Opublikowano 15 Marca Właśnie wymiar fajny. Ja się boje przedlużania metrowych listew i ich gięcia w łuk w płatach i stateczniku.
kulfon250 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca 12 minut temu, robas69 napisał: Właśnie wymiar fajny. Ja się boje przedlużania metrowych listew i ich gięcia w łuk w płatach i stateczniku. Nie przesadzaj, łączenie listew to żaden problem. Gdyby tak było, kto by robił modele pow. 2 metrów Większość moich ma przedłużane listwy i nie ma z tym żadnych problemów. A gięcie na mokro, szczególnie balsy idzie spoko. A jakby co to można robić to z kilku cienkich giętych listewek, sklejonych razem
Artur Lis Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Ja też zaczołem Leprechaun około rok temu i robię go z przerwami . W między czasie, robie inne modele , to jest mój etap z budowy kadłub , skrzydła ! planuje go skonczyć w tym roku jak się uda . 4
pepcio Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Niedawno stałem się posiadaczem tego zestawu. Ze względu na zwirowania zdrowotne budowy jeszcze nie rozpocząłem. Niebawem z nią ruszę. Zdecydowałem się na ten model między innymi po obejrzeniu tego filmiku. Takie majestatyczne latanie to moja bajka. Dla dziadka akurat. 😀 1
samolocik Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Fachowa robota Artur! Mirek, nie boisz się że jak muszka siądzie na modelu to model spadnie? Lata wolniej od starego Easy Stara którym dało się latać "przy nodze" na sterach kierunku i wysokości.
Artur Lis Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca W dniu 15.03.2025 o 14:35, samolocik napisał: Fachowa robota Artur! Dzięki Piotrze ! Do osób piszących do mnie na PW. Model zbudowałem na podstawie planów z powiększeniem do rozpiętośći do 2,6m z internetu od podstaw . Dopiero po jakimś czasie zobaczyłem taki zetaw w modelemax , ale i tak bym go nie kupił . Bo wolę, sobie sam wycinać włośnicą takie modele! "Wtedy wiem ze się narobiłem " 1
paweln7 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Fajne toto lata super a tu planik https://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=14850
Pablo_433 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca na stronie dane-RC są 3 wersje bez lotek 2,66 z lotkami 2.66 i z przdłużkami 4 metry
robas69 Opublikowano 15 Marca Autor Opublikowano 15 Marca https://dane-rc.dk/leprechaun-v3-xl-with-light/
robas69 Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca W dniu 15.03.2025 o 14:27, pepcio napisał: Niedawno stałem się posiadaczem tego zestawu. Cześć, możesz pokazać jak wyglądają części w zestawie?
pepcio Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Proszę bardzo. To zakup dodatkowy . Nic tylko budować. Wycinanka i balsa bez zarzutu. 1
robas69 Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca Dziękuję, możesz zobaczyć na planie czy listwy na krawędzi płatów i statecznika są płaskie, wypalone w balsie czy trzeba je laminować?
pepcio Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Wypalone w balsosklejce 3 mm. Tak jak żeberka w skrzydle.
RobRoy Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Takie latające "dziadki" też mnie chwytają za serce. Może w w końcu się skusze kupić ... albo zrobię . Czy jest gdzieś informacja jaki tam jest profil ?... albo można go jakoś zidentyfikować.? Może ktoś ... coś .... wie ?
rosik Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Skoro lata tak, jak w filmie, to może też się skuszę. Ale budowa samodzielna - od podstaw.
robas69 Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca Pepcio, czy zrobisz relację z budowy modelu?
Rekomendowane odpowiedzi