mtk Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5543&Product_Name=Spektrum_DSM2_AIRMOD_JR__w/AR7000_ http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7380&Product_Name=Corona_2.4Ghz_JR_Module_&_Rx_(V2_DSSS) http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8287&Product_Name=X8_2.4GHz_Combo_pack_for_JR_W/_Module_&_RX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5543&Product_Name=Spektrum_DSM2_AIRMOD_JR__w/AR7000_http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7380&Product_Name=Corona_2.4Ghz_JR_Module_&_Rx_(V2_DSSS) http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8287&Product_Name=X8_2.4GHz_Combo_pack_for_JR_W/_Module_&_RX No jo .... o tym piszecie już 10tą stronę .... jedno moje pytanie wcześniej (9 strona) - pytałem o moduły 35Mhz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Remzibi ma ta aparature z modulem 35mhz, mial tak w ogole siakies testy porobic, goń go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Miał ktoś podobny przypadek że nie mógł na trwałe zbindować? kilkanaście razy próbowałem... i w dalszym ciągu po wyłączeniu nadajnika traci on wspólne pasmo z odbiornikiem Włączam nadajnik (moduł piszczy i szuka odbiorników), podłączam kabelek do bindowania do odbiornika oraz zasilanie. Moduł i odbiornik piszczą - zapalają się zielone lampki, serwo reaguje. Odłączam kabelek i zasilanie od odbiornika po czym podłączam już samo zasilanie - dalej reaguje. Jednak wyłączenie nadajnika wszystko knoci. Co robię źle/gdzie jest haczyk...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 W instrukcji jest napisane żeby poruszać drążkiem drugiego kanału zamin włączy się zasilanie odbiornika..Może coś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Ja pamietam ze jak z futaba bindowalem to troche inaczej niz w instrukcji, chyba tam wiecej sposobow jest opisanych, sprobuj wszystkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 kabanosik, mi się binduje, tylko po wyłączeniu nadajnika nie zapamiętuje tego a może to przez to że bez regla... bo z reglem raz udało się, zobaczę zaraz jak się Lipo naładuje czy to przypadek/złudzenie/działa w końcu. nadajnik mnie ciągle zaskakuje, silnik Turnigy nie działał ponieważ gaz był ustawiony fabrycznie na kanale wysokosci :shock: przypadkowo na to wpadłem jak Keda zachowywała się identycznie. w menu się ustawia to, nie wiem czemu tak było zrobione. Fakt faktem że teraz i tak łapie mi gaz dopiero od ponad połowy, w opticu miałem kilka piknięć drązkiem, tutaj połowa... nie chce mi się wierzyć że tak ma być no nic, może z czasem rozszyfruję co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Za duzo pytan za malo testow To wina zle zaprogramowanego regla z tym gazem, drazek na maxa, podlacz prad odbiornika, od razu drazek na sam dol. Po zapamietaniu juz bedzie lapal od samego dolu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Mnie radio zapamiętuje bindowanie ale z powodów bezpieczeństwa zawsze binduje bezpośrednio na lotnisku. Najpierw podłaczam serwa i wkładam zwore, załączam zasilanie i dopiero włączam nadajnik wciskając przycisk bind. DX6i bindowało się tak samo tyle ze zamiast przycisku bind trzeba było przytrzymać trainera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Skoro za każdym razem bindujesz, i robiłeś tak z Dx6i, to przynajmniej głośno o tym nie mów. Bo jeszcze ktoś moze wziąć przykład. Nie rozumiem, co to ma wspólnego z bezpieczństwem. