symon5 Opublikowano Sobota o 09:23 Opublikowano Sobota o 09:23 W dniu 7.01.2026 o 13:20, Paweł Prauss napisał: No cóż każdy z nas ma inne doświadczenia, a także ma prawo do własnych opinii oraz gustów. Paweł zgadzam się z Andrzejem całkowicie w kwestii marności motorków Made in USSR produkowanych seryjnie , natomiast odmienną sprawą były silniki zawodnicze robione w niewielkich seriach przez ich najlepsze zespoły i to niezależnie do jakiej klasy modeli miały być przeznaczone . 2
Paweł Prauss Opublikowano 17 godzin temu Autor Opublikowano 17 godzin temu 22 godziny temu, symon5 napisał: Paweł zgadzam się z Andrzejem całkowicie w kwestii marności motorków Made in USSR produkowanych seryjnie , natomiast odmienną sprawą były silniki zawodnicze robione w niewielkich seriach przez ich najlepsze zespoły i to niezależnie do jakiej klasy modeli miały być przeznaczone . Było też kilka porządnych motorków seryjnie produkowanych i za takie uważam SPRINT, KMD, MK-17, Rytm, MDS, Raduga. Były to zupełnie przyzwoite motorki dla popularnego nie wyczynowego użytkowania. Były tanie i było ich mnogo, a to nie do przecenienia zalety. Polskich w tym czasie było jak na lekarstwo i były drogie. 1
witold_pi Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Rytm działał jeden na 10 choć zerżnięty z anglika (cytat kolegi, który prowadził modelarnię, ja nawet nie próbowałem rytma urucamiać w 21 wieku), KMD TAK, działają, zapalają i są OSZCZĘDNE a co za tym idzie mało syfu, MDSy i Raduga do niczego się nie nadawały nawet do trenerka, wadliwe gaźniki i kiepska moc. Niestety wszystko co dobre w CSH szło spod lady np. dla zagranicznych gości, dla których webra w CSH była za groszę, więc jej nigdy nie miałem szansy kupić jako dzieciak. Sokół, striż, koliber nieodpalalne.
Grzesiek Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Co do MDS-a nie mogę sie z tobą Witek zgodzić.Mam do dzisiaj 1 szt z gaźnikiem od MVVS-a i chodzi jak wariat,Kmd ok ale raduga i cała reszta to szajs.Mam jeszcze Marza 2,5 w uwiezi i chodzi jak zły. 1
witold_pi Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 6 godzin temu, Grzesiek napisał: z gaźnikiem od MVVS-a czyli sam MDS jest szajsem.
Grzesiek Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Gdzie napisałem że Mds to szajs?Gaźnik orginalny to tak.A czy można przekreślać silnik cały z powodu gaźnika?Raczeǰ nie.
witold_pi Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Stary skecz z traktorem co ma 3 koła dobre? No nie jak coś nie działa to jest szajsem
Rekomendowane odpowiedzi