Patryk Sokol Opublikowano 23 godziny temu Autor Opublikowano 23 godziny temu 9 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Napisal, ze bedzie w biurze w piatek i odpisze. Jestem pewien, ze dostaniesz pozytywna odpowiedz! Zobaczę to uwierzę. Ludzie którzy mieli problem z tą firmą, to mówią, że to standard (zawsze zajmie się zaraz, tylko wyzdrowieje, samochód naprawi, z wycieczki wróci etc.) 9 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Twoje zdanie powinno raczej brzmiec: I've already reported the kit quality on the Polish RC .... Tak wiem, pisałem na telefonie z autokorektą (polską) i zmieniło mi reported na report 9 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Polacy czesto robia ten blad i pisza Polish z malej litery, tak jak po polsku. W angielskim tego nie ma i pisze sie z duzej np English, French, Spanish. Nawet German pisze sie z duzej litery 🤣! A to już moje nieuwaga.
Andrzej Klos Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 22 minuty temu, Patryk Sokol napisał: Zobaczę to uwierzę. Ludzie którzy mieli problem z tą firmą, to mówią, że to standard (zawsze zajmie się zaraz, tylko wyzdrowieje, samochód naprawi, z wycieczki wróci etc.) ... Tak to wyglada w dzisiejszych czasach, wszyscy klamia. Trzeba byc wytrwalym. Wczoraj wygralem proces w sadzie z lokatorem, a za miesiac bedzie nastepny z malarzem dachow...
Jerzy Markiton Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Patryk ? A nie lepiej skorzystać z praw zakupu internetowego i zwrócić towar z żądaniem zwrotu pieniędzy ? Jak sam pisałeś - zestaw jest schrzaniony... Śledziłem ten temat od początku i jak zobaczyłem, jakie "innowacje" wprowadzono w stosunku do udostępnionych plików to wiedziałem, że może z tego wyjść tylko chała ! A model jest świetny. Lata kapitalnie, chyba najlepiej z wszystkich latających skrzydeł, które miałem. Natomiast konstrukcja jest tak przygotowana, że trzeba wielokrotnie zdejmować skrzydła z deski montażowej podczas montażu i wklejaniu kolejnych elementów. Symetria zwichrzenia skrzydeł i lotek przy takiej konstrukcji jest prawdopodobna jak 6 w totku. - Jurek
Patryk Sokol Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu Lepiej, ale powiedz, mi jak to wyegzekwować?
samolocik Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Może pomoże jak więcej napisze na dres mailowy producenta że słyszało o tej sprawie i chce aby zwrócił Ci kasę lub wysłał prawidłowy zestaw? Ja mogę napisać jakby co.
awo667 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 2 godziny temu, Patryk Sokol napisał: Lepiej, ale powiedz, mi jak to wyegzekwować? Płacić kartą i występować ew. o tzw. Chargeback Procedura kłopotliwa i trudniejsza niż paypal (ale osobiście unikam paypala jak ognia - miałem złe przejścia po stronie sprzedającego). Sporo osób chwali sobie jednak ich proces zwrotu kosztów.
Patryk Sokol Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu 15 minut temu, awo667 napisał: Płacić kartą i występować ew. o tzw. Chargeback Procedura kłopotliwa i trudniejsza niż paypal (ale osobiście unikam paypala jak ognia - miałem złe przejścia po stronie sprzedającego). Sporo osób chwali sobie jednak ich proces zwrotu kosztów. Nie no tak, zgadzam się. Ale ten pociąg już odjechał w tym przypadku.
zbjanik Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Poboczny trochę wątek odnośnie Paypala- po ostatnim przypadku już nic tą drogą nie kupię, zalecam wszystkim powściągliwość. Chodziło o wachlarz, taki tradycyjny do ochłody- żona sobie znalazła pasujący, ale aż w Japonii, przez etsy. Wachlarz przysłali, jest bardzo fajny, taki jak miał być- czyli OK. I to nie była pierwsza płatność, wcześniej nie było problemu. Po kilku tygodniach bank z żubrem wysłał mi esemesa, że blokują mi kartę. W oddziale potwierdzili że to nie fake, system wyłapał jakaś moją transakcję albo w USA albo Kanadzie i próbę jakiegoś pishingu czy czegoś takiego, analiza wskazała, że to wspomniana transakcja była powodem. Już mam nową kartę, nic mi nie ukradli, ale trza uważać, nie iść tą drogą.
