Skocz do zawartości

Pijany Inspektor Urzedu Lotnictwa Cywilnego Rozbil Nowy Szybowiec Diana 4!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 13.07.2025 o 03:48, RomanJ4 napisał:

Dlatego w niektórych stanach USA nie wolno wozić w kabinie nawet nieotwartego piwa, a w innych jest test łosia, bo trudno sobie wyobrazić, że farmer będzie pieszo szedł 5 czy 10 mil do baru... 

Chyba chodzi Ci o OTWARTA butelke czegokolwiek alkoholowego w samochodzie w zasiegu reki.  W bagazniku wolno.

https://en.wikipedia.org/wiki/Open-container_law

Opublikowano
Godzinę temu, stan_m napisał:

A w cywilizacji wschodniej jest tak

Tam bez tego to strach lecieć... spacer.png

8 godzin temu, Andrzej Klos napisał:

Chyba chodzi Ci o OTWARTA butelke czegokolwiek alkoholowego w samochodzie w zasiegu reki.  W bagazniku wolno.

Generalnie tak,

Cytat

W Stanach Zjednoczonych nie tylko w miejscach publicznych nie wolno mieć otwartych butelek z alkoholem, ale także w samochodzie, nawet jeżeli jest to tylko otwarta puszka piwa w ręku pasażera obok kierowcy.

W większości amerykańskich stanów obowiązuje tzw. „open-container law”, oznaczający zakaz przewożenia otwartych butelek czy puszek w samochodzie. Jedynie w stanie Missisipi nawet kierowcy mogą pić alkohol prowadząc samochód, tak długo, jak poziom alkoholu we krwi nie przekroczy dopuszczalnej granicy.

ale w praktyce w niektórych stanach , a wiem to od Amerykanów bo mnie przestrzegali, nie tolerują nawet nieotwartej...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jakoś mnie ta cała sytuacja wcale nie dziwi, a przy okazji przypomina mi scenę z 07 zgłoś się, tą i jeszcze jedną klasyczną, której już nie mogę znaleźć nie wiedzieć czemu 😏 :

Opublikowano
17 godzin temu, Andrzej Klos napisał:

Okazuje sie szybowiec to nie jest pojazd mechaniczny 🤣

Rower też nie (brak mechanicznego napędu), a za kraksę welocypedem po pijaku mandat dostaniesz(albo i więcej jeśli będą poszkodowani)

Po prostu nasi ustawodawcy nie przewidzieli takiej okoliczności. Kiedyś musi być pierwszy raz.... image.gif.62afada3df76cae17dd43abb96997d8f.gif 

Gdyby zdekapitował tę amazonkę, to by zarzuty usłyszał...

Opublikowano
20 godzin temu, RomanJ4 napisał:

Rower też nie (brak mechanicznego napędu), a za kraksę welocypedem po pijaku mandat dostaniesz(albo i więcej jeśli będą poszkodowani)

Swego czasu to można było nawet mieć problemy za prowadzenie rowera na piechotę.. jak się trafiło na służbistę.

20 godzin temu, RomanJ4 napisał:

Po prostu nasi ustawodawcy nie przewidzieli takiej okoliczności. Kiedyś musi być pierwszy raz.... image.gif.62afada3df76cae17dd43abb96997d8f.gif 

Można by wprowadzić na każdego konia, który z jeźdźcem przekracza 249 cm wysokości obowiązkowe ubezpieczenia? Jak będą chcieli skakać przez przeszkody to egzamin z prawa lotniczego i higieny lotniczej, egzamin też czy potrafią szybko głowy schylać jak coś przelatuje. Na początku darmowy, online, a jak się porejestrują to za 2, 3 lata płatny zrobić. Każdy słupek i tasiemka na końskim polu też obowiązkowe ubezpieczenie! Bo przez te słupki i tasiemki się statki powietrzne uszkadzają, a tak byłoby na pokrycie strat. W strefach kontrolowanych lotnisk całkowity zakaz skoków rumakami przez przeszkody, a cwał tylko przy schyleniu się poniżej 250 cm! 😀

Opublikowano
Godzinę temu, pietrku napisał:

Swego czasu to można było nawet mieć problemy za prowadzenie rowera na piechotę.. jak się trafiło na służbistę.

Zawsze na koniec zadaję to pytanie policjantom z drogówki kiedy mnie zatrzymają:

- "Panowie powiedzcie proszę, to jak to w końcu jest - to wolno jechać rowerem będąc pod wpływem, czy nie?"

Oczywiście odpowiedź jest jedna: - "Nie"

Na to ja: - "No tak, ale w przepisach jest powiedziane, że: "Nie wolno prowadzić pojazdu będąc pod wpływem..."

Najczęściej się uśmieją... image.gif.c0ab65b731029450d9b85d56a33becfc.gif

spacer.png

Godzinę temu, pietrku napisał:
21 godzin temu, RomanJ4 napisał:

Można by wprowadzić na każdego konia, który z jeźdźcem przekracza 249 cm wysokości obowiązkowe ubezpieczenia?

I obowiązkowe czerwone światło na kasku jeźdźca,  jak na wysokich budynkach... spacer.png

• Lubię to 1
  • Haha 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.