endriuRC Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu 2 minuty temu, Ares napisał: Miałem podobny problem w Kwietniu tego roku w moim motoszybowcu.Spdawdziłem stery wszysko ok start i na wysokości około 30 40 m utrata sterów....niestety model uderzyl w ziemię ale szczęśliwie tylko kadłub trochę ucierpiał.Po kraksie stery dzialaly normalnie. Po przemyśleniu doszedłem do wniosku że to regulator a raczej jego bec. Może u ciebie jest podobnie? Raczej nie... regulator z wysokiej półki nie mam pojęcia tak naprawdę... w środe pojade na łąke i sprawdze zasięg na ziemi oraz w locie 2 minuty temu, Ares napisał: Miałem podobny problem w Kwietniu tego roku w moim motoszybowcu.Spdawdziłem stery wszysko ok start i na wysokości około 30 40 m utrata sterów....niestety model uderzyl w ziemię ale szczęśliwie tylko kadłub trochę ucierpiał.Po kraksie stery dzialaly normalnie. Po przemyśleniu doszedłem do wniosku że to regulator a raczej jego bec. Może u ciebie jest podobnie? Raczej nie... regulator z wysokiej półki nie mam pojęcia tak naprawdę... w środe pojade na łąke i sprawdze zasięg na ziemi oraz w locie
Ares Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 47 minut temu, endriuRC napisał: Raczej nie... regulator z wysokiej półki nie mam pojęcia tak naprawdę... w środe pojade na łąke i sprawdze zasięg na ziemi oraz w locie No to nie wiem....trudno powiedzieć może zakłócenie ? Pozostaje sprawdzić wszystko i latac dalej ale w tym miejscu juz bym nie ryzykował tak drogim i cennym modelem.
samolocik Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 6 godzin temu, endriuRC napisał: No własnie była wysunięta Wiem, że to nie ta przyczyna ale tak, czy inaczej warto antenki odbiornika zamontować jak wskazuje instrukcja: byłbym zapomniał o pozostałych wskazówkach dot. instalacji:
Ares Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 2 godziny temu, samolocik napisał: antenki odbiornika zamontować jak wskazuje instrukcj Masz racje ,to jest podstawa aby antenki były jak na schemacie tylko Andrzej latał już dużo tym modelem i raczej wątpię aby dopiero teraz wyszło nieprawidłowe ustawienie anten.Ciekawe co było przyczyną. Jednak szczegolnie przy węglowym kadłubie warto trzymac się instrukcji.
endriuRC Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Zainstalowałem tak jak w instrukcji zobaczymy w środe dam znać
Rekomendowane odpowiedzi