Paweł karwowski Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca Panowie, gdzie kupić pożadne okulary do latania. Sami wiecie że mało brakowało na MP Włocławek i bym model załatwił przez słońce.Dlatego prośba gdzie szukać dobrych gogli? Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Amadi Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca Zarówno ja, jak i większość pilotów Imac z Europy latają na okularach firmy XG. Ja mam wersję medium, ale teraz wybrałbym dark, bo jednak są trochę za słabe w ostrym słońcu. 1
Ares Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca 3 godziny temu, Paweł karwowski napisał: Panowie, gdzie kupić pożadne okulary do latania. Sami wiecie że mało brakowało na MP Włocławek i bym model załatwił przez słońce.Dlatego prośba gdzie szukać dobrych gogli? Pozdrawiam Polecam okulary Arcica S 355 A Elbrus. Albo Gog Mistral. Kupiłem obydwa modele i szczerze polecam pomino dosć wysokiej ceny warte są swoich pieniedzy. Przede wszystkim posiadają filtr UV 400 i polaryzacje więc lata się super komfortowo .Na silne słońce Arcitica o stopniu zaciemnienia 4 są idealne a Gog Mistral kat.3 są nieco jaśniejsze wiec są idealne na latanie w poźne popołudnie. Komfort jest niesamowity :zero refleksów czy rażenia i przede wszystkim bezpieczeństwo bo okulary zabezpieczają nas przed szkodliwym promieniowaniem Uv. 1
Patryk Sokol Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca A ja powiem coś zupełnie innego. Idziesz do optyka (choćby Vision Express), wybierasz największe oprawki jakie znajdziesz i montujesz w to przeciwsłoneczne szkła z polaryzacją. Na miejscu od razu dopasują szkła pod rozstaw oczu (chyba, że to zerówki, wtedy to wwhatever) i wyrefulują oprawki żeby leżały jak trzeba. Świetna sprawa, szczególnie jeśli nosisz również okulary korekcyjne. Sam nie muszę nosić okularów korekcyjnych (mam bardzo małą wadę), ale próba użycia jakichkolwiek okularów z półki powoduje, że jest mi źle (nigdy dobrze nie leżą i mają zawsze skopaną geometrię) 1
leszek-bart Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca Święte słowa Patryku , od okularów jest okulista o ile zna się na swojej pracy . 1
Ares Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca Jak ktoś ma wadę wzroku i nosi okulary korekcyjne to trzeba do optyka , podobno można nawet zamówić szkła przeciwsłoneczne i korekcyjne w jednym, ale przy zdrowych oczach wystarczy wizyta w sklepie z akcesoriami sportowymi lub dla alpinistów. Oprawki od optyka mają tę wadę ,że raczej są płaskie i bokami światło wpada . Nie jest to wygodne jak latamy bokiem do słońca. Sprawdziłem w praktyce i do latania to tylko okulary sportowe które ściśle przylegają do twarzy lub mają osłony z boku ( tak jak Arctica). W sklepie można przymierzyć: ja spędziłęm chyba godzinę na przymiarkach aż panie się zniecierpliwiły🙂 Fakt ,że ogólnie za w miarę dobre okulary trzeba zapłacić. Takie minimum to moim zdaniem 200zł. 1
dariuszj Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Ja potrzebowałem połączenia okularów przeciwsłonecznych z korekcyjnymi. Kilkanaście lat temu znalazłem okulary przeciwsłoneczne Arctica z wkładką na szkła korekcyjne i do tej pory ich regularnie używam do latania. W razie konieczności można wymienić same szkła korekcyjne na inne. W zestawie jest fajny pokrowiec i piankowa wstawka, której można użyć jak się nie korzysta ze szkieł korekcyjnych. Nazwy modelu nie pamiętam, ale tak to wygląda. 4
Paweł karwowski Opublikowano 12 Lipca Autor Opublikowano 12 Lipca Poszperałem popytalem. I zamówiłem trochę za pośrednictwem Sylwka Kubika XG Medium. Teraz czekam. Za porady dziękuję.Pożyteczne może teraz komuś kto przeczyta posłużą.
FockeWulf Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu A jakie szkła zamówiłeś? Szare czy czerwone?
Paweł karwowski Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu Czerwone A raczej są różowe ,😁😎😎😎😁. Ale super widocznosć . Warte ceny.
FockeWulf Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu À jaka jest różnica i dlaczego nie szare? Podzielisz się na miarę gdzie kupić?
Paweł karwowski Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu Mi się super parzy.Mam jedną parę to do czego mam porównać..Rózowe bo tylko takie medium zostały.A wcześniej pisałem że za pośrednictwem Sylwka Kubika kupiłem.
Rekomendowane odpowiedzi