Andrzej Klos Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Godzinę temu, zbjanik napisał: Poboczny trochę wątek odnośnie Paypala- po ostatnim przypadku już nic tą drogą nie kupię, zalecam wszystkim powściągliwość. Chodziło o wachlarz, taki tradycyjny do ochłody- żona sobie znalazła pasujący, ale aż w Japonii, przez etsy. Wachlarz przysłali, jest bardzo fajny, taki jak miał być- czyli OK. I to nie była pierwsza płatność, wcześniej nie było problemu. Po kilku tygodniach bank z żubrem wysłał mi esemesa, że blokują mi kartę. W oddziale potwierdzili że to nie fake, system wyłapał jakaś moją transakcję albo w USA albo Kanadzie i próbę jakiegoś pishingu czy czegoś takiego, analiza wskazała, że to wspomniana transakcja była powodem. Już mam nową kartę, nic mi nie ukradli, ale trza uważać, nie iść tą drogą. Niekoniecznie bank mowi prawde. Dane karty kredytowej podczas transakcji poprzez PayPal jest niewidoczna dla sprzedajacego. I jest to jedna z zalet tego systemu. Byc moze masz phishing virusa na komputerze albo dane kart kredytowych ukradli z MasterCard czy Visa gdzies w USA. Albo ukradli Ci podczas innej transakcji etc etc. Mialem podobny przypadek kilka lat temu, nic nie kupowalem przez dluzszy okres czasu az nagle zadzwonil bank: czy kupilem meble ogrodowe za $1500 w Kanadzie. Oddali mi pieniadze a potem podali w TV, ze bylo jakies wlamanie do biura karty w USA. Dali mi nowa karte i po krzyku. Caly czas uwazam, ze Paypal jest duzo bezpieczniejszy niz przelew czy podawanie numeru karty. Ale jak zawsze trzeba walczyc o swoje. Kiedy Chinczycy przeslali mi felerne baterie, PayPal chcial poczatkowo oddac tylko $100, a nalezalo mi sie $520. Po spokojnej wymianie email'i w ktorych wspomnialem ich obietnice, oddali wszystko. 3 godziny temu, Patryk Sokol napisał: Lepiej, ale powiedz, mi jak to wyegzekwować? Paypal 😁! Uwazam, ze przelew jest najmniej bezpieczna metoda. Jest np duzo fake stron i ogloszen, ktore w ten sposob wykorzystuja ludzi. Dostalem na ten temat email od rctrader.com Moze poczekaj az Ci odpowie. Jesli bedzie sie glupio ociagal to napisz opinie na Zachodnich stronach modelarskich. Jesli to mozliwe, pisalbym po Angielsku nawet na stronie niemieckiej.
Patryk Sokol Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Godzinę temu, Andrzej Klos napisał: Paypal 😁! Uwazam, ze przelew jest najmniej bezpieczna metoda. Jest np duzo fake stron i ogloszen, ktore w ten sposob wykorzystuja ludzi. Dostalem na ten temat email od rctrader.com To może zapytam inaczej. Jak to wyegzekwować, bez użycia wehikułu czasu?
Andrzej Klos Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 1 godzinę temu, Andrzej Klos napisał: ... Moze poczekaj az Ci odpowie. Jesli bedzie sie glupio ociagal to napisz opinie na Zachodnich stronach modelarskich. Jesli to mozliwe, pisalbym po Angielsku nawet na stronie niemieckiej.
Rekomendowane odpowiedzi