Skocz do zawartości

Początek przygody z F5J Jantar Magic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Ares napisał:

Miałem podobny problem w Kwietniu tego roku w moim motoszybowcu.Spdawdziłem stery wszysko ok start i na wysokości około 30 40 m utrata sterów....niestety model uderzyl w ziemię ale szczęśliwie tylko kadłub trochę ucierpiał.Po kraksie stery dzialaly normalnie.

Po przemyśleniu doszedłem do wniosku że to regulator a raczej jego bec.

Może u ciebie jest podobnie? 

Raczej nie... regulator z wysokiej półki nie mam pojęcia tak naprawdę... w środe pojade na łąke i sprawdze zasięg na ziemi oraz w locie

2 minuty temu, Ares napisał:

Miałem podobny problem w Kwietniu tego roku w moim motoszybowcu.Spdawdziłem stery wszysko ok start i na wysokości około 30 40 m utrata sterów....niestety model uderzyl w ziemię ale szczęśliwie tylko kadłub trochę ucierpiał.Po kraksie stery dzialaly normalnie.

Po przemyśleniu doszedłem do wniosku że to regulator a raczej jego bec.

Może u ciebie jest podobnie? 

Raczej nie... regulator z wysokiej półki nie mam pojęcia tak naprawdę... w środe pojade na łąke i sprawdze zasięg na ziemi oraz w locie

Opublikowano
47 minut temu, endriuRC napisał:

No to nie wiem....trudno powiedzieć może zakłócenie ?

Pozostaje sprawdzić wszystko i latac dalej ale w tym miejscu juz bym nie ryzykował tak drogim i cennym modelem.

Opublikowano
6 godzin temu, endriuRC napisał:

No własnie była wysunięta

Wiem, że to nie ta przyczyna ale tak, czy inaczej warto antenki odbiornika zamontować jak wskazuje instrukcja:

image.png.6990aa3f3fb281f01d635fe5b518fae9.png

byłbym zapomniał o pozostałych wskazówkach dot. instalacji:

image.png.27b7fe9b0eeb687ce8ee6b348f0ca9df.png

Opublikowano
2 godziny temu, samolocik napisał:

antenki odbiornika zamontować jak wskazuje instrukcj

Masz racje ,to jest podstawa aby antenki były jak na schemacie tylko Andrzej latał już dużo tym modelem i raczej wątpię aby dopiero teraz wyszło nieprawidłowe ustawienie anten.Ciekawe co było przyczyną.

Jednak szczegolnie przy węglowym kadłubie warto trzymac się instrukcji.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.