Skocz do zawartości

Amokka z zestawu RC-Europe - Pzestroga!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Andrzej Klos napisał:

Napisal, ze bedzie w biurze w piatek i odpisze.  Jestem pewien, ze dostaniesz pozytywna odpowiedz!

Zobaczę to uwierzę. 

Ludzie którzy mieli problem z tą firmą, to mówią, że to standard (zawsze zajmie się zaraz, tylko wyzdrowieje, samochód naprawi, z wycieczki wróci etc.) 

Twoje zdanie powinno raczej brzmiec:

I've already reported the kit quality on the Polish RC ....

Tak wiem, pisałem na telefonie z autokorektą (polską) i zmieniło mi reported na report

Polacy czesto robia ten blad i pisza Polish z malej litery, tak jak po polsku.  W angielskim tego nie ma i pisze sie z duzej np English, French, Spanish.  Nawet German pisze sie z duzej litery 🤣

A to już moje nieuwaga. 

Opublikowano
22 minuty temu, Patryk Sokol napisał:

Zobaczę to uwierzę. 

Ludzie którzy mieli problem z tą firmą, to mówią, że to standard (zawsze zajmie się zaraz, tylko wyzdrowieje, samochód naprawi, z wycieczki wróci etc.) 

...

Tak to wyglada w dzisiejszych czasach, wszyscy klamia.  Trzeba byc wytrwalym.  Wczoraj wygralem proces w sadzie z lokatorem, a za miesiac bedzie nastepny z malarzem dachow...

Opublikowano

Patryk ? A nie lepiej skorzystać z praw zakupu internetowego i zwrócić towar z żądaniem zwrotu pieniędzy ? Jak sam pisałeś - zestaw jest schrzaniony... Śledziłem ten temat od początku i jak zobaczyłem, jakie "innowacje" wprowadzono w stosunku do udostępnionych plików to wiedziałem, że może z tego wyjść tylko chała !

A model jest świetny. Lata kapitalnie, chyba najlepiej z wszystkich latających skrzydeł, które miałem. Natomiast konstrukcja jest tak przygotowana, że trzeba wielokrotnie zdejmować skrzydła z deski montażowej podczas montażu i wklejaniu kolejnych elementów. Symetria zwichrzenia skrzydeł i lotek przy takiej konstrukcji jest prawdopodobna jak 6 w totku. 

- Jurek

Opublikowano

Może pomoże jak więcej napisze na dres mailowy producenta że słyszało o tej sprawie i chce aby zwrócił Ci kasę lub wysłał prawidłowy zestaw?

Ja mogę napisać jakby co. 

Opublikowano
2 godziny temu, Patryk Sokol napisał:

Lepiej, ale powiedz, mi jak to wyegzekwować? 

Płacić kartą i występować ew. o tzw. Chargeback

Procedura kłopotliwa i trudniejsza niż paypal (ale osobiście unikam paypala jak ognia - miałem złe przejścia po stronie sprzedającego).

Sporo osób chwali sobie jednak ich proces zwrotu kosztów.

Opublikowano
15 minut temu, awo667 napisał:

Płacić kartą i występować ew. o tzw. Chargeback

Procedura kłopotliwa i trudniejsza niż paypal (ale osobiście unikam paypala jak ognia - miałem złe przejścia po stronie sprzedającego).

Sporo osób chwali sobie jednak ich proces zwrotu kosztów.

Nie no tak, zgadzam się. 

Ale ten pociąg już odjechał w tym przypadku. 

Opublikowano

Poboczny trochę wątek odnośnie Paypala- po ostatnim przypadku już nic tą drogą nie kupię, zalecam wszystkim powściągliwość. Chodziło o wachlarz, taki tradycyjny do ochłody- żona sobie znalazła pasujący, ale aż w Japonii, przez etsy. Wachlarz przysłali, jest bardzo fajny, taki jak miał być- czyli OK. I to nie była pierwsza płatność, wcześniej nie było problemu. Po kilku tygodniach bank z żubrem wysłał mi esemesa, że blokują mi kartę. W oddziale potwierdzili że to nie fake, system wyłapał jakaś moją transakcję albo w USA albo Kanadzie i próbę jakiegoś pishingu czy czegoś takiego, analiza wskazała, że to wspomniana transakcja była powodem. Już mam nową kartę, nic mi nie ukradli, ale trza uważać, nie iść tą drogą. 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.