Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, japim napisał:

Pokaż Andrzej jak wyglądają Nakajimy z założonymi maskami.

Na ten moment jeszcze maski nie zakładałem. Musze je najpierw wylaminować z kolorem w formie. 

Pytanie do osób oglądających moją relację. Czy chcecie, abym nagrał film z laminowania skrzydła i kadłuba?

• Lubię to 1
Opublikowano
9 godzin temu, endriuRC napisał:

Na ten moment jeszcze maski nie zakładałem. Musze je najpierw wylaminować z kolorem w formie. 

Pytanie do osób oglądających moją relację. Czy chcecie, abym nagrał film z laminowania skrzydła i kadłuba?

Absolutnie tak. To wiedzy tajemna. Sam mam w planie jeden z moich projektów 3d przerobic na negatyw - wydrukowac forme do kadluba I skrzydeł I bazując na tej wiedzy popełnić swój laminat. Ale to za jakiś czas jak ogarnę garaż. Bo w bloku nie mam możliwości. Drukarka tak nie paskudzi jak laminat.

Opublikowano

No to się nagadałem i dupa 🥴 błąd karty.

Zrobiłem próbę VIDEO  i w poniedziałek podczas laminowania kadłuba już nie będzie wpadki. 

Przygotowałem sobie formę do laminowania.

Być może w Poniedziałek uda się zrobić kolejne skrzydła więc wszystko nakręce :D

Tymczasem podziwiajcie skrzydła w worku wygrzewające się przy grzejniku.20260328_223341.thumb.jpg.c08b99179aed45e1889502f6d44378b1.jpg

Wyposażyłem modelarnię w światło teraz można wygodnie pracować.

Screenshot_20260328_224529_Gallery.thumb.jpg.d4090d10a0f3eb1d39b801986a197994.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano

Kadłuby wychodzą 130 troszkę wzmocniłem pod skrzydłem oraz w miejscu kołków.

Jeszcze dwie sztuki i będe miał ich 6szt.

Wystarczy na sezon... teraz już tylko skrzydła... od 1 Maja już tylko latam :D

20260403_153845.jpg

IMG-20260403-WA0020.jpeg

20260403_153959.jpg

• Lubię to 4
Opublikowano

Witajcie.. do czego to doszło... nagrałem film jak laminuje kadłub na JuTube 🤣.

Nakręciłem film jak produkuje kadłuby do mojej Nakaimy. Na filmie nie ma momentu jak patyczkiem z kółeczkiem łączę kołnierz z góry i z dołu w zamkniętej formie... Nie mam sposobu jak to nagrać nie mając drugiej osoby która będzie trzymać kamerę.

Film jest długi ale chyba  mówię bardzo istotne rzeczy które są potrzebne aby wylaminować taki kadłub. Czekam na opinie waszą jak ten "poradnik" w ogóle wyszedł. Jeżeli opinia idzie negatywna to proszę opisać co jest nie tak  a ja się poprawię aby film mocniej trafiał do widza. 

• Lubię to 2
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.