Marcin K. Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Nie wiedziałem gdzie zamieścić post, ładowarki czy aku, więc trafił w ogólne. Z racji że w benzynach montuje 3pakiety 2s, korzystam z tych samych ogniw to poczyniłem taki adapter. Bardzo pomaga gdy mamy jednokanałowa ładowarkę. Ładujemy tylko przez port ballancera akumulatora, z wtyczki 7pinowej(6s) że skrajnych pinów wyprowadzone xt60 dla napięcia zbiorczego. Tym sposobem 3akumukatory są ładowane jednoczenie i to z balancerem 😎
Ares Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu A te kabelki do tych prądów nie za cienkie? Nie grzeją ci się podczas ładowania?
Marcin K. Opublikowano 16 godzin temu Autor Opublikowano 16 godzin temu Standardowe jak do ballancera, bodajże awg26. Tam są niskie prądy więc i przekrój nie musi być potężny. Pamiętaj że to tylko ładowanie, a nie praca. Te ogniwa ładuje prądem 2A
Ares Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 4 godziny temu, Marcin K. napisał: Standardowe jak do ballancera, bodajże awg26. Tam są niskie prądy więc i przekrój nie musi być potężny. Pamiętaj że to tylko ładowanie, a nie praca. Te ogniwa ładuje prądem 2A Wiem ale na 2A właśnie takie kabelki wydają się nieco cienkie?
Marcin K. Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Wg informacji wujka Google 26awg wytrzymuje 2.2/3A więc nie ma powodów do obaw. Pamiętajmy że prąd lądowania spada
Rekomendowane odpowiedzi