motyl Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Wzieliście pod uwage że to pierwszy model ?? Ciekawe ilu z was potrafi celnie wylądować na 3pkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Wziąłem się ostro do pracy i oto efekty: A tu mi zabrakło foli: Model będzie miał kolor żółty taki cały jak kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 No jak do tej pory idzie Ci całkiem, całkiem tylko te okna jakieś takie jak w autobusie , a na przednią szybę to już zupełnie nie wiem co mam powiedzieć :shock: . Może da się coś z tym zrobić ?, bo wiesz na przykład dla mnie estetyka wykonania modelu ma duże znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 przednia szyba wyglada na pancerna, nie czepiajcie sie chłopaka to celowe dzialanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Czy model ma prosto usterzenie i czy wszystki katy zostały zachowane według planu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Jestem pod pozytywnym ważeniem odnośnie położenia folii. Wygląda na zdjęciu czysto i estetycznie. Zaczynam mieć odczucie że Ci się uda pozytywnie go zbudować. Czego Ci serdecznie życzę!!! Z pierwszym lotem jednak zgłoś się do zaawansowanego kolegi modelarza , bo spalina jest dość szybka w stosunku do elektryków i możesz się nieźle zestresować w pierwszym locie co może odbić się niekorzystnie na modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Brawo Krychol Jestem pod wrażeniem Twojej pracy. Wielu forumowiczów wcale Ci nie ponogło a Ty posuwasz sie z robotą do przodu. Popełniasz błędy-trudno, byle ich nie powtarzać przy następnym modelu. Czekam na jeszcze Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Konopka Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Tylko tym razem naprawdę nie próbuj startować tym modelem gdzieś między blokami, tylko przejedź się na lotnisko. Taki trenerek potrzebuje zadziwiająco dużo miejsca do latania. A szkoda było by rozwalić go za pierwszym razem. PS Modelarze na lotnisku nie gryzą :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Piotrze może jak masz kogoś znajomego w oklicy zamieszkania Krzycha to podeślij mu namiary.Niech obejrzy model ,zanim zrobi sobie Krzysiek krzywdę (lub modelowi.) Kosztowało go to dużo pracy i jeszcze więcej nauki oraz górę pokory więc szkoda by było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Krystian łoże masz super (możesz się obrazić lub nie) ale te wkręty do mocowania silnika to jest wielkie nieporozumienie, wywal je odrazu do śmieci :? Ja proponował bym tobie śruby imbusowe conajmniej 3M, a podspodem nakrętki z podkładkami sprężynowymi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 ja uzywam nakretek z wkładka teflonowa, nie rozkreca sie i daje pod nia podkladke plaska powiekszana (do kupienia w OBI ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Co do tych śrub były w komplecie razem z łożem i pytałem się facetowi czy takie wytrzymają powiedział że w swoim modelu też tak ma i jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Też ostatnio takie widziałem w Cessnie Alchemika. Ale on się nią tu nie pochwalił więc nie mam jak pokazać. Silnik po locie nie wypadł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Krystian mój jeden znajomy, początkujący modelarz też miał w zestawie takie wkrety, więc postanowiłem za pomocą nich zamocować silnik do łoża, i gdy wkrecałem bodajże trzeci wkręt zjechał sie na niem wpust pod śrubowkręt, i mało nie brakowało a bym musiał kroić model aby dostać się do śrub mocujących łoże do wręgi, aby wykręcić kombinerkami tą zjechaną. Jak widać w zestawach są wkręty raczej wątpliwej jakości więc posłuchaj jak robią doświadczeni modelarze i zrób to porządnie, a nie używaj pół-środków TO SIĘ NIE SPRAWDZA (UŻYJ ŚRUB I NAKRĘTEK) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Już się pogubiłem ! O które śruby wam chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Kolego chodzi o te wkrety którymi mocujesz silnik do loza:)) zmien je na jakis imbus bo jak ci sie ten kzyrzak wyrobi to bedziesz mial problem z odkreceniem ich a ja na twoim miejscu to jeszcze bym zmienil te wkrety ktorymi mocujesz loze do pierwszej wregi daj tam jakies M3 sruba podkladka i nakretka samo zaciskowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 I tu zaskoczenie. Stosowanie wkrętów do plastikowego łoża (do mocowania silnika) jest całkiem popularne i sprawdzone. W tworzywie taki wkręt jest bardzo samohamowny - trzyma bez zastrzeżeń, nawet 4T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 no trzyma sie super z tym masz racjie ale jak krystianowi kilka razy srubokrent omknie na srubie lub srubka sie wyrobi to jak przykreci to bedzie mial problem z odkreceniem :? tak jak kolega wyzej napisal bez kombinerek sie nie obedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Tak oto właśnie chodzi. Mocowanie za pomocą wkrętów jest może i powszechnie stosowane, ale ja uważam że ryzykowne a te śruby w zestawach to czysta chałtura. Jak ja mam coś zrobić, to uważam że należy to zrobić jak najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Szczerze powiedziawszy to wkręty przeżyją ten model o wieki :wink: Prędzej czy później spotka go los wielu pierwszych modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.