Andrzej Klos Opublikowano 29 Lipca Autor Opublikowano 29 Lipca W dniu 13.07.2025 o 03:48, RomanJ4 napisał: Dlatego w niektórych stanach USA nie wolno wozić w kabinie nawet nieotwartego piwa, a w innych jest test łosia, bo trudno sobie wyobrazić, że farmer będzie pieszo szedł 5 czy 10 mil do baru... Chyba chodzi Ci o OTWARTA butelke czegokolwiek alkoholowego w samochodzie w zasiegu reki. W bagazniku wolno. https://en.wikipedia.org/wiki/Open-container_law
stan_m Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca A w cywilizacji wschodniej jest tak ( ten moment 2:17).
RomanJ4 Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca Godzinę temu, stan_m napisał: A w cywilizacji wschodniej jest tak Tam bez tego to strach lecieć... 8 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Chyba chodzi Ci o OTWARTA butelke czegokolwiek alkoholowego w samochodzie w zasiegu reki. W bagazniku wolno. Generalnie tak, Cytat W Stanach Zjednoczonych nie tylko w miejscach publicznych nie wolno mieć otwartych butelek z alkoholem, ale także w samochodzie, nawet jeżeli jest to tylko otwarta puszka piwa w ręku pasażera obok kierowcy. W większości amerykańskich stanów obowiązuje tzw. „open-container law”, oznaczający zakaz przewożenia otwartych butelek czy puszek w samochodzie. Jedynie w stanie Missisipi nawet kierowcy mogą pić alkohol prowadząc samochód, tak długo, jak poziom alkoholu we krwi nie przekroczy dopuszczalnej granicy. ale w praktyce w niektórych stanach , a wiem to od Amerykanów bo mnie przestrzegali, nie tolerują nawet nieotwartej...
Andrzej Klos Opublikowano Piątek o 05:37 Autor Opublikowano Piątek o 05:37 Ciag dalszy: https://dlapilota.pl/wiadomosci/polska/sa-zarzuty-dla-pijanego-pilota - Okazuje sie szybowiec to nie jest pojazd mechaniczny 🤣 - Pilot do niczego sie nie przyznaje. Hmm...
pietrku Opublikowano Piątek o 22:27 Opublikowano Piątek o 22:27 Jakoś mnie ta cała sytuacja wcale nie dziwi, a przy okazji przypomina mi scenę z 07 zgłoś się, tą i jeszcze jedną klasyczną, której już nie mogę znaleźć nie wiedzieć czemu 😏 :
RomanJ4 Opublikowano Piątek o 23:22 Opublikowano Piątek o 23:22 17 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Okazuje sie szybowiec to nie jest pojazd mechaniczny 🤣 Rower też nie (brak mechanicznego napędu), a za kraksę welocypedem po pijaku mandat dostaniesz(albo i więcej jeśli będą poszkodowani) Po prostu nasi ustawodawcy nie przewidzieli takiej okoliczności. Kiedyś musi być pierwszy raz.... Gdyby zdekapitował tę amazonkę, to by zarzuty usłyszał...
pietrku Opublikowano Sobota o 19:13 Opublikowano Sobota o 19:13 20 godzin temu, RomanJ4 napisał: Rower też nie (brak mechanicznego napędu), a za kraksę welocypedem po pijaku mandat dostaniesz(albo i więcej jeśli będą poszkodowani) Swego czasu to można było nawet mieć problemy za prowadzenie rowera na piechotę.. jak się trafiło na służbistę. 20 godzin temu, RomanJ4 napisał: Po prostu nasi ustawodawcy nie przewidzieli takiej okoliczności. Kiedyś musi być pierwszy raz.... Gdyby zdekapitował tę amazonkę, to by zarzuty usłyszał... Można by wprowadzić na każdego konia, który z jeźdźcem przekracza 249 cm wysokości obowiązkowe ubezpieczenia? Jak będą chcieli skakać przez przeszkody to egzamin z prawa lotniczego i higieny lotniczej, egzamin też czy potrafią szybko głowy schylać jak coś przelatuje. Na początku darmowy, online, a jak się porejestrują to za 2, 3 lata płatny zrobić. Każdy słupek i tasiemka na końskim polu też obowiązkowe ubezpieczenie! Bo przez te słupki i tasiemki się statki powietrzne uszkadzają, a tak byłoby na pokrycie strat. W strefach kontrolowanych lotnisk całkowity zakaz skoków rumakami przez przeszkody, a cwał tylko przy schyleniu się poniżej 250 cm! 😀
RomanJ4 Opublikowano Sobota o 20:16 Opublikowano Sobota o 20:16 Godzinę temu, pietrku napisał: Swego czasu to można było nawet mieć problemy za prowadzenie rowera na piechotę.. jak się trafiło na służbistę. Zawsze na koniec zadaję to pytanie policjantom z drogówki kiedy mnie zatrzymają: - "Panowie powiedzcie proszę, to jak to w końcu jest - to wolno jechać rowerem będąc pod wpływem, czy nie?" Oczywiście odpowiedź jest jedna: - "Nie" Na to ja: - "No tak, ale w przepisach jest powiedziane, że: "Nie wolno prowadzić pojazdu będąc pod wpływem..." Najczęściej się uśmieją... Godzinę temu, pietrku napisał: 21 godzin temu, RomanJ4 napisał: Gdyby zdekapitował tę amazonkę, to by zarzuty usłyszał... Można by wprowadzić na każdego konia, który z jeźdźcem przekracza 249 cm wysokości obowiązkowe ubezpieczenia? I obowiązkowe czerwone światło na kasku jeźdźca, jak na wysokich budynkach... 1 1
Rekomendowane odpowiedzi