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 z powodów bezpieczeństwa zawsze binduje bezpośrednio na lotnisku Też nie bardzo widzę sens takiego postępowania. Używam assana 2.4GHz od prawie dwóch lat i niektóre moje odbiorniki są zbindowane od takiego właśnie czasu. Nigdy nic mi się samoistnie nie rozbindowo, a używam 2 moduły nadawcze i 12 odbiorników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Półtora roku temu zabindowałem trzy odbiorniki, doszły jeszcze trzy. W aparaturze wybieram tylko numer modelu. I to wszystko. Były bindowane tylko raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 http://www.allegro.pl/item656043085_promocja_interfejs_usb_od_modelloo_warto.html coś w tym guście będzie działać z nią? testował ktoś w ogóle jakikolwiek interfejs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Nie masz kabla jack/jack? Na tych usb przewaznie tylko 4 kanaly dzialaja. http://www.epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=9802&highlight=ppjoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Nie masz kabla jack/jack? Na tych usb przewaznie tylko 4 kanaly dzialaja Oj nieprawda 95% procent sprzedawanych interfejsów USB jest zbudowana w oparciu o projekt VJoy lub RCUSB.. Obydwa wspierają 8 kanałów, a wykorzystanie interfejsu USB/HID dodatkowo oszczędza czas procesora potrzebny na przetwarzanie audio w przypadku podłączenia przez kartę dźwiękową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 To poczytaj o tych interfejsach ktore sa sprzedawane, sam mam takowy z obsluga niby 8ch a w windzie nie widac wiecej niz 4 niestety. Ten podany przez Grzesia tez byl bodajze juz tutaj testowany i 4ch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Czyli wystarczy że kupię kabel jack-jack i w dźwiękówę go? ee to dobrze, tniemy koszta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Co prawda lekko OT, ale zobacz czy pod koszulką termokurczliwą od strony kabla widać 6 ścieżek służących do programowania mikroprocesora. Jeżeli tak, to można to przeprogramować i będzie kanałów 8. Mam interfejs od tego samego sprzedawcy i jest normalnie 8CH w MX16s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Nadajnik ten trzeba włączać przy kablu Jack do dźwiękowej? każda aparatura inaczej reaguje, optica musiałem włączać, ale tutaj mam inny kabel i zastanawiam się nad tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Ostatnio wykonałem porównanie działania Nadajnika Turnigy 9X z modułem Turnigy i JR z modułem Spektrum. Podłączałem zamiennie odbiorniki (Spektrum i Turnigy) do modelu i sprawdzałem zachowanie podczas sterowania. Z przykrością stwierdzam, ze jednak cena trochę się przekłada na jakość. Wystąpiła bardzo odczuwalna różnica w płynności sterowania serwami (HS 81 i HS 65). Widoczne są skoki (szarpnięcia) w trakcie powolnego ruchu drążkiem od skrajnego do skrajnego położenia. Podczas szybkich ruchów można zaobserwować znaczne opóźnienie – trudno mi powiedzieć jaki jest dokładny czas opóźnienia, ale zdecydowanie jest to widoczne. Reakcja serw na ruch drążka w JR jest na tyle szybka, ze nie da się jej dostrzec. Wykonałem kilka lotów modelem akrobata 3D. Jestem może przyzwyczajony do JR i dlatego pewnie miałem problemy z zawisem na aparaturze Turnigy. Pomimo wielu prób nie mogłem znaleźć właściwego ustawienia wychyleń expotencjonalnych. Zakończyłem test na ustawieniu expo 100 na lotkach. Latało się dość dobrze, ale jakoś brakowało precyzji, a te kwadratowe ruchy serw były odczuwalne. Nie wystąpiły żadne uderzenia zakłóceń czy utrata zasięgu, nawet gdy model (inny model - 2 m rozpiętości) znajdował się na granicy widzialności. Użytkownik w trakcie miesięcznej eksploatacji też nie spotkał się z zakłóceniami. Aparatura i odbiornik po zbindowaniu zachowują ustawienia. Trzeba pamiętać, że włącza się najpierw odbiornik a później aparaturę. W JR z modułem Spektrum nie ma znaczenia co zostanie włączone wcześniej. W zeszłym tygodniu w Turnigy zgasła jedna pozioma linia na wyświetlaczu (tuż pod napisem Turnigy). Aparatura Turnigy jest zbudowana na procesorze Atmega – co oznacza, że można pewnie domowym sposobem zmieniać jej oprogramowanie, posiadając odpowiedni wsad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.