Stearman Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu Pokonałem.... coś podobne wyszło...
pietrku Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu A co to jest? Ja tam nie widzę tego co narysowałeś. Widzę może niezbyt idealne, ale tylko oprofilowanie przejścia płetwa-statecznik.
Stearman Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 12 minutes ago, pietrku said: A co to jest? Ja tam nie widzę tego co narysowałeś. Widzę może niezbyt idealne, ale tylko oprofilowanie przejścia płetwa-statecznik. Cóż, to tylko mój brak umiejętności modelowania, jakaś moja indywidualna interpretacja... w końcu to tylko model poglądowy, a nie makieta. Po prostu lepiej nie potrafię wybaczcie jeśli kogoś razi w oczy
pietrku Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Nie no spoko. Po prostu ja nie widzę tego, aż tak szeroko. Takie jakby trochę przejście z płaskawej płetwy na profil ale nie takie ostre 🙂. Ale ja noszę okulary więc też może nie dowidzę 🙂.
dariuszj Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 godziny temu, Patryk Sokol napisał: Dokładnie tak Bazując na tym co można znaleźć w sieci zapytam: - czemu HT14 a nie HT13? - czemu tylko jeden profil a nie dwa czyli HT12 na końcówce?
Stearman Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 4 minutes ago, pietrku said: Po prostu ja nie widzę tego, aż tak szeroko Chodzi o oddanie charakteru...
pietrku Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Zobacz, a tu tego nie widać: 11:06 - 11:09 min. Dawno nie widziałem Irydy. Jak ją znowu zobaczę to się aż przyglądnę z ciekawości 🙂.
Stearman Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Widać... 10:15.... ale na pewno są zmiany konstrukcyjne w zależności od wersji... Naprawdę nie ma się o co spierać 😁, no gdybym próbował z Irydy zrobić dolnopłata... no wtedy to by była chyba za swobodna interpretacja 🤣
Patryk Sokol Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 27 minut temu, dariuszj napisał: Bazując na tym co można znaleźć w sieci zapytam: - czemu HT14 a nie HT13? Bo HT13 jest cieńszy. A grubość pomaga w uzyskaniu sztywnej konstrukcji. 27 minut temu, dariuszj napisał: - czemu tylko jeden profil a nie dwa czyli HT12 na końcówce? Bo nie na potrzeby. Ststeczniki mają przejściowe profile, żeby skompensować niską liczbe Re na końcówce. A tutaj cięciwa sporawa, więc nie ma takiej potrzeby. A grubszy profil, prościej wykonać. 1
pietrku Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 9 minut temu, Stearman napisał: Widać... 10:15.... ale na pewno są zmiany konstrukcyjne w zależności od wersji... No np. min. statecznik powiększali 👍 . Ale ładniejsza będzie jak będzie bez tego 😀.
Rekomendowane odpowiedzi