kamillo Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Bardzo dobra robota, podoba mi się! Gdzies już widziałem taki wzór na twoim modelu, pozdrawiam 👋 2
enter1978 Opublikowano 25 Stycznia Autor Opublikowano 25 Stycznia W dniu 18.01.2026 o 20:32, kamillo napisał: Bardzo dobra robota, podoba mi się! Gdzies już widziałem taki wzór na twoim modelu, pozdrawiam 👋 Tak , podobnie oklejana była extra 91" , cos pozmieniam ale będzie faktycznie dość podobnie. Do modelu mam już szybę , ale jeszcze nie wklejona na kabinkę. Natomiast wagowo model wychodzi nieźle , ja np myślałem że mi sie waga zepsuła , ważę skrzydło i skrzydło z lotką , zawiasami itp waży 200g dzwonie do Krzyśka że coś mi waga źle waży i niech zważy swoje , oddzwania i mówi że faktycznie chyba cos z wagą mam nie hallo bo jego skrzydło waży 170g No ale jego nie było kompletne tam chyba nie ma kieszeni, stabilizacji , a moje ma wszystko prócz folii. Folia wiele wagi nie doda , kadłub przytył po oklejeniu 60g a na skrzydło pójdzie mniej folii to zakładam że oklejone skrzydło nie przekroczy 240g 1
enter1978 Opublikowano Niedziela o 20:07 Autor Opublikowano Niedziela o 20:07 W planie było w ten weekend skończyć oklejanie modelu , ale zachorowałem i przez cały weekend ledwie dałem radę okleic jedno skrzydło , no i ster kierunku okleiłem. Więc mam jeszcze jedno skrzydło do oklejenia , no i kabinkę trzeba okleić , mam juz w domu szybę kabinki tylko mi zdjęcie zaginęło , więc wstawię tylko skrzydło mniej więcej jak będzie wyglądać, coś jeszcze dokleję ale na razie nie mam pomysłu co? Moja żonka ma bardzo technicznego kotka który bardzo lubi przyglądać się na różne prace wykonywane ręcznie , a jeszcze jak by była do pracy uzywana wkrętarka to w ogóle nie odejdzie na krok. No i ja chory ledwo żywy , z tym kotkiem tak to dwa dni oklejaliśmy jedno skrzydło. 4
michal888 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Kibicuje i oglądam Rozbiłem Slicka 84` w Borkach i też jestem już na podobnym etapie czyli oklejam folią. W trakcie jednak doznałem olśnienia jak wiotkie mogą być lotki w modelach z zestawu. Zdecydowałem się na prowizoryczne rozpórki (tanio i szybko). U Ciebie widzę więcej kesonu na lotkach mimo że model mniejszy.. super! 1
Rekomendowane odpowiedzi