Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co to jest? Ja tam nie widzę tego co narysowałeś. Widzę może niezbyt idealne, ale tylko oprofilowanie przejścia płetwa-statecznik.

Opublikowano
12 minutes ago, pietrku said:

A co to jest? Ja tam nie widzę tego co narysowałeś. Widzę może niezbyt idealne, ale tylko oprofilowanie przejścia płetwa-statecznik.

Cóż, to tylko mój brak umiejętności modelowania, jakaś moja indywidualna interpretacja... w końcu to tylko model poglądowy, a nie makieta.

Po prostu lepiej nie potrafię ;) wybaczcie jeśli kogoś razi w oczy ;)

Opublikowano

Nie no spoko. Po prostu ja nie widzę tego, aż tak szeroko. Takie jakby trochę przejście z płaskawej płetwy na profil ale nie takie ostre 🙂. Ale ja noszę okulary więc też może nie dowidzę 🙂.

Opublikowano
2 godziny temu, Patryk Sokol napisał:

Dokładnie tak

Bazując na tym co można znaleźć w sieci zapytam:

- czemu HT14 a nie HT13?

- czemu tylko jeden profil a nie dwa czyli HT12 na końcówce?

profile.png

Opublikowano
4 minutes ago, pietrku said:

Po prostu ja nie widzę tego, aż tak szeroko

Chodzi o oddanie charakteru...

image.thumb.png.d24ccc7fb91ba71d35882a3f7de7c075.png  image.png.699a526ca6567b1f84c4afaa3eac270d.png

image.png.970eacf720b52129e21468b40f94e79b.png image.thumb.png.8d1966e4ffe92115eb01ed47fd3b63ca.png

Opublikowano

Zobacz, a tu tego nie widać:

11:06 - 11:09 min. Dawno nie widziałem Irydy. Jak ją znowu zobaczę to się aż przyglądnę z ciekawości 🙂.

Opublikowano

Widać... 10:15.... ale na pewno są zmiany konstrukcyjne w zależności od wersji...

Naprawdę nie ma się o co spierać 😁, no gdybym próbował z Irydy zrobić dolnopłata... no wtedy to by była chyba za swobodna interpretacja 🤣

Opublikowano
27 minut temu, dariuszj napisał:

Bazując na tym co można znaleźć w sieci zapytam:

- czemu HT14 a nie HT13?

Bo HT13 jest cieńszy. 

A grubość pomaga w uzyskaniu sztywnej konstrukcji. 

27 minut temu, dariuszj napisał:

- czemu tylko jeden profil a nie dwa czyli HT12 na końcówce?

Bo nie na potrzeby. 

Ststeczniki mają przejściowe profile, żeby skompensować niską liczbe Re na końcówce. 

A tutaj cięciwa sporawa, więc nie ma takiej potrzeby. 

A grubszy profil, prościej wykonać. 

• Dzięki 1
Opublikowano
9 minut temu, Stearman napisał:

Widać... 10:15.... ale na pewno są zmiany konstrukcyjne w zależności od wersji...

No np. min. statecznik powiększali 👍 . Ale ładniejsza będzie jak będzie bez tego 😀.